Πολιτικη & Οικονομια

Πλεύρης: Εμπλέκονται και υγειονομικοί στα πλαστά πιστοποιητικά

Ανάμεσα σε αυτούς που έχουν λάβει πλαστά πιστοποιητικά είναι και υγειονομικοί

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Υγειονομικοί
Υγειονομικοί - ΑΡΧΕΙΟ © EUROKINNISSI

Πλεύρης: Κι άλλοι υγειονομικοί εμπλέκονται στην υπόθεση με τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού.

Συνεχίζουν να έρχονται στο φως της δημοσιότητας στοιχεία σε ότι αφορά τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμοί που εξέδιδε υπάλληλος στο εμβολιαστικό κέντρο στον Παλαμά Καρδίτσας. Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης αποκάλυψε ότι στην υπόθεση των πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού πέραν της υπαλλήλου που ομολόγησε την ευθύνη της, εμπλέκονται κι άλλοι υγειονομικοί.

Ο κ. Πλεύρης διευκρίνισε ότι οι υγειονομικοί που έχουν εντοπιστεί δεν φαίνεται να έχουν εμπλοκή στην έκδοση παράνομων πιστοποιητικών εμβολιασμού αλλά να έχουν προμηθευτεί οι ίδιοι το πλαστό πιστοποιητικό προκειμένου να αποφύγουν να τεθούν σε αναστολή.

«Υπάρχει πρόβλημα διότι δυστυχώς ότι μέσα σε αυτές τις περιπτώσεις υπάρχουν υγειονομικοί και από άλλες ΥΠΕ και θα ανασταλούν τα καθήκοντα τους», τόνισε χαρακτηριστικά στη Βουλή.

Ο ίδιος, μάλιστα, κάλεσε όλους όσοι υγειονομικοί έχουν πάρει ψεύτικα πιστοποιητικά να το αναφέρουν. «Να το πούνε είναι θέμα χρόνου να τους βρούμε. Λυπούμαστε, διότι είναι μια πράξη μεγίστης απαξίας να πηγαίνει κάποιος ψευδώς να πάρει ένα πιστοποιητικό. Δίνει ροπή προς μια εγκληματική πράξη».

Παράλληλα, διευκρίνισε τέλος ότι συνολικά οι παραπάνω εμβολιασμοί είναι 31.000 και όχι 40.000 όπως αρχικά είχε διαρρεύσει, ενώ σχετικά με την υπάλληλο ήδη έχουν προβλεφθεί κυρώσεις και έχουν ανασταλεί τα καθήκοντά της.

Πλεύρης: Τροπολογία με την πρώτη δόση

Μιλώντας για την τροπολογία που με την πρώτη δόση οι υγειονομικοί επιστρέφουν τα καθήκοντά τους υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας είναι ξεκάθαρο:

«Το μέτρο θα εφαρμοστεί και δεν θα μπορούν να εργαστούν». Εντούτοις, όπως είπε, σε ένδειξη καλής θέλησης η νέα ρύθμιση προβλέπει ότι με την πρώτη δόση θα επιστρέφουν στα καθήκοντά τους. «Κάποιοι ήδη από τον Σεπτέμβριο εμβολιάζονται και θα επιστρέψουν», σημείωσε με νόημα.

Τέλος, ο ίδιος ανακοίνωσε ότι υπεγράφη η προκήρυξη για την πλήρωση 530 θέσεων γιατρών και μέσα σε αυτές τις θέσεις είναι της λειτουργίας της ΜΕΘ Παπανικολάου.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ