Πολιτικη & Οικονομια

Μ. Μπλούμπεργκ: Ο Κ.Μητσοτάκης ενθαρρύνει τους επενδυτές

Ο πρωθυπουργός είχε συναντήσεις και με άλλους ηγέτες του επιχειρηματικού κόσμου των ΗΠΑ

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ο δισεκατομμυριούχος Μάικλ Μπλούμπεργκ έπλεξε το εγκώμιο του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την προσέλκυση επενδύσεων στην Ελλάδα.

Ο Μαικλ Μπλούμπεργκ, πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης και ιδρυτής του ομώνυμου πρακτορείου ειδήσεων και χρηματοοικονομικών υπηρεσιών εξήρε το έργο του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Συγκεκριμένα, ο δισεκατομμυριούχος πρώην υποψήφιος για το χρίσμα των Δημοκρατικών έγραψε στο Twitter: «Το πρόγραμμα οικονομικών και ανταγωνιστικών μεταρρυθμίσεων του Κυριάκου Μητσοτάκη ενθάρρυνε τους επενδυτές να επιστρέψουν στην Ελλάδα. Ένα καλό σημάδι προόδου και ανάκαμψης. Σ 'ευχαριστώ που πέρασες».

 

 

Ο Μάικλ Μπλούμπεργκ είχε μιλήσει και στο παρελθόν με καλά λόγια για τον Έλληνα πρωθυπουργό και συγκεκριμένα για τη διαχείριση της πανδημίας. 

O Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε χθες συνέντευξη στην τηλεόραση του Bloomberg στην οποία τόνισε μεταξύ άλλων«Γίναμε κυβέρνηση το 2019 με την ξεκάθαρη εντολή να ξαναφέρουμε την ανάπτυξη στην ελληνική οικονομία. Παρά την πανδημία του κορονοϊού κατορθώσαμε να εφαρμόσουμε σημαντικές μεταρρυθμίσεις. Ο ρυθμός ανάπτυξης της οικονομίας άγγι ξε το 16,2% στο δεύτερο τρίμηνο του έτους, αναθεωρήσαμε την εκτίμηση για την ανάπτυξη στο 5,9% για το 2021, και πιθανώς αυτό να είναι μία απαισιόδοξη θεώρηση».

Ο κ. Μητσοτάκης είχε χθες τετ α τετ με τον πρόεδρο της Microsoft, Μπραντ Σμιθ, αλλά και με τον CEO της Pfizer, Αλμπερτ Μπουρλά, ενώ στην ατζέντα των επαφών περιλαμβάνεται συνάντηση και με τον πρόεδρο του fund KKR, Χένρι Κράβις, ο οποίος παλαιότερα είχε ενδιαφερθεί για τον ΔΕΔΔΗΕ.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ