Πολιτικη & Οικονομια

Μητσοτάκης: «Ρεκόρ επενδυτικού ενδιαφέροντος για τη ΔΕΗ»

Η αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου έφθασε το 1,35 δισ. ευρώ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ΔΕΗ: Στα 1,3 δισεκατομμύρια ευρώ η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)
ΔΕΗ: Στα 1,3 δισεκατομμύρια ευρώ η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) © EUROKINISSI

Η αναγεννημένη ΔΕΗ, από τα πρόθυρα χρεοκοπίας, σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στο 1,35 δισεκατ. ευρώ και ρεκόρ επενδυτικού ενδιαφέροντος. Η ανάρτηση Μητσοτάκη.

«Ρεκόρ επενδυτικού ενδιαφέροντος για την αναγεννημένη ΔΕΗ. Η αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου από 750 εκατ. ευρώ εκτινάχθηκε στο 1,35 δισεκατομμύρια ευρώ. Και η τιμή της μετοχής της ξεπέρασε τα 9 ευρώ» αναφέρει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε ανάρτησή του στο Facebook για την ολοκλήρωση της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ.

Και προσθέτει: «Όλα αυτά, ενώ η εταιρεία που παραλάβαμε ήταν στα πρόθυρα της χρεοκοπίας. Με ζημιές 2 δισεκ. και την αξία της μετοχής της να αγγίζει το μηδέν».

«Κι όμως, ένας συστημικός κίνδυνος για την εθνική οικονομία, μέσα σε δύο χρόνια, έγινε εφαλτήριο για την ανάπτυξή της» αναφέρει επίσης ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στην ανάρτησή του επισημαίνει ακόμη ότι «η νέα ΔΕΗ, με το Δημόσιο να διατηρεί τον έλεγχό της, γίνεται πιο δυνατή. Ώστε να μπορεί να προστατεύει τους καταναλωτές από τις διακυμάνσεις των τιμών του ρεύματος. Πιο σύγχρονη. Ώστε να τους προσφέρει καλύτερες υπηρεσίες».

Και καταλήγει: «Αλλά και πιο αποφασιστική. Ώστε να γίνει πρωταγωνιστής στη νέα εποχή, με επενδύσεις 3 δισεκατομμυρίων ευρώ σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας στην επόμενη τριετία. Είναι η ισχυρή δημόσια επιχείρηση της ισχυρής εθνικής οικονομίας και της ισχυρής Ελλάδας που χτίζουμε».

 

 

Υπενθυμίζεται ότι η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ καλύφθηκε μέσα σε μια ώρα από τη στιγμή που άνοιξε το βιβλίο προσφορών.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ