Πολιτικη & Οικονομια

Γιώργος Παπανδρέου: Ανακοινώνει την υποψηφιότητά του για το ΚΙΝΑΛ

Ενημέρωσε νωρίτερα τη Φώφη Γεννηματά ότι διεκδικεί την ηγεσία του κόμματος

1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Γιώργος Παπανδρέου θα είναι υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ
Ο Γιώργος Παπανδρέου θα είναι υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ © EUROKINISSI

Ο Γιώργος Παπανδρέου κατεβαίνει υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, με την ανακοίνωση της υποψηφιότητας να γίνεται σε λίγη ώρα.

Ο Γιώργος Παπανδρέου ανακοινώνει σε λίγη ώρα την υποψηφιότητά του για την ηγεσία στο Κίνημα Αλλαγής (ΚΙΝΑΛ). Προηγήθηκε ενημέρωση στη Φώφη Γεννηματά ότι θα είναι υποψήφιος για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ στις εκλογές που θα πραγματοποιηθούν στις 5 Δεκεμβρίου 2021.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γιώργος Παπανδρέου είχε δεχτεί πιέσεις να κατέβει υποψήφιος στο ΚΙΝΑΛ.

Σύμφωνα με πηγές του ΚΙΝΑΛ, η Φώφη Γεννηματά ευχήθηκε στον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ «καλή επιτυχία», όπως έχει κάνει και με όλους τους άλλους υποψήφιους. Πληροφορίες αναφέρουν ότι μετά τις 20.00 αναμένεται ο Γιώργος Παπανδρέου να ανακοινώσει και επισήμως την απόφασή του να διεκδικήσει την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής.

Γιώργος Παπανδρέου: Η επιστροφή από την Κωνσταντινούπολη και η σύσκεψη για την υποψηφιότητα

Ο πρώην πρωθυπουργός προσγειώθηκε στην Αθήνα από την Κωνσταντινούπολη λίγο μετά τις 17.00 το απόγευμα.

Ακολούθησε σύσκεψη με τον στενό πυρήνα των συνεργατών του στο Ιδρυμα «Ανδρέας Παπανδρέου», προκειμένου να γίνουν οι τελικές συνεννοήσεις για το μήνυμα με το οποίο θα ανακοινώνει την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ.

Ήδη, ο Γιώργος Παπανδρέου έχει ξεκινήσει να συλλέγει τις απαραίτητες υπογραφές από τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, ώστε μέχρι την Πέμπτη (όταν και εκπνέει η διορία για την κατάθεση υποψηφιοτήτων) να μπορέσει να τις καταθέσει, σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται στο καταστατικό του ΚΙΝΑΛ.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί, για να είναι κάποιος υποψήφιος στις εκλογές του ΚΙΝΑΛ θα πρέπει να συλλέξει 5.000 υπογραφές μελών ή το 15% των μελών της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

Η «προφητική» ανάρτηση του Γιώργου Παπανδρέου για την υποψηφιότητά του στις εκλογές του ΚΙΝΑΛ

Λίγα 24ωρα νωρίτερα ο Γιώργος Παπανδρέου είχε προχωρήσει σε μια ανάρτηση για το ΠΑΣΟΚ που προκάλεσε συζητήσεις, καθώς πολλοί την ερμήνευσαν ως δήλωση για την πρόθεσή του να δηλώσει υποψηφιότητα για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ.

Ειδικότερα, ο Γιώργος Παπανδρέου, με αφορμή τη συμπλήρωση 40 ετών από την εκλογική νίκη του ΠΑΣΟΚ με 48% και την ανάληψη της πρωθυπουργίας από τον πατέρα του, Ανδρέα, είχε κάνει την ακόλουθη ανάρτηση στο Facebook:

«18 Οκτώβρη 1981. Ημέρα νίκης του Ελληνικού λαού και της Δημοκρατίας. 18 Οκτώβρη 2021. Αφετηρία νέων αγώνων για να οικοδομήσουμε μια προοδευτική προοπτική, να οδηγήσουμε με σιγουριά τη χώρα σε ένα μέλλον με μεγάλες προκλήσεις, αλλάζοντας οριστικά τη μοίρα του Ελληνικού λαού».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ