Πολιτικη & Οικονομια

Παύλο Πολάκη, μπράβο!

Κάθε εμβολιασμός, άρα συμμετοχή στην οικοδόμηση του τείχους ανοσίας, είναι ευπρόσδεκτος

Λουκάς Βελιδάκης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ο Λουκάς Βελιδάκης σχολιάζει την είδηση για τον εμβολιασμό του Παύλου Πολάκη

Η είδηση ακούστηκε με κρότο, έμοιαζε λες και είχε πέσει ένα απόρθητο κάστρο. Ήταν δε η δυναμική της τόσο ισχυρή που επισκίασε όσα είπε νωρίτερα ο πρόεδρος του κόμματός του σε 45λεπτη συνέντευξη. Αυτό που είχε μείνει, αυτό που έβγαλε τίτλο και έγινε talk of the town και trend στα social media ήταν ότι ένας πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας και γιατρός... εμβολιάστηκε.

Το παράλογο της υπόθεσης είναι ότι το αυτονόητο γίνεται είδηση. Μα τα στοιχεία του παραλόγου επιμένουν: Ο Παύλος Πολάκης έστησε ένα ολόκληρο σόου έχοντας αποφασίσει να περάσει απέναντι, στη γη της λογικής. Τράβηξε βίντεο τον εμβολιασμό του για να αποφύγει τις κακοτοπιές και τους φαρμακόγλωσσους. Και υποχρέωσε (με όλη την πρότερη στάση του) τον Αλέξη Τσίπρα να το ανακοινώσει σε τηλεοπτική συνέντευξή του, σχεδόν πανηγυρίζοντας για το ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του δεν διαθέτει πλέον ανεμβολίαστους βουλευτές. Ο Πολάκης, με το μοναδικό του πολιτικό μπρίο, είχε καταφέρει και πάλι να είναι ο πρωταγωνιστής, καλύπτοντας όλα τα άλλα. Μέχρι και στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν αρχίσει να το αντιλαμβάνονται...

Δεν μπορούσε να μη συμπληρώσει αυτή την ιστορική στιγμή και με μια ανάρτηση στο Facebook, τον προμαχώνα του. Εκεί ενημέρωσε το λαό του για το όμορφο νέο του εμβολιασμού, προκαλώντας δυσαρέσκεια σε κάποιους που τον θεωρούσαν κορυφαίο του αντιεμβολιαστικού χορού. Για να χρυσώσει το χάπι, ο Πολάκης στην ανάρτηση προσπάθησε τρόπον τινά να ανακυκλώσει όσα έλεγε και πριν. Ο εμβολιασμός του ωστόσο, ως τελεσθείσα πράξη, τον ακύρωνε. (Οι θαυμαστές του πάντως «είδαν» πετσόκομμα...).

Πολλοί (μάλλον κακοπροαίρετοι...) είπαν ότι ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας έσπευσε τώρα λόγω της αναστολής εργασίας των υγειονομικών και των επικείμενων κυρώσεων. Άλλοι θεωρούν ότι τον υποχρέωσαν από τον ΣΥΡΙΖΑ διότι τους έκανε ζημιά με τη στάση του. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι το αποφάσισε κατόπιν μελέτης. Καλώς, όπως και να ‘χει...

Τα περάσματα έχουν στενέψει: η πανδημία καλπάζει, η εμβολιαστική κάλυψη της χώρας παραμένει χαμηλή και κάθε ένας που προστίθεται είναι κάτι παραπάνω από ευπρόσδεκτος. Ειδικά τη στιγμή που πάει να στηθεί (αν δεν έχει ήδη γίνει) μια φάμπρικα παροχής πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού ή νόσησης - μια βραδυφλεγής βόμβα διασποράς του ιού.

Όλοι οι ειδικοί σημειώνουν ότι από τα τέλη του μήνα περιμένουμε αύξηση στα κρούσματα, άρα μεγαλύτερη πίεση στο σύστημα υγείας. Ήδη βλέπουμε ότι ο αριθμός των διασωληνωμένων και των θανάτων είναι υψηλός και η πλειονότητα αυτών (άνευ σοβαρού λόγου) ανεμβολίαστοι άνθρωποι.

Σε αυτό το σημείο βρισκόμαστε - τα δύσκολα είναι μπροστά μας και στοίχημα παραμένει να ελεγχθεί η πανδημία χωρίς να επηρεαστεί βαριά η οικονομία (αλλά και η ψυχική υγεία των πολιτών). Κάθε εμβολιασμός, άρα συμμετοχή στην οικοδόμηση του τείχους ανοσίας, είναι ευπρόσδεκτος.

Μπράβο στον Παύλο Πολάκη. Δεν έχουμε πάρα να τον καλωσορίσουμε στη ζώνη του αυτονόητου, με την ελπίδα ότι η κίνηση του αυτή θα βρει μιμητές σε ανεμβολίαστους οπαδούς του. Ας ελπίσουμε μόνο ότι η προηγούμενη στάση του δεν προκάλεσε μεγάλο κακό...