Πολιτικη & Οικονομια

Κωστής Χατζηδάκης: «Πάμε για ρεκόρ το 2021 στην έκδοση συντάξεων»

«Φιλοδοξούμε, μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2022, να τελειώνουμε με το θέμα των εκκρεμών κύριων συντάξεων»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κωστής Χατζηδάκης, υπουργός Εργασίας
Κωστής Χατζηδάκης, υπουργός Εργασίας © EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Για τις εκκρεμείς συντάξεις μίλησε ο Κωστής Χατζηδάκης, επισημαίνοντας ότι μέσα στο 2022 θα σημειωθεί ρεκόρ στην έκδοσή τους. Τι είπε για τον κατώτατο μισθό.

«Το 2021 πάμε για ρεκόρ όλων των εποχών στην έκδοση συντάξεων» σημειώνει ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης.

Αναλύοντας τις πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί για την επιτάχυνση της έκδοσης των εκκρεμών συντάξεων, ο υπουργός Εργασίας αναφέρει στη συνέντευξή του στην εφημερίδα Realnews ότι, με την περαιτέρω αύξηση των ρυθμών απονομής, «φιλοδοξούμε, μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2022, να τελειώνουμε με το θέμα των εκκρεμών κύριων συντάξεων».

Ο κ. Χατζηδάκης μίλησε και για τον νέο ενιαίο αριθμό 1555 για την εξυπηρέτηση πολιτών του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. Όπως είπε, ο αριθμός 1555 είναι «στην πραγματικότητα κοινωνική πολιτική, διότι εξυπηρετεί εργαζόμενους, συνταξιούχους και ασφαλισμένους».

Ερωτηθείς, μεταξύ άλλων, για τον κατώτατο μισθό, ο υπουργός Εργασίας υπενθυμίζει ότι έχει ήδη αποφασιστεί μια μικρή αύξηση κατά 2%. «Καθώς η οικονομία περνά τώρα σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, είμαστε αποφασισμένοι οι εργαζόμενοι και ιδιαίτερα οι χαμηλόμισθοι να συμμετάσχουν στα οφέλη της με μια νέα αύξηση του κατώτατου μισθού» τονίζει.

«Δεν χαρίζουμε το μονοπώλιο της κοινωνικής ευαισθησίας σε κανέναν» καταλήγει ο Κωστής Χατζηδάκης.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ