Πολιτικη & Οικονομια

Βενιζέλος: Ο Μίκης Θεοδωράκης θα παραμείνει «ζωντανό μνημείο»

Το «αντίο» του στον σπουδαίο δημιουργό

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ευάγγελος Βενιζέλος
Ευάγγελος Βενιζέλος © EUROKINNISSI/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

Ευάγγελος Βενιζέλος για τον θάνατο του Μίκη Θεοδωράκη: «Ζωντανό μνημείο» και μια μορφή που θα διασταυρώνεται με την Ιστορία.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος είπε το δικό του «αντίο» στον σπουδαίο δημιουργό, Μίκη Θεοδωράκη, που έφυγε σήμερα από τη ζωή. Ο κ. Βενιζέλος αποχαιρέτησε τον Μίκη Θεοδωράκη χαρακτηρίζοντάς τον «ζωντανό μνημείο» και μια μορφή που θα διασταυρώνεται με την Ιστορία.

«Οι αποχαιρετισμοί μας είναι μικροί και αμήχανοι μπροστά στο ιστορικό και καλλιτεχνικό μέγεθος του Μίκη. Πάντα του έλεγα, δημόσια και ιδιωτικά, ότι είναι «ζωντανό μνημείο». Και έτσι θα μείνει πάντα. Θα εκπέμπει τις εξαίσιες μουσικές του ενώ η μορφή και η μνήμη του θα διασταυρώνονται με την Ιστορία», δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Μίκης Θεοδωράκης: Μεσίστια η σημαία στην Ακρόπολη

Μεσίστια είναι από το πρωί η ελληνική σημαία στο βράχο της Ακρόπολης. Η Ελλάδα πενθεί τον θάνατο του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη, Μίκη Θεοδωράκη, που πέθανε το πρωί της Πέμπτης 2 Σεπτεμβρίου 2021, σε ηλικία 96 ετών, αφήνοντας πίσω του πολύτιμη παρακαταθήκη. 

Το πρωί της Πέμπτης (2/9) κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κήρυξε τριήμερο εθνικό πένθος. 

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ο Μίκης Θεοδωράκης περνά πια στην αιωνιότητα

Στην εισαγωγική του τοποθέτηση στο Υπουργικό Συμβούλιο ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για την απώλεια του Μίκη Θεοδωράκη, ενώ λίγη ώρα αργότερα μοιράστηκε και μία φωτογραφία από σχετικά πρόσφατη συνάντησή τους στο σπίτι του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη. 

«Ο Μίκης Θεοδωράκης περνά πια στην αιωνιότητα. Η φωνή του σίγησε και μαζί του σίγησε και ολόκληρος ο Ελληνισμός. Τη σημερινή μας συνεδρίαση σκιάζει δυστυχώς μία πολύ θλιβερή είδηση: Ο Μίκης Θεοδωράκης περνά πια στην αιωνιότητα. Η φωνή του σίγησε και μαζί του σίγησε και ολόκληρος ο Ελληνισμός», τόνισε ο πρωθυπουργός και συνέχισε:

«Όπως είχε γραφτεί και για τον Παλαμά, "όλοι είχαμε ξεχάσει πως είναι θνητός". Όμως, μας αφήνει παρακαταθήκη τα τραγούδια του, την πολιτική του δράση, αλλά και την εθνική του προσφορά σε κρίσιμες στιγμές. Η Ρωμιοσύνη σήμερα κλαίει. Και γι’ αυτό και με απόφαση της κυβέρνησης από σήμερα κηρύσσεται τριήμερο εθνικό πένθος.

Όπως ξέρετε, είχα την τιμή να τον γνωρίζω για πολλά χρόνια και σχετικά πρόσφατα μάλιστα τον είχα επισκεφτεί. Οι συμβουλές του ήταν πάντα πολύτιμες για μένα, κυρίως αυτές που αφορούσαν στην ενότητα του λαού μας και στην υπέρβαση των διαχωριστικών γραμμών.

Πιστεύω πως η καλύτερη τιμή προς αυτόν τον παγκόσμιο Έλληνα θα είναι εμείς, με το καθημερινό μας έργο, να κάνουμε πράξη αυτό ακριβώς το μήνυμά του. Ο Μίκης είναι η Ιστορία μας και πρέπει να τη συνεχίσουμε όπως θα ήθελε και εκείνος».

 

 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ