Δημοσκόπηση Alco: Σταθερά πρώτη η ΝΔ με 10.1%
Μεγάλη αποδοχή της ελληνογαλλικής συμφωνίας- ανησυχία για οικονομία
Τα ευρήματα της δημοσκόπησης της ALCO είναι η αποδοχή της ελληνογαλλικής συμφωνίας, η ανησυχία για την οικονομία και η σταθερή πρωτιά ΝΔ στην πρόθεση ψήφου.
Την μεγάλη αποδοχή των Ελλήνων πολιτών της αμυντικής συμφωνίας με τη Γαλλία επιβεβαιώνει η τελευταία δημοσκόπηση της ALCO που παρουσιάστηκε σήμερα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open. Παράλληλα η ΝΔ διατηρεί διψήφιο προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ με 10,1%.
Συγκεκριμένα, στην ερώτηση αναφορικά με το πώς κρίνουν την αμυντική συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας, οι πολίτες απαντούν θετικά σε ποσοστό 64% ενώ αρνητική άποψη έχει μόλις το 24% των ερωτηθέντων. Παράλληλα, οι πολίτες εκφράζουν σχεδόν βεβαιότητα ότι η Γαλλία αν χρειαστεί θα στείλει στρατιωτική βοήθεια στην Ελλάδα αν αυτή δεχθεί επίθεση από την Τουρκία. Στη σχετική ερώτηση 40% απαντά «σίγουρα ναι» ενώ 32% απαντά «μάλλον ναι» και μόλις 24% απαντά σίγουρα ή μάλλον όχι.
Απαντώντας αναφορικά με την αρνητική ψήφο του ΣΥΡΙΖΑ για την ελληνογαλλική συμφωνία, αυτή αξιολογείται αρνητικά από το 55% των ερωτηθέντων και θετικά από το 23% ενώ ένας στους τρεις ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ το 2019 κρίνει θετικά τη συμφωνία και αρνητικά την επιλογή της αξιωματικής αντιπολίτευσης να την καταψηφίσει στη Βουλή.
Ανησυχία για την οικονομία
Στη δημοσκόπηση της ALCO καταγράφεται, παράλληλα, η ανησυχία των πολιτών αναφορικά με την εξέλιξη της οικονομίας στη χώρα. Συγκεκριμένα, στην ερώτηση αν θα μπορέσουν αν ανταποκριθούν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις τον χειμώνα, 68% απαντά «δύσκολα«, 13 λέει ότι «δεν θα μπορέσει« και μόλις 15% υποστηρίζει ότι θα ανταποκριθεί «εύκολα». Επιπλέον, 43% υποστηρίζει ότι τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της ανόδου των τιμών στη ηλεκτρικό ρεύμα, το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο είναι «σωστά αλλά δεν επαρκούν», 34% τα θεωρούν «λανθασμένα» και μόλις 12% τα κρίνει σωστά και επαρκή.
Παραμένει διψήφια η διαφορά ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ
Σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία διατηρεί το προβάδισμά της σε διψήφια διαφορά καθώς καταγράφει ποσοστό 35% με τον ΣΥΡΙΖΑ να βρίσκεται στο 24.9%. Τόσο η ΝΔ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνουν άνοδο της τάξης του 1% από την προηγούμενη δημοσκόπηση. Τρίτο παραμένει το ΚΙΝΑΛ με 6,4%, τέταρτο το ΚΚΕ με 5,3% και πέμπτη η Ελληνική Λύση με 4,4%. Στη βουλή φαίνεται να μπαίνει εκ νέου το ΜέΡΑ25 που καταγράφει ποσοστό της τάξης του 4,1%.
Τέλος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξακολουθεί να θεωρείται ο καταλληλότερος για Πρωθυπουργός καθώς 37% απαντά ότι τον εμπιστεύεται περισσότερο ενώ 24% λέει ότι εμπιστεύεται περισσότερο τον Αλέξη Τσίπρα
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στο επίκεντρο συνδεσιμότητα, ενέργεια και Patriot
«Η συμφωνία θα δημοσιοποιηθεί, δεν θα είναι κρυφή», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
«Η διαφωνία είναι δικαίωμά τους. Η καταψήφιση, όμως, συνοδεύεται από ευθύνη», αναφέρει σε άρθρο του ο υπουργός Επικρατείας
«Η τεχνολογία πρέπει να υπηρετεί τον άνθρωπο», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Αττικής
Θα παραστεί στις εκδηλώσεις για τον Άγιο Δημήτριο, την απελευθέρωση και την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου
Ανάρτηση του πρωθυπουργού με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Πρόληψης κατά του Καρκίνου του Μαστού
Μήνυμα του κυβερνητικού εκπροσώπου για την ηλεκτρική διασύνδεση και το τουρκολιβυκό μνημόνιο
Η εβδομαδιαία ανασκόπηση του πρωθυπουργού - Τι αναφέρει για συνομιλίες με την Αίγυπτο, Μονή Σινά και φοροδιαφυγή
Οκτώ μήνες από τη νομοθέτηση της Εθνικής Κοινωνικής Συμφωνίας - Στο επίκεντρο κλαδικές και επιχειρησιακές ΣΣΕ
Η λειτουργία «Ψάξε μου Φθηνότερα» προσφέρει οικονομικές εναλλακτικές χωρίς αλλαγή καταστήματος
Αύξηση 9% στον αριθμό των συναλλαγών και μείωση 23% στα περιστατικά απάτης
Ένα ισχυρό μήνυμα ελπίδας, ανθρωπισμού και διεθνούς αλληλεγγύης
Σκληρή απάντηση του υπουργείου Εξωτερικών στις δηλώσεις για τους μουφτήδες της Θράκης
Επικοινωνία με τον Αρχιεπίσκοπο Συμεών είχε ο πρωθυπουργός
«Σήμερα είναι μια ιστορική ημέρα για τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία», ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών
Στο βήμα της Παναττικής Συνδιάσκεψης της ΟΝΝΕΔ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Ο υπουργός Επικρατείας συγκρίνει την πορεία των δύο οικονομιών από το 2019 έως σήμερα
Παρεμβάσεις 500 εκατ. ευρώ, φοροαπαλλαγές, περιορισμοί στα Airbnb και νέα στεγαστικά προγράμματα
Ο αμερικανικός οίκος βλέπει ισχυρές δημοσιονομικές επιδόσεις, συνεχή μείωση του χρέους και ανθεκτική ανάπτυξη
O πρωθυπουργός υπερασπίστηκε την κυβερνητική πολιτική κατά της φοροδιαφυγής
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.