Πολιτικη & Οικονομια

Η Τesla έφτασε το 1 τρισ. δολάρια σε χρηματιστηριακή αξία

Ώθηση από τη συμφωνία με τη Hertz

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Στο κλειστό κλαμπ των εταιρειών με κεφαλαιοποίηση πάνω από $1 τρισ. μπήκε η Tesla 11 χρόνια μετά την εισαγωγή της στη Wall Street.

H κεφαλαιοποίηση της Tesla ξεπέρασε το 1 τρισ. δολάρια τη Δευτέρα καθώς η μετοχή της εταιρείας του Έλον Μασκ είχε ακόμα και 9%, λαμβάνοντας με ώθηση από την παραγγελία ρεκόρ 100.000 ηλεκτρικών οχημάτων από τη Hertz.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αγορά που έγινε ποτέ για ηλεκτρικά οχήματα ενώ τα έσοδα για την αμερικανική βιομηχανία ηλεκτρικών οχημάτων αναμένεται να φτάσουν τα 4,2 δισ. δολάρια. 

Ενώ οι εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων συνήθως απαιτούν μεγάλες εκπτώσεις από τις αυτοκινητοβιομηχανίες, το μέγεθος της παραγγελίας υποδηλώνει ότι η Hertz πληρώνει κοντά στις τιμές καταλόγου. Τα αυτοκίνητα θα παραδοθούν μέσα στους επόμενους 14 μήνες.

Οι πελάτες θα έχουν δικαίωμα πρόσβασης στις υποδομές φόρτισης της Tesla, ενώ και η ίδια η Hertz θα δημιουργήσει το επόμενο διάστημα το δικό της δίκτυο φορτιστών.

H αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία χρειάστηκε μόλις 11 χρόνια από την εισαγωγή της στο χρηματιστήριο τον Ιούνιο του 2010 για να επιτύχει αυτό το ορόσημο. Το Facebook το κατάφερε γρηγορότερα, αν και η κεφαλαιοποίησή του τώρα βρίσκεται κάτω από το 1 τρισ. δολάρια. Τα άλλα μέλη του κλειστού κλαμπ είναι η Apple, η Microsoft, η Alphabet και η Amazon

Στην κορυφή των πωλήσεων στην Ευρώπη τον Σεπτέμβριο το Tesla 3

Με φόντο τα παραπάνω, ένα ηλεκτροκίνητο μοντέλο, το Tesla 3 του αμερικανικού τεχνολογικού κολοσσού βρέθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία στην κορυφαία θέση της λίστας των μηνιαίων πωλήσεων οχημάτων στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της JATO Dynamics, που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα, μεταξύ σχεδόν 24.600 πωλήσεων οχημάτων στην ΕΕ κατά τον Σεπτέμβριο, το Tesla 3 κατέκτησε την πρώτη θέση, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως οι πωλήσεις του ηλεκτροκίνητου μοντέλου αυξήθηκαν κατά 58% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2020.

 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ