Πολιτικη & Οικονομια

Χαρδαλιάς: Μέτρα για τους εργαζομένους λόγω καύσωνα

«Οριακή η κατάσταση σε Μύκονο και Ίο»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Νίκος Χαρδαλιάς
Ο Νίκος Χαρδαλιάς © EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Νίκος Χαρδαλιάς μίλησε για τα μέτρα που αναμένεται να ληφθούν λόγω καύσωνα για τους εργαζομένους - Οριακή χαρακτήρισε την κατάσταση σε Μύκονο και Ίο.

Υπό συζήτηση θα τεθούν σε σημερινή σύσκεψη μέτρα για τους εργαζομένους ενόψει του κύματος καύσωνα, όπως αποκάλυψε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Συγκεκριμένα, όπως τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς «θα εξεταστούν τα μέτρα που ήδη προβλέπονται για τέτοιες περιπτώσεις» σημειώνοντας πως περιλαμβάνουν «αυτά που προβλέπονται από τις εγκυκλίους του Υπουργείου Εργασίας και της εργατικής νομοθεσίας», καλώντας ταυτόχρονα τις επιχειρήσεις που έχουν εργαζόμενους εκτός γραφείων να είναι πιο χαλαρές στα ωράρια και τις συνθήκες εργασίες.

Οριακή η κατάσταση σε Μύκονο και Ίο

Αναφερόμενος στις περιπτώσεις της Μυκόνου και της Ίου που παρουσιάζουν επιβαρυμένη επιδημιολογική εικόνα, ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε πως «το 46% των κρουσμάτων στη Μύκονο αφορούσε τους εργαζόμενους σε εστίαση, ξενοδοχεία, κλαμπ» και πρόσθεσε:

«Δεν δαιμονοποιούμε κανένα νησί ούτε στοχοποιούμε κανέναν, αλλά δεν είναι δυνατόν να μην κρατάνε τις αποστάσεις και να μην φοράνε μάσκες. Το πρόβλημα μας είναι η ασυδοσία».

Στη συνέχεια, διερωτήθηκε αν «είναι δυνατόν μέσα σε κάθε μπαρ, σε κάθε καφενείο να υπάρχει αστυνομία; Όλοι έχουμε ανάγκη να ξεδώσουμε, αλλά λέμε το αυτονόητο: Κρατήστε τις αποστάσεις, φοράτε μάσκες».

Τέλος, επανέλαβε για ακόμα μία φορά την έκκληση για εμβολιασμό εκφράζοντας την ελπίδα μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου να προχωρήσει το πρόγραμμα «Ελευθερία» και να χτίσουμε το τείχος ανοσίας.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ