Πολιτικη & Οικονομια

Φορολογικές δηλώσεις 2021: Προς παράταση η προθεσμία υποβολής

Τι ισχύει για την καταβολή φόρου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φορολογική δήλωση - Φορολογικό γραφείο
Φορολογική δήλωση - Φορολογικό γραφείο © EUROKINISSI / ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Φορολογικές δηλώσεις 2021: Σκέψεις στο Υπουργείο Οικονομικών για την προθεσμία υποβολής των δηλώσεων - Η καταβολή φόρου και ο ΕΝΦΙΑ.

Προς ολιγοήμερη παράταση βαίνει η προθεσμία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων 2021. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το Υπουργείο Οικονομικών σκέφτεται να μεταθέσει την καταληκτική ημερομηνία από την 10η Σεπτεμβρίου στην 15η Σεπτεμβρίου 2021.

Μέχρι χθες είχαν υποβληθεί περίπου 6 εκατ. φορολογικές δηλώσεις, με τους ρυθμούς να ανεβαίνουν σημαντικά τις τελευταίες ημέρες. Μόλις εχθές (7/9) υποβλήθηκαν περίπου 97.000 δηλώσεις και προχθές (6/9) 94.000 δηλώσεις. Συνολικά το 2020 είχαν υποβληθεί συνολικά περίπου 6,4 εκατ. φορολογικές δηλώσεις. 

Φορολογικές δηλώσεις 2021: Τι ισχύει για τις προθεσμίες καταβολής φόρου

Αλλαγές δεν θα υπάρξουν στις προθεσμίες καταβολής του φόρου. Πιο συγκεκριμένα:

  • Δύο δόσεις (Ιουλίου και Αυγούστου) θα πρέπει να πληρωθούν μέχρι τη 17η Σεπτεμβρίου.
  • Έως το τέλος του Σεπτεμβρίου θα πρέπει να καταβληθεί κανονικά η δόση του τρέχοντος μηνός.
  • Τους επόμενους μήνες, από τον Οκτώβριο έως και τον Φεβρουάριο του 2022 θα πληρώνεται από μια δόση για να συμπληρωθούν οι οκτώ που προβλέπονται.
  • Δεν θα ισχύει η έκπτωση 3% για την εφάπαξ πληρωμή του συνολικού φόρου που θα προκύψει. Αυτό ίσχυε για δηλώσεις που θα υποβάλλονταν έως το τέλος Αυγούστου, ημερομηνία κατά την οποία έπρεπε να γίνει η εξόφληση του φόρου.

Η έκδοση εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ θα πραγματοποιηθεί κανονικά το 3ο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου. Σήμερα, Τετάρτη (8/9) στις 11:00 κλείνει η εφαρμογή για αλλαγές στο Ε9.

Η πληρωμή του ΕΝΦΙΑ θα γίνει σε έξι δόσεις, με την πρώτη στο τέλος Σεπτεμβρίου και την τελευταία στο τέλος Φεβρουαρίου 2022. Δεν αποκλείεται να δοθεί η δυνατότητα στους ιδιοκτήτες ακινήτων να πληρώσουν –χωρίς επιπλέον επιβάρυνση– διπλή δόση τον Οκτώβριο.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ