Πολιτικη & Οικονομια

Οριζόντια έκπτωση 15% σε όλους τους καταναλωτές φυσικού αερίου

«Η κυβέρνηση δεν θα αφήσει απροστάτευτους τους καταναλωτές», τόνισε ο υπουργός

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κώστας Σκρέκας: Οριζόντια έκπτωση 15% σε όλους τους καταναλωτές φυσικού αερίου
Αγωγοί φυσικού αερίου - Αρχείο © Victor Garcia/Unsplash

Κώστας Σκρέκας: Οριζόντια έκπτωση 15% σε όλους τους καταναλωτές φυσικού αερίου.

Στα μέτρα αντιμετώπισης της ενεργειακής κρίσης αναφέρθηκε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας.

Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση ανακοίνωσε τα εξής μέτρα:

  • Διπλασιασμός επιδόματος ρεύματος
  • Έκπτωση φυσικού αερίου

Όπως είπε ο υπουργός, θα υπάρξει οριζόντια έκπτωση 15% σε όλους τους καταναλωτές φυσικού αερίου, ενώ έκανε λόγο για αυξημένα κριτήρια σχετικά με το επίδομα θέρμανσης (ποσό: 100 ευρώ έως 750 ευρώ)

«Η κρατική επένδυση αφορά όλου τους παρόχους», είπε σχετικά με τον διπλασιασμό της επιδότησης ρεύματος. «Επιπλέον, ζητήσαμε από τη ΔΕΗ και ιδιώτες παρόχους για την κατανάλωση άνω των 300 κιλοβατώρων να προχωρήσουν σε επιπλέον εκπτώσεις, για να απορροφήσουν την ανατίμηση».

Ως προς το φυσικό αέριο, η επιδότηση για τους καταναλωτές θα είναι ενισχυμένη μέσω επιδόματος θέρμανσης (για όσους πληρούν τα νέα εισοδηματικά & περιουσιακά κριτήρια) και μέσω έκπτωσης από άλλους παρόχους.

«Κανείς δεν μπορεί να ξέρει πόσο θα κρατήσει η ενεργειακή κρίση. Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να αφήσει απροστάτευτους τους καταναλωτές», τόνισε.

Σκρέκας: Τα έργα στις πυρόπληκτες περιοχές

«Έχουμε κινητοποιηθεί άμεσα. Μέσα σε λίγες εβδομάδες μετά τις πυρκαγιές είχε ολοκληρωθεί η απομάκρυνση των κορμών από τις επικίνδυνες εκτάσεις», είπε ο Κώστας Σκρέκας και δήλωσε πως είναι σε στενή συνεργασία με τα δασαρχεία.

«Γίνονται έργα σε τέσσερις υδρολογικές λεκάνες, οι τρεις από αυτές στο Δήμο Λίμνης-Μαντουδίου-Αγίας Άννας και μία στο Δήμο Ιστιαίας-Αιδηψού. Σε όλα τα προηγούμενα χρόνια μετά από μία σεζόν ξεκινούσαν τα έργα, δηλαδή είναι η πρώτη φορά που είχαμε πυρκαγιές τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο ξεκίνησαν οι εργασίες», ανέφερε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Παράλληλα, ο Κώστας Σκρέκας δήλωσε πως κάθε χρόνο είναι φανερά στη χώρα μας τα αποτελέσματα της κλιματικής αλλαγής και ότι θα πρέπει να προσαρμοστούμε στην κλιματική κρίση.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ακρίβεια θέλει σοβαρούς καταναλωτές κι όχι πρόθυμους πελάτες
Η ακρίβεια θέλει σοβαρούς καταναλωτές κι όχι πρόθυμους πελάτες

Η άγνοια των τιμών δείχνει αδιαφορία και ειδικά στις περιπτώσεις που οι καταναλωτές έχουν την εντύπωση ότι τα προϊόντα είναι πιο ακριβά από ό,τι στην πραγματικότητα οι αυξήσεις είναι «περίπατος»

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.