Πολιτικη & Οικονομια

Τι συζητήθηκε στην τριμερή Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ

Στην Ιερουσαλήμ ο Νίκος Δένδιας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Οι υπουργοί Εξωτερικών του Ισραήλ, της Κύπρου και της Ελλάδας στη τριμερή συνάντηση
Οι υπουργοί Εξωτερικών του Ισραήλ, της Κύπρου και της Ελλάδας στη τριμερή συνάντηση © Twitter / Υπουργείο Εξωτερικών

Τριμερής συνάντηση Ισραήλ, Κύπρου και Ελλάδας - Τι συζητήθηκε σύμφωνα με το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας.

Στην Ιερουσαλήμ πραγματοποιήθηκε η τριμερής συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας, Νίκου Δένδια, Κύπρου, Νίκου Χριστοδουλίδη, και Ισραήλ, Γαΐρ Λαπίντ, σήμερα, Κυριακή 22 Αυγούστου 2021. 

Σύμφωνα με ανάρτηση του Υπουργείου Εξωτερικών στο Twitter, στην ατζέντα της συνάντησης βρέθηκαν τα επόμενα βήματα για την ενίσχυση της συνεργασίας στην πολιτική προστασία, η κλιματική αλλαγή και η καταπολέμηση πανδημίας καθώς και οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική. 

Η σύνοδος των υπουργών θα προετοιμάσει και την επόμενη τριμερή σύνοδο κορυφής, την οποία αναμένεται να φιλοξενήσει η Κύπρος πριν το τέλος του χρόνου. Η προηγούμενη τριμερής σύνοδος σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών είχε πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο του 2020 στην Ελλάδα.

Στις διμερείς συναντήσεις αναμένεται να εξετασθεί η στενή συνεργασία Ελλάδας-Ισραήλ σε όλους τους τομείς, καθώς και οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και την ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Ο υπουργός Εξωτερικών είχε βρεθεί στο Ισραήλ ξανά στις 21 Ιουλίου, προκειμένου να συναντήσει τον Ισραηλινό ομόλογό του, πραγματοποιώντας και την πρώτη επίσκεψη ενός Ευρωπαίου υπουργού Εξωτερικών μετά τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης του Ισραήλ.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ