Πολιτικη & Οικονομια

ΝΔ: Εμείς δεν θα ασχοληθούμε με τα παιδιά του κ. Τσίπρα

Η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου στην ανάρτηση Τσίπρα για τις σπουδές της κόρης του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου © EUROKINISSI / ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Γιάννης Οικονόμου: Η απάντηση στον Αλέξη Τσίπρα και την αναφορά του στις σπουδές της κόρης του πρωθυπουργού - Η στάση που κρατά η ΝΔ.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, απάντησε σήμερα (27/8) στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, σχετικά με το περιεχόμενο της ανάρτησής του για τις Βάσεις 2021 και τον αριθμό εισακτέων. Μεταξύ άλλων, ο κ. Τσίπρας έκανε αναφορά στις σπουδές της μικρότερης κόρης του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στις ΗΠΑ, με τον κ. Οικονόμου να απαντά ότι «η ΝΔ έχει αποφασίσει να μην ασχολείται με τη γυναίκα και τα παιδιά του κ. Τσίπρα». 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, στη σημερινή του ανάρτηση σημείωσε ότι η ανακοίνωση του αριθμού εισακτέων «πιστοποιεί τον κυβερνητικό εμπαιγμό χιλιάδων μαθητών και των οικογενειών τους: 40.000 νέοι και νέες μένουν εκτός Ιδρυμάτων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Οι μισοί περίπου από αυτούς εξαιτίας του νέου συστήματος εισαγωγής με την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, που αποφάσισε να θεσπίσει φέτος, εν μέσω πανδημίας, ο κ. Μητσοτάκης. Τέτοια κατάφωρη αδικία γίνεται για πρώτη φορά στην ιστορία των ελληνικών πανεπιστημίων. Ένας πρωθυπουργός που δεν έχει περάσει ούτε έξω από τα ελληνικά πανεπιστήμια και που έχει την οικονομική δυνατότητα να στέλνει τα παιδιά του απευθείας στο εξωτερικό για σπουδές, αποφασίζει να «κόψει τα φτερά» χιλιάδων μαθητών που επέλεξαν να σπουδάσουν στην πατρίδα τους, έδωσαν πανελλαδικές εξετάσεις, με τα περυσινά δεδομένα θα ήταν επιτυχόντες, κάποιοι από αυτούς αρίστευσαν κιόλας, παρόλα αυτά απέτυχαν». 

 

 

Σε αυτήν την αναφορά του Αλέξη Τσίπρα στην οικογένεια του πρωθυπουργού, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, απάντησε: «Οι αναφορές στην οικογένεια του Πρωθυπουργού είναι χαρακτηριστικές της αντίληψής του για την πολιτική. Ο Πρωθυπουργός και η Νέα Δημοκρατία έχουν αποφασίσει να μην ασχολούνται με τη γυναίκα και τα παιδιά του κ. Τσίπρα. Θα επιμείνουμε σ' αυτό. Είναι θέμα ηθικής και πολιτικής τιμής». 

Ακόμη, για το συνολικό περιεχόμενο της ανάρτησης ο κ. Οικονόμου απαντά: «Για πολλοστή φορά ο κ. Τσίπρας αποδεικνύει ότι δεν κατανοεί τις προσδοκίες της ελληνικής κοινωνίας. Εκφράζει έναν μηχανισμό που απλώς λαχταρά την εξουσία. Για αυτό και η στάση του δεν είναι αντιπολιτευτική. Αλλά τυφλά αντικυβερνητική. Λέει όχι σε όλα και ναι στο τίποτα. Όταν, όμως, θέλεις να βοηθήσεις τους πολίτες, τους λες την αλήθεια. Ενώ όταν επιχειρείς να  βοηθήσεις  τον εαυτό σου, τους λες αυτό που θέλουν να ακούσουν. Ο κ. Τσίπρας έχει επιλέξει δυστυχώς το δεύτερο. Και αυτή είναι η αιτία που επιμένει να υποστηρίζει το αδιέξοδο του χθες, με τα χιλιάδες παιδιά να καταλήγουν σε σχολές που στην πραγματικότητα δεν επιθυμούν και σε τμήματα από όπου πότε δεν αποφοιτούν.

» Ο δρόμος που ανοίξαμε με τη μεταρρύθμισή δίνει δύναμη και κύρος στα ελληνικά πανεπιστήμια, δίνει σημασία και αξία στις σπουδές. Και, ταυτόχρονα, αναβαθμίζει τα δημόσια ΙΕΚ ώστε να προσφέρουν στους νέους γνώση και  επαγγελματική σιγουριά». 

 

Βάσεις 2021: Τι απαντά στον Αλέξη Τσίπρα το Υπουργείο Παιδείας

Το Υπουργείο Παιδείας νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής (27/8) εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία απαντά τόσο στην ανάρτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, όσο και στις ανακοινώσεις Φίλη, Ηλιόπουλου και Τσακαλώτου για τις Βάσεις 2021 και τον αριθμό εισακτέων. 

«Πόσα ψέματα, πόσος λαϊκισμός και πόση ουσιαστική αδιαφορία για το μέλλον της χώρας μας χωρούν σε λίγες αναρτήσεις», αναφέρει το Υπουργείο Παιδείας και συμπληρώνει:

«Ο κ. Τσίπρας μιλά για «εμπαιγμό» μαθητών

  • όταν ο ίδιος τους έχει «τάξει» αναδρομική καθ’ υπέρβαση εισαγωγή σε Πανεπιστημιακές σχολές, χωρίς εξετάσεις,
  • όταν υποστηρίζει την εισαγωγή στα ΑΕΙ με 1,2 ή 3 στα 20, αδιαφορώντας για τις προοπτικές αυτών των παιδιών, αφήνοντάς τα να αντιμετωπίσουν ως απόφοιτοι Λυκείου το φάσμα της ανεργίας,
  • όταν η Κυβέρνησή του ίδρυσε ή ανωτατοποίησε 153 τμήματα, χωρίς ουσιαστικές μελέτες σκοπιμότητας ή βιωσιμότητας, χωρίς ποιοτικά και αναπτυξιακά κριτήρια, πολλά εκ των οποίων είναι στην κορυφή της λίστας των τμημάτων που δεν επέλεξαν οι επιτυχόντες, κάποια δε με ρυθμό αποφοίτησης ακόμη και 3-4% ετησίως,
  • όταν επιδεικτικά αγνοεί, διαφημίζοντας ως συνήθως τα Κολέγια, το αναβαθμισμένο σύστημα δημόσιας επαγγελματικής κατάρτισης, και μαζί τους περισσότερους από 22.000 υποψηφίους που το επέλεξαν.

Οι, δε, προσωπικές απαξιωτικές αναφορές στον Πρωθυπουργό είναι ανάξιες σχολιασμού».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ