- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μητσοτάκης: «Ρεκόρ επενδυτικού ενδιαφέροντος για τη ΔΕΗ»
Η αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου έφθασε το 1,35 δισ. ευρώ
Η αναγεννημένη ΔΕΗ, από τα πρόθυρα χρεοκοπίας, σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στο 1,35 δισεκατ. ευρώ και ρεκόρ επενδυτικού ενδιαφέροντος. Η ανάρτηση Μητσοτάκη.
«Ρεκόρ επενδυτικού ενδιαφέροντος για την αναγεννημένη ΔΕΗ. Η αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου από 750 εκατ. ευρώ εκτινάχθηκε στο 1,35 δισεκατομμύρια ευρώ. Και η τιμή της μετοχής της ξεπέρασε τα 9 ευρώ» αναφέρει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε ανάρτησή του στο Facebook για την ολοκλήρωση της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ.
Και προσθέτει: «Όλα αυτά, ενώ η εταιρεία που παραλάβαμε ήταν στα πρόθυρα της χρεοκοπίας. Με ζημιές 2 δισεκ. και την αξία της μετοχής της να αγγίζει το μηδέν».
«Κι όμως, ένας συστημικός κίνδυνος για την εθνική οικονομία, μέσα σε δύο χρόνια, έγινε εφαλτήριο για την ανάπτυξή της» αναφέρει επίσης ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
Στην ανάρτησή του επισημαίνει ακόμη ότι «η νέα ΔΕΗ, με το Δημόσιο να διατηρεί τον έλεγχό της, γίνεται πιο δυνατή. Ώστε να μπορεί να προστατεύει τους καταναλωτές από τις διακυμάνσεις των τιμών του ρεύματος. Πιο σύγχρονη. Ώστε να τους προσφέρει καλύτερες υπηρεσίες».
Και καταλήγει: «Αλλά και πιο αποφασιστική. Ώστε να γίνει πρωταγωνιστής στη νέα εποχή, με επενδύσεις 3 δισεκατομμυρίων ευρώ σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας στην επόμενη τριετία. Είναι η ισχυρή δημόσια επιχείρηση της ισχυρής εθνικής οικονομίας και της ισχυρής Ελλάδας που χτίζουμε».
Υπενθυμίζεται ότι η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ καλύφθηκε μέσα σε μια ώρα από τη στιγμή που άνοιξε το βιβλίο προσφορών.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Παρέμβαση του ευρωβουλευτή της ΝΔ στην Επιτροπή Αλιείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
«Πραγματικά γελάω, γελάω μαζί σας με την απόλυτη ειρωνεία»
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας συνέδεσε την κριτική της με το ζήτημα του κράτους δικαίου
Συνεχίζουν να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη οι οδηγοί
Τι ανέφερε το νέο ιατρικό ανακοινωθέν
Απέρριψε σενάρια για αποχώρηση από την ευρωπαϊκή εισαγγελία και ανέβασε τους τόνους για τις εκλογές
Σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό για υποκλοπές, Δικαιοσύνη και πολιτικές ευθύνες
Σφοδρή αντιπαράθεση στη Βουλή με αναφορές σε ΟΠΕΚΕΠΕ, Τέμπη και πολιτική πόλωση
Κατατέθηκε στη Βουλή σχέδιο νόμου για την εύρυθμη λειτουργία των αγορών
«Να παραιτηθεί ο αδύναμος, διαπλεκόμενος πρωθυπουργός»
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας αναμένεται να συναντηθεί με αξιωματούχους της KFOR
«Κλείδωσε» το άνοιγμα της πλατφόρμας
Για παραβίαση του Συντάγματος κάνει λόγο ο υπουργός Υγείας
Τι ώρα εμφανίζονται τα λεφτά στα ΑΤΜ
«Σε 1,5 λεπτό ήταν στα επείγοντα ο καρδιολόγος» - Η ανάρτηση του υπουργού Υγείας
Τι διαφορετικό θα έγραφε ένας σατιρικός συγγραφέας αν προσπαθούσε να σατιρίσει έναν πολιτικό; Τι πιο αστείο από έναν πολιτικό που θεωρεί ασήμαντο το ότι πουλούσε παπά για τις σπουδές του;
Πάντα με γνώμονα τα δημοσιονομικά περιθώρια
Η ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης για το κράτος δικαίου
Τι δήλωσε ο υπουργός Υγείας για την Πόπη Παπανδρέου
Πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στις διεθνείς εξελίξεις και στην οικονομία, όχι στις παλιές αντιπαραθέσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.