Πολιτικη & Οικονομια

Πέτσας: Η αύξηση του κατώτατου μισθού θα είναι πολύ πάνω από 2%

«Θα συνεχιστεί ο δυναμικός ρυθμός ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας και το 2022»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας
Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας © Eurokinissi

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας μίλησε σε συνέντευξή του για την αύξηση του κατώτατου μισθού που αναμένεται το επόμενο διάστημα.

Πολύ πάνω από 2% θα είναι η αύξηση του κατώτατου μισθού σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας.

Ειδικότερα, ο κ. Πέτσας σημείωσε πως «ο τρόπος υπολογισμού της αύξησης του κατώτατου μισθού λαμβάνει υπόψη τον πληθωρισμό, τον ρυθμό ανάπτυξης αλλά και τις δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας και όπως καταλαβαίνουμε με έναν ρυθμό ανάπτυξης που -κατά την εκτίμηση τη δική μου, θα πλησιάζει το 8% φέτος, δεν μπορούμε να μιλάμε για αύξηση 2%».

Ακόμα, υπογράμμισε ότι «οι αυξήσεις στις τιμές τις ενέργειας είναι παροδικές, θα συνεχιστεί ο δυναμικός ρυθμός ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας και το 2022 άρα οι αυξήσεις θα είναι πολύ πάνω από το 2% δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία γι' αυτό».

Η επίδραση των μέτρων στην αγορά και την οικονομία

Ερωτηθείς για την αγορά εργασίας και τα μέτρα που θέσπισε η κυβέρνηση για τους ανεμβολίαστους ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών σημείωσε:

«Δεν είναι κάτι τρομερό το να τηρήσουμε αυτού του είδους τα μέτρα που υπάρχουν σήμερα, ίσα- ίσα θωρακίζουν την αγορά ότι θα λειτουργήσει. Είμαστε αισιόδοξοι για την πορεία της οικονομίας που είναι δυναμικά αναπτυσσόμενη.

»Το μόνο που μας ανησυχεί αυτή τη στιγμή και θέλει μια προσοχή διαχείρισης ως προσωρινό φαινόμενο, είναι οι ανατιμήσεις οι οποίες είναι σοβαρές, είναι μεγάλες, είναι εισαγόμενες εν πολλοίς, αλλά πιστεύω θα έχουν ημερομηνία λήξης και αυτές».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ