Πολιτικη & Οικονομια

Συρίγος: Εμβολιασμένο το 75% των φοιτητών

«Η πολιτική απάντηση της νεολαίας απέναντι στην κοινωνία»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Συρίγος: 75% των φοιτητών είναι εμβολιασμένοι
Φοιτητές σε αμφιθέατρο - ΑΡΧΕΙΟ © EUROKINISSI// ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

«Το 75% των φοιτητών έχει εμβολιαστεί», αναφέρει ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Άγγελος Συρίγος.

Στο 75% ανέρχεται το ποσοστό των εμβολιασθέντων φοιτητών, σύμφωνα με τον υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Άγγελο Συρίγο. 

Κατά την παρουσίαση στη Βουλή της τροπολογίας του Υπουργείου για τον ψηφιακό έλεγχο των μέτρων κατά του κορωνοϊού στις εκπαιδευτικές δομές, ο υφυπουργός, αρμόδιος για θέματα Ανώτατης Εκπαίδευσης, τόνισε ότι το ποσοστό των εμβολιασθέντων φοιτητών είναι υψηλότερο από το επίπεδο της ελληνικής κοινωνίας, καθώς και ότι στο Πολυτεχνείο ή στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο αυτό το ποσοστό είναι άνω του 80%.

«Θεωρώ ότι είναι μία πολιτική απάντηση της νεολαίας απέναντι στην κοινωνία σε σχέση με τον κορωνοϊό», σημείωσε ο κ. Συρίγος.

Επίσης με ανάρτηση της στο Twitter η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, συγχαίρει την ακαδημαϊκή κοινότητα για τη μαζική ανταπόκρισή της στον εμβολιασμό.

Εμβολιασμών φοιτητών: Τα αναλυτικά στοιχεία

Σύμφωνα με τα αναλυτικά στοιχεία που παρουσιάζει την Τετάρτη η «Καθημερινή», από τους 513.151 φοιτητές 377.080 είναι εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες. Εξ αυτών, οι 349.206 (το 68%) έχουν εμβολιαστεί με μία ή δύο δόσεις και οι 27.874 (26,5%) έχουν νοσήσει. Άλλοι 136.071 φοιτητές (ποσοστό 26,5%) είναι ανεμβολίαστοι. 

Ανά πανεπιστήμιο το υψηλότερο ποσοστό εμβολιασμένων έχει το ΕΜΠ 78% και ακολουθούν, το ΕΑΠ (77%), το ΕΚΠΑ (73%) και τα Πειραιώς και Πάντειο (με 72% έκαστο).

Το μικρότερο ποσοστό εμβολιασθέντων έχει το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας (58%) εάν εξαιρέσουμε τις τέσσερις Εκκλησιαστικές Ακαδημίες που όλες έχουν χαμηλότερα ποσοστά. Οι Εκκλησιαστικές Ακαδημίες αντίστροφα έχουν τα υψηλότερα ποσοστά νόσησης (από 7% έως 11%).

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ