Πολιτικη & Οικονομια

Βορίδης: Πιθανή επέκταση υποχρεωτικού εμβολιασμού και στο Δημόσιο

Τι είπε για την υποχρεωτικότητα του εμβολίου για τους υγειονομικούς

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης
Ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης © EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Μάκης Βορίδης: Τι είπε για το ενδεχόμενο υποχρεωτικού εμβολιασμού εργαζομένων στο Δημόσιο και τον εμβολιασμό των υγειονομικών.

Ανοιχτό άφησε ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, το ενδεχόμενο επέκτασης του υποχρεωτικού εμβολιασμού και στο Δημόσιο μετά τον Σεπτέμβριο.

Συγκεκριμένα, σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ, ο κ. Βορίδης σημείωσε ότι «το κριτήριο για εμβολιασμό που θα κρίνουν οι ειδικοί μετά το Σεπτέμβριο σε υπηρεσίες του δημοσίου, είναι το θέμα της επαφής και της διακινδύνευσης από την επαφή αυτή. Δεν μπορεί κανείς να αποκλείσει την επέκταση ενός τέτοιου μέτρου πχ. σε συγκεκριμένα σημεία οπού υπάρχει επαφή με παρά πολλούς ανθρώπους και υπάρχει καθημερινή συνεχής και τακτική επικοινωνία, ευρύτερα αυτό που θα λέγαμε front desk. Και στο δημόσιο πρέπει και θέλουμε να γυρίσουμε σε κανονικότητα λειτουργίας, αξιοποιώντας την τηλεργασία οπού χρειάζεται, αλλά έχει πολύ μεγάλη σημασία η παροχή υπηρεσίας να επανέλθει σε επίπεδα κανονικής λειτουργίας. Είναι κάτι που προφανώς θα αξιολογηθεί». 

Ο υπουργός Εσωτερικών αναφέρθηκε ακόμη και στον υποχρεωτικό εμβολιασμό στον ιδιωτικό τομέα και αναφέρθηκε στις αντιδράσεις από την ΠΟΕΔΗΝ για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών, σημειώνοντας: «Οι υγειονομικοί χειρίζονται και παρέχουν υπηρεσίες υγείας σε πάσχοντες με βεβαρημένη υγεία. Πρέπει να είναι διασφαλισμένο με κάθε τρόπο ότι δεν μπορούν να μεταδώσουν τον ιό. Παροτρύνουμε να γίνεται το εμβόλιο στο σύνολο του πληθυσμού, εδώ έχουμε ανθρώπους που χειρίζονται ασθενείς ή παρέχουν υπηρεσίες σε υπερήλικες».

Ακόμη, θέλησε να διευκρινίσει ότι ότι «δεν τίθεται ζήτημα τιμωρίας. Πρέπει να βγει από το ΕΣΥ ο μη εμβολιασμένος άνθρωπος να μην διακινδυνεύουμε ότι θα παρέχει υπηρεσίες σε ΜΑΦ ή ΜΕΘ ή σε οποιαδήποτε μονάδα νοσηλείας με κίνδυνο να τους κολλήσει». 

«Να μην αγχώνεται ο (πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ) κ. Γιαννάκος, η πρωτότυπη μορφή λευκής απεργίας δεν θα έχει αποτέλεσμα. Θα διαλειτουργήσουν τα πληροφορικά συστήματα και θα έχει ο κάθε φορέας αυτομάτως πρόσβαση στο ποιος είναι εμβολιασμένος, ποιος έχει νοσήσει, ποιος έχει πάρει εξαίρεση, αυτό θα γίνεται γνωστό λίγο πολύ αυτοματοποιημένα» είπε ο υπουργός Εσωτερικών κατηγορώντας την ΠΟΕΔΗΝ για μέγιστη ανευθυνότητα. 

Ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης στον ΣΚΑΪ | ONline | 26/08/2021

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ