Επικοινωνία Μητσοτάκη με Ερντογάν για το Αφγανιστάν
Ο ρόλος της Τουρκίας, το προσφυγικό και τα ευρωπαϊκά σύνορα της Ελλάδας
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για το Αφγανιστάν και το προσφυγικό.
Πραγματοποιήθηκε αργά το απόγευμα της Παρασκευής 20 Αυγούστου 2021 η τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Ερντογάν για το Αφγανιστάν. Ο Έλληνας πρωθυπουργός μίλησε με τον Τούρκο πρόεδρο για το προσφυγικό και τα νέα δεδομένα που δημιουργούνται στο Αφγανιστάν μετά την άνοδο των Ταλιμπάν στην εξουσία.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συμφώνησαν πως τόσο η Ελλάδα όσο και η Τουρκία αντιμετωπίζουν την ίδια πρόκληση.
Η Αθήνα επικεντρώνεται στη δήλωση που έκανε ένα 24ωρο νωρίτερα ο Τούρκος πρόεδρος, σύμφωνα με την οποία η Τουρκία δεν θα γίνει η «αποθήκη» προσφύγων της Ευρώπης. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, το ίδιο ισχύει και για την Ελλάδα που έχει αναλάβει μεγάλο βάρος στο προσφυγικό, καθώς αποτελεί το εξωτερικό σύνορο της Ευρωπαϊκής Ένωση.
Νωρίτερα, οι κ.κ. Χρυσοχοϊδής και Παναγιωτόπουλος έστειλαν μήνυμα από τον Έβρο, επισημαίνοντας ότι τα ελληνικά σύνορα είναι ασφαλή και απαραβίαστα και υπογραμμίζοντας ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να δεχτεί νέα «εργαλειοποίηση» του προσφυγικού - μεταναστευτικού από την Τουρκία, όπως είχε συμβεί το καλοκαίρι του 2020.
Πόσο κράτησε η τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη - Ερντογάν
Τόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης όσο και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συμφώνησαν στην ανάγκη να υποστηριχτούν οι χώρες «άμεσης γειτονίας» με το Αφγανιστάν, με απώτερο σκοπό να μην απομακρυνθούν οι πρόσφυγες πολύ μακριά από τις εστίες τους.
Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας, η οποία κράτησε 30 λεπτά, οι δύο πολιτικοί αναφέρθηκαν και στην κλιματική αλλαγή και τις συνέπειές της, καθώς τόσο η Ελλάδα όσο και η Τουρκία βρέθηκαν αντιμέτωπες με ακραία καιρικά φαινόμενα (πλημμύρες, πυρκαγιές).
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Θυσιάζονται τα ψήγματα αλήθειας στον βωμό της υπεραπλούστευσης της πραγματικότητας
Για τις τελευταίες εξελίξεις στο Ιράν και τη Μέση Ανατολή
Οι ανακοινώσεις των κομμάτων και το μήνυμα του πρωθυπουργού
«100% τηλεδιοίκηση το καλοκαίρι του 2026»
«Συνεχίζω τις επαφές με ηγέτες της περιοχής» τονίζει ο πρωθυπουργός
Αντίστροφη μέτρηση για αυξήσεις σε επιδόματα και κλαδικούς μισθούς
Σε μια δημοκρατία η εναλλαγή επιτυγχάνεται όταν πείθεις ότι μπορείς να κυβερνήσεις καλύτερα. Μέχρι στιγμής, ο καταγγελτικός λόγος, όσο έντονος κι αν είναι, δεν καταφέρνει αυτό το άλμα.
H Ελλάδα βρίσκεται σε πλήρη συντονισμό με συμμάχους και εταίρους σύμφωνα με τον υπουργό
Νίκος Χαρδαλιάς: «Δεν σταματάμε, η προστασία της δημόσιας υγείας δεν είναι διαπραγματεύσιμη»
Το ελληνικό πανεπιστήμιο ως Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου παραμένει δέσμιο του κράτους μαζί με όλη τη συμπαρομαρτούσα γραφειοκρατία
«Καλούμε τους Έλληνες πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί» αναφέρει το Υπουργείο
«Να σταματήσουν αυτά τα άθλια ‘τηλεδικαστήρια'», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη
«Υποδεχόμαστε τη θλιβερή επέτειο δείχνοντας τον σεβασμό που της αρμόζει», σημειώνει ο πρωθυπουργός
Η δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας για τα τρία χρόνια από το δυστύχημα
Kαταβάλλονται 73 εκατ. ευρώ σε 87.640 δικαιούχους – Αναλυτικά όλα τα ποσά
Οι τομείς που μπορούν να καθορίσουν το παραγωγικό μέλλον της χώρας
Καλεί τους Έλληνες πολίτες να κάνουν μόνο τις απολύτως απαραίτητες μετακινήσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.