Πολιτικη & Οικονομια

Οικονόμου: Δεν θα μπουν διόδια στο κέντρο της Αθήνας

Τι είπε για δακτύλιο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Οικονόμου – Δεν υπάρχει η σκέψη για διόδια στο κέντρο της Αθήνας
Κίνηση στους κύριους οδικούς άξονες της Αθήνας © EUROKINNISSI

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχουν σκέψεις για διόδια στο κέντρο της Αθήνας.

O κυβερνητικός εκπρόσωπο Γιάννης Οικονόμου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών απέκλεισε το ενδεχόμενο να μπουν διόδια στο κέντρο της Αθήνας

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε και στον Δακτύλιο, ο οποίος όπως είπε τίθεται σε ισχύ από τις 25 Οκτωβρίου. Όλα τα αυτοκίνητα θα μπαίνουν στο δακτύλιο εναλλάξ σύμφωνα με το καθεστώς μονά-ζυγά ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο της πινακίδας τους.

Όπως είπε εξαιρούνται και θα μπορούν να μπαίνουν καθημερινά στο δακτύλιο ανεξάρτητα από τον αριθμό τους δύο βασικές κατηγορίες:

-Πρώτον οι τύποι των «καθαρών» οχημάτων, δηλαδή, τα ηλεκτρικά, τα υβριδικά, τα από κατασκευής φυσικού αερίου και υγραερίου και τα Euro 6 που εκπέμπουν ρύπους κάτω από 120 gr CO2.

-Και δεύτερον όσοι έχουν άδεια δακτυλίου. Εκεί υπήρχαν πάρα πολλές εξαιρέσεις και θα γίνει μια πολύ μεγάλη προσπάθεια για να μειωθούν και να εκλογικευθούν.

«Τα μέτρα αυτά συμβάλλουν τόσο στην μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης όσο και στην κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση. Αποσκοπούν στην βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής στην πόλη, με λιγότερη ταλαιπωρία και καθαρότερη ατμόσφαιρα», είπε

Επιπλέον ανακοίνωσε ότι για την ολοκληρωμένη παρακολούθηση της λειτουργίας του δακτυλίου αποφασίστηκε να συγκροτηθούν δύο ομάδες εργασίας: Ένα Παρατηρητήριο που θα «ομογενοποιήσει» δράσεις και αποφάσεις για την κίνηση με συμμετοχή των συναρμόδιων Υπουργείων, αλλά και Δήμων, Περιφέρειας και επιστημόνων, αλλά και μια τεχνική ομάδα που θα παρακολουθεί την πορεία εφαρμογής του δακτυλίου.


Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ