Πολιτικη & Οικονομια

Η φωτογραφία Τζόνσον με Μερκούρη που του έδειξε ο Μητσοτάκης

Όταν ο τωρινός Βρετανός πρωθυπουργός ζητούσε να δοθούν πίσω στην Ελλάδα τα Μάρμαρα του Παρθενώνα

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ο Μητσοτάκης έδειξε στον Μπόρις Τζόνσον μια παλιά φωτογραφία του Βρετανού πολιτικού με τη Μελίνα Μερκούρη,ζητώντας τα Μάρμαρα του Παρθενώνα να επανενωθούν.

Μια ασπρόμαυρη φωτογραφία με τη Μελίνα Μερκούρη και τον Μπόρις Τζόνσον έδειξε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο Λονδίνο. Ο κ. Μητσοτάκης είχε συνάντηση με τον Τζόνσον, όπου έθεσε θέμα επανένωσης των Γλυπτών του Παρθενώνα.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός έγινε δεκτός στην Ντάουνινγκ Στριτ από τον Βρετανό ομόλογό του και η συζήτηση στράφηκε στα Μάρμαρα του Παρθενώνα.

Σε ανάρτησή της στο Twitter η Ελένη Βαρβιτσιώτη γνωστοποίησε ότι η συγκεκριμένη φωτογραφία ήταν από την περίοδο που ο Μπόρις Τζόνσον ήταν φοιτητής και πρόεδρος της Oxford Union. Συγκεκριμένα, ήταν το 1986 όταν ο Τζόνσον είχε καλέσει τη Μελίνα Μερκούρη στην Οξφόρδη, δίνοντας στη συνέχεια μια ομιλία για την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είπε στον Βρετανό πρωθυπουργό ότι το εν λόγω ζήτημα αφορά τις δύο κυβερνήσεις και πως πρέπει να συζητηθεί με ειλικρίνεια. Παράλληλα, σημείωσε ότι το Λονδίνο θα πρέπει να μπει σε έναν «καλή τη πίστει διάλογο με την Ελλάδα» για να επιστραφούν τα Γλυπτά του Παρθενώνα στην Ελλάδα.

Μελίνα Μερκούρη και Μπόρις Τζόνσον, το 1986 - Τη φωτογραφία αυτή έδειξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Βρετανό ομόλογό του, ζητώντας την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα © ft.com

Υπενθυμίζεται ότι μιλώντας στο Παρίσι στην 75η επέτειο από την ίδρυση της UNESCO ο κ. Μητσοτάκης έθεσε θέμα επιστροφής για τα Γλυπτά του Παρθενώνα.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις