Πολιτικη & Οικονομια

Κικίλιας: Το λιμάνι Θεσσαλονίκης γίνεται home port για κρουαζιέρα

Σε ποιες άλλες μορφές τουρισμού θα δοθεί έμφαση

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Βασίλης Κικίλιας προσέρχεται στη συνάντηση με τον Απόστολο Τζιτζικώστα, όπου μεταξύ άλλων ανακοινώθηκε ότι το λιμάνι της Θεσσαλονίκης μετατρέπεται σε home port και hub για τον τουρισμό κρουαζιέρας
Ο Βασίλης Κικίλιας προσέρχεται στη συνάντηση με τον Απόστολο Τζιτζικώστα, όπου μεταξύ άλλων ανακοινώθηκε ότι το λιμάνι της Θεσσαλονίκης μετατρέπεται σε home port και hub για τον τουρισμό κρουαζιέρας © EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ

Το λιμάνι στη Θεσσαλονίκη μετατρέπεται σε home port και hub για τον τουρισμό κρουαζιέρας, ανακοίνωσε ο Βασίλης Κικίλιας.

Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται ο Βασίλης Κικίλιας και ανακοίνωσε ότι το λιμάνι της πόλης θα είναι home port και hub για τον τουρισμό κρουαζιέρας. Ο νέος υπουργός Τουρισμού είχε συνάντηση στη Θεσσαλονίκη με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα. Στη συνάντηση συμμετείχε και η γενική γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης Βίκυ Λοΐζου.

Στις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο Βασίλης Κικίλιας τόνισε ότι αποφάσισε να ξεκινήσει τις επαφές του ως υπουργός Τουρισμού από την Κεντρική Μακεδονία, ευχαρίστησε τον κ. Τζιτζικώστα για την πολύ ισχυρή συνεργασία που στόχο έχει την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος και της τουριστικής εμπειρίας στη Μακεδονία.

Έχοντας ανακοινώσει ότι το λιμάνι της Θεσσαλονίκης θα είναι home port και hub για τον τουρισμό κρουαζιέρας, εξήγησε ότι «οι τουρίστες και οι επισκέπτες μας θα έχουν τη δυνατότητα να επισκεφθούν τα εξαιρετικά ξενοδοχεία της Περιφέρειας και να γευτούν τις ιδιαίτερες γεύσεις από την πρωτογενή παραγωγή που ξεκινάει από εδώ».

Παράλληλα, όπως είπε, η ενίσχυση της κρουαζιέρας στη Θεσσαλονίκη επιτρέπει «να αναπτυχθούν ειδικές μορφές του Τουρισμού, όπως είναι:

  • Ο θρησκευτικός τουρισμός,
  • ο γαστρονομικός τουρισμός,
  • οι δρόμοι του κρασιού,
  • ο ιαματικός τουρισμός».

Η προσέλκυση τουριστών μέσω της κρουαζιέρας θα δώσει νέα ώθηση στη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα, πρόσθεσε ο Βασίλης Κικίλιας.

Προβολή της Μακεδονίας μέσω του ΕΟΤ - Τι είπε ο Βασίλης Κικίλιας μετά τη συνάντηση με τον Απόστολο Τζιτζικώστα στη Θεσσαλονίκη

Ο υπουργός Τουρισμού ανήγγειλε, επίσης, ότι κεντρικά -μέσω του ΕΟΤ και σε συνεργασία με την Περιφέρεια- το τελευταίο τρίμηνο του έτους, το οποίο πάντα είναι δύσκολο για τον Τουρισμό, θα περάσει το μήνυμα σε όλες τις αγορές για τις εκπληκτικές ομορφιές της Μακεδονίας και τον εξαιρετικό τουρισμό που προσφέρει.

Στόχος είναι αυτοί οι οποίοι επιδιώκουν να επισκεφθούν προορισμούς να την προτιμήσουν έναντι άλλων χωρών και έτσι να μπορέσουμε να ενισχύσουμε περαιτέρω την οικονομία μας, την κοινωνία μας, τους ανθρώπους μας, τη μέση ελληνική οικογένεια.

«Είμαι πεπεισμένος ότι ο Τουρισμός θα συνεχίσει να αυξάνεται όχι μόνο σε ποσότητα, κυρίως σε ποιότητα και σε έσοδα, και να δίνει νέες θέσεις εργασίας. Προφανώς δεν μιλάμε μόνο για το αμιγές κομμάτι των καλοκαιρινών προορισμών και αυτών των 50 ή 60 ημερών που όλοι χαιρόμαστε τη θάλασσα, τον ήλιο και αυτήν την ευλογία που έχει η χώρα μας» κατέληξε ο κ. Κικίλιας.

Απόστολος Τζιτζικώστας: Ο τουρισμός κρουαζιέρας δεν έχει αξιοποιηθεί επαρκώς

Από τη μεριά του ο Απόστολος Τζιτζικώστας καλωσόρισε τον κ. Κικίλια στην πρώτη Περιφέρεια της χώρας σε αφίξεις τουριστών τα τελευταία τρία χρόνια, ευχαριστώντας τον για την εξαιρετική συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με την προηγούμενη ιδιότητα του υπουργού Υγείας.

Ο κ. Τζιτζικώστας υπενθύμισε ότι από τη στιγμή που εμφανίστηκε το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στην Ελλάδα, στη Θεσσαλονίκη, «ο κ. Κικίλιας έσπευσε μαζί με όλο το μηχανισμό του Υπουργείου Υγείας και χάρη στις γρήγορες αποφάσεις που ελήφθησαν και τις σωστές επιλογές που έγιναν, μπορέσαμε να αντιμετωπίσουμε το πρώτο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού και δώσαμε μαζί τη δύσκολη μάχη να κρατήσουμε όσο χαμηλότερα γινόταν τα κρούσματα και την πανδημία στην περιοχή μας».

Ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας σε συνάντηση για την κρουαζιέρα στη Θεσσαλονίκη
Βασίλης Κικίλιας και Απόστολος Τζιτζικώστας σε συνάντηση για την κρουαζιέρα στη Θεσσαλονίκη © EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ

Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας έκανε αναφορά στο «κλίμα συναντίληψης και καλής συνεργασίας το οποίο το επόμενο διάστημα θα συνεχιστεί και θα κορυφωθεί προκειμένου τη νέα χρονιά και έχοντας αφήσει ελπίζουμε πίσω μας την πανδημία του κορονοϊού, να μπορέσουμε και πάλι να επιστρέψουμε στα επίπεδα που ήμασταν το 2019 προ του κορονοϊού», ενώ τόνισε ότι η Περιφέρεια επενδύει στον εναλλακτικό τουρισμό και στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

«Συζητήσαμε με τον Βασίλη Κικίλια για την κατάλληλη προετοιμασία, έτσι ώστε σε όλες τις μεγάλες διεθνείς εκθέσεις να προβάλλουμε την Ελλάδα και φυσικά την Κεντρική Μακεδονία ως ένα κορυφαίο τουριστικό προορισμό για το 2022, όπως επίσης και για την ενίσχυση διάφορων μορφών τουρισμού που μέχρι σήμερα δεν είχαν αξιοποιηθεί επαρκώς, όπως είναι ο τουρισμός κρουαζιέρας, ο ιατρικός τουρισμός και ο ιαματικός τουρισμός», κατέληξε ο κ. Τζιτζικώστας.

Αμέσως μετά τη συνάντηση με τον περιφερειάρχη, ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας προήδρευσε σε σύσκεψη εργασίας με τους εκπροσώπους των τουριστικών φορέων της Κεντρικής Μακεδονίας, στην οποία συμμετείχε και η επικεφαλής του Γραφείου του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη Μαρία Αντωνίου.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ