Πολιτικη & Οικονομια

Σκυλακάκης: Μέσα σε 10 ημέρες θα δοθούν οι πρώτες αποζημιώσεις

Τι είπε ο αναπληρωτής υπουργός για τον ΕΝΦΙΑ και τα μέτρα στήριξης στους πυρόπληκτους

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Θόδωρος Σκυλακάκης
Θόδωρος Σκυλακάκης © EUROKINISSI/ KΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Θεόδωρος Σκυλακάκης: Πότε θα δοθούν οι πρώτες αποζημιώσεις στους πυρόπληκτους και τι θα γίνει με την απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ.

Μέσα στις επόμενες 10 με 15 ημέρες αναμένεται να δοθούν οι πρώτες αποζημιώσεις στους πυρόπληκτους, όπως δήλωσε σήμερα (11/8) ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Σε συνέντευξή του στον Ant1, ο κ. Σκυλακάκης αναφέρθηκε στο πακέτο μέτρων στήριξης για τους πυρόπληκτους που ανακοινώθηκε εχθές (10/8) από την κυβέρνηση και έκανε λόγο για τρεις φάσεις καταβολής των αποζημιώσεων. Ο αν. υπουργός σημείωσε ότι οι προκαταβολές που θα δοθούν είναι ικανές για να αντιμετωπιστούν τα πρώτα προβλήματα των πυρόπληκτων και στη συνέχεια θα ακολουθήσει η στεγαστική συνδρομή και μια σειρά απαλλαγών, φορολογικών. 

Συγκεκριμένα, ο κ. Σκυλακάκης δεσμεύτηκε ότι οι πληγέντες θα εισπράξουν τα χρήματα που δικαιούνται μέσα στο επόμενο δεκαήμερα ή δεκαπενθήμερο το αργότερο. Μάλιστα, σημείωσε ότι οι φωτιές που έπληξαν τη χώρα μας τις τελευταίες μέρες, είναι μια νέα μορφή πυρκαγιών που αποκαλούνται μέγα- φωτιές και έχουν αρχίσει να εμφανίζονται ήδη στη Μεσόγειο. «Αυτές οι φωτιές θα μείνουν και μάλιστα θα χειροτερεύουν, καθώς είναι απόρροια της κλιματικής αλλαγής και δυστυχώς θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτές», είπε. 

Σχετικά με τα κατεστραμμένα επαγγελματικά κτήρια, ο αναπληρωτής υπουργός σημείωσε ότι θα αποζημιωθούν τόσο οι ενοικιαστές, όσο και οι ιδιοκτήτες, αφού υπάρχει σχετική πρόβλεψη. Σχετικά με τον ΕΝΦΙΑ, είπε ότι η απαλλαγή για τους υπόχρεους θα γίνεται αυτόματα από τη στιγμή που θα υποβάλλουν τις αιτήσεις για αποζημίωση στην ειδική πλατφόρμα, ενώ θα υπάρξουν και αναστολές εργασίας για το προσωπικό των επιχειρήσεων που επλήγησαν, με τη σχετική αποζημίωση.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ