Πολιτικη & Οικονομια

Σκέρτσος: Καμία παράταση στον εμβολιασμό των υγειονομικών

«Η κυβέρνηση δεν θα κάνει πίσω σε αυτό το θέμα»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εμβόλιο κορωνοϊού
Εμβόλιο κορωνοϊού © Eurokinissi

Καμία παράταση δεν θα δοθεί στο ζήτημα της υποχρεωτικότητας του εμβολίου στους υγειονομικούς σύμφωνα με τον Άκη Σκέρτσο.

Σαφής ήταν ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος σχετικά με το μέτρο της υποχρεωτικότητας του εμβολίου στους υγειονομικούς.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος, ξεκαθάρισε πως «δεν θα υπάρξει παράταση της προθεσμίας για τον εμβολιασμό των υγειονομικών, που λήγει την 1η Σεπτεμβρίου».

Στη συνέχεια διεμήνυσε πως «δεν υπάρχει κανένα τέτοιο ενδεχόμενο καθώς η κυβέρνηση δεν θα κάνει πίσω σε αυτό το θέμα. Είναι ζήτημα προστασίας των ίδιων των υγειονομικών και της υγείας των νοσηλευομένων» συμπλήρωσε.

Ο κ. Σκέρτσος σημείωσε πως «οι υγειονομικοί προλαβαίνουν ακόμη να κάνουν το εμβόλιο και έτσι δεν θα υπάρξει πρόβλημα ούτε με τις δουλειές τους, αλλά ούτε με τη λειτουργία του ΕΣΥ. Δεν υπάρχει ατομικό δικαίωμα που να στρέφεται κατά της δημόσιας υγείας ή κατά της ζωής των συνανθρώπων μας. Σεβαστά τα ατομικά δικαιώματα, αλλά δεν πρέπει να θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των ανθρώπων».

Όπως τόνισε ο υπουργός «όταν κάποιος πηγαίνει στο νοσοκομείο το κάνει για να προστατέψει την υγεία του, όχι για να τη βάλει σε κίνδυνο».

Ερωτηθείς για το εάν από την Τετάρτη θα υπάρξουν αποχωρήσεις από τα νοσοκομεία, σημείωσε πως «προφανώς» θα γίνει αυτό για «όσους δεν επιλέξουν να κάνουν το εμβόλιο».

«Για την αναπλήρωση των κενών έχουν γίνει προβλέψεις, τα κενά αφορούν κάποια περιφερειακά νοσοκομεία» διευκρίνισε.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ