Πολιτικη & Οικονομια

Σύγχρονη οικονομία είναι η πράσινη οικονομία

Με ολοκληρωμένες λύσεις πράσινης χρηματοδότησης για ιδιώτες και επιχειρήσεις από την Εθνική μας Τράπεζα...έτσι περνάμε στην επόμενη μέρα.

alexandra_skaraki.jpg
Αλεξάνδρα Σκαράκη
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ηλεκτρικό αμάξι
Ηλεκτρικό αμάξι © Ralph Hutter/Unsplash

Η Εθνική Τράπεζα ανταποκρίνεται στις αναδυόμενες τάσεις της αγοράς και απαντά στην πρόκληση για στήριξη της πράσινης οικονομίας

Η Ελλάδα βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή, όπου σχεδιάζει και πρέπει να εφαρμόσει ένα νέο αναπτυξιακό μοντέλο για να βγει οριστικά από την κρίση και να προάγει μια βιώσιμη ανάπτυξη, εξασφαλίζοντας έτσι την κοινωνική συνοχή μέσα από ισόρροπες παρεμβάσεις σε οικονομικό, κοινωνικό και περιβαλλοντικό επίπεδο. Η κατεπείγουσα αυτή στόχευση απαιτεί τη δημιουργία καινοτόμων παραγωγικών δομών και τη διαμόρφωση δημόσιων και εταιρικών πολιτικών που θα συμβάλλουν προς ένα διαφορετικό τρόπο ζωής, με βασική φροντίδα την προστασία του περιβάλλοντος, την υγιή επιχειρηματικότητα και το υψηλό επίπεδο διαβίωσης όλης της κοινωνίας.

Ιδιαίτερη σπουδαιότητα στο πλαίσιο αυτό αποκτά ο ρόλος της «πράσινης οικονομίας», δηλαδή των σύγχρονων τάσεων οικονομικής δραστηριότητας που αφορούν επενδύσεις σε περιβαλλοντικά έργα με αποτέλεσμα, εκτός από την προστιθέμενη αξία, την αναβάθμιση της ποιότητας και της προστασίας του περιβάλλοντος.

Πιστή στην παράδοση για έγκαιρη ανταπόκριση της στις αναδυόμενες τάσεις της αγοράς, η Εθνική Τράπεζα απαντά στην πρόκληση για στήριξη της πράσινης οικονομίας. Περνά στην επόμενη μέρα αναλαμβάνοντας ένα ευρύ πλέγμα πρωτοβουλιών με προτάσεις ολοκληρωμένων λύσεων πράσινης χρηματοδότησης για ιδιώτες και επιχειρήσεις.

Το πλέον πρόσφατο παράδειγμα των πρωτοβουλιών αυτών της Εθνικής Τράπεζας είναι η συμμετοχή της στο πρωτοποριακό για τη χώρα μας πρόγραμμα «Astypalea: Smart & Sustainable Island». Το πρόγραμμα αυτό έχει ως στόχο να βοηθήσει στην σταδιακή αντικατάσταση των συμβατικών οχημάτων με ηλεκτρικά ώστε να μετεξελιχθεί το νησί της Αστυπάλαιας σε ένα μοντέλο ουδέτερης κινητικότητας, δηλαδή χωρίς επιβάρυνση του περιβάλλοντος από καυσαέρια. 

Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος, η Εθνική Τράπεζα δημιούργησε το νέο προνομιακό δανειακό προϊόν Πράσινο Δάνειο – Αστυπάλαια, στο οποίο έχουν πρόσβαση αποκλειστικά οι μόνιμοι κάτοικοι της Αστυπάλαιας για τη χρηματοδότηση αγοράς καινούργιου ηλεκτρικού οχήματος (ηλεκτρικού αυτοκινήτου, μοτοσυκλέτας, σκούτερ, ποδηλάτου, πατινιού). Το προϊόν περιλαμβάνει παράλληλα την δυνατότητα χρηματοδότησης και της δαπάνης για  αγορά και εγκατάσταση έξυπνου οικιακού φορτιστή.  Για την χορήγηση του δανείου δεν απαιτούνται εξασφαλίσεις και η  χρηματοδότηση κυμαίνεται από  €2.000 έως και €30.000 προσφέροντας:

  • πολύ χαμηλό κυμαινόμενο επιτόκιο πλέον σταθερού περιθωρίου 3,95%
  • πλήρη απαλλαγή από την δαπάνη αξιολόγησης του αιτήματος και την εφάπαξ λειτουργική και διαχειριστική δαπάνη 
  • δυνατότητα υποβολής αίτησης του πελάτη είτε μέσω καταστήματος είτε με απομακρυσμένη διαδικασία δηλ. τηλεφωνικά μέσω Contact Center (καλώντας το 210 48 48 484)

Εκτός από το Πράσινο Δάνειο-Αστυπάλαια, η Εθνική μας Τράπεζα προσφέρει παράλληλα και μια μεγάλη γκάμα από πράσινα προϊόντα για ιδιώτες και για επιχειρήσεις. 

Tο προϊόν Estia Πράσινη, ένα πρωτοποριακό στεγαστικό δάνειο της Εθνικής Τράπεζας, προσφέρει λύσεις τόσο για την αγορά ή την κατασκευή ενεργειακά αναβαθμισμένης κατοικίας, όσο και για επισκευαστικές εργασίες με στόχο την ενεργειακή αναβάθμιση του σπιτιού με:

  • ποσό χρηματοδότησης από €10.000  έως και το 100% του οφειλόμενου τιμήματος σύμφωνα με το συμβόλαιο αγοράς του ακινήτου ή της δαπάνης εκτέλεσης εργασιών
  • κυμαινόμενο επιτόκιο με περιθώριο από 2,38% (καθορίζεται από την ενεργειακή κατηγορία) πλέον εισφ. Ν.128/75
  • έκπτωση 50% στην εφάπαξ δαπάνη για έρευνα και έλεγχο εξέτασης του αιτήματος και έγκρισης δανείου

Επίσης το καταναλωτικό Πράσινο Δάνειο της Εθνικής Τράπεζας αφορά αυτούς που θέλουν να μειώσουν το ενεργειακό τους αποτύπωμα σε ενεργοβόρους τομείς της καθημερινότητάς τους. Παρέχει χρηματοδότηση από €2.000 μέχρι 30.000€ και έως το 100% του κόστους της αξίας των αγορών και των υπηρεσιών, με περιθώριο κυμαινόμενου επιτοκίου 8,4% (πλέον εισφ. Ν.128/75) και διάρκεια αποπληρωμής έως και 84 μήνες ανάλογα με το ποσό του δανείου, και ενδεικτικά καλύπτει υπηρεσίες όπως: 

  • ενεργειακή αναβάθμιση της κατοικίας
  • αναβάθμιση των συστημάτων θέρμανσης/ψύξης 
  • τοποθέτηση πράσινης στέγης
  • αγορά υβριδικού/ηλεκτρικού οχήματος

Ειδικά όσον αφορά την αγορά ηλεκτροκίνητου οχήματος (αυτοκινήτου, μοτοσυκλέτας, σκούτερ, ποδηλάτου, πατινιού) προβλέπεται απαλλαγή από τη δαπάνη αξιολόγησης και τη διαχειριστική-λειτουργική δαπάνη για αιτήσεις έως 30/09/2021.

Για όσους ενδιαφέρονται για επιχειρηματικό δάνειο για την εγκατάσταση ηλιακών συλλεκτών και την  κατασκευή φωτοβολταϊκού σταθμού και λοιπών ΑΠΕ, η Εθνική μας Τράπεζα έχει τη λύση με το Χρηματοδοτήσεις σε Φωτοβολταϊκά Συστήματα και Λοιπές ΑΠΕ προσφέροντας:

  • κάλυψη έως το 75% του κόστους επένδυσης
  • κυμαινόμενο επιτόκιο, με περιθώριο 4% καθ 'όλη τη διάρκεια του δανείου πλέον εισφ. Ν.128/75
  • διάρκεια αποπληρωμής έως 13 έτη
  • ευελιξία στον τρόπο εκταμίευσης
  • δυνατότητα αποπληρωμής με μηνιαίες/τριμηνιαίες ή εξαμηνιαίες δόσεις

(Στο κυμαινόμενο επιτόκιο, εφαρμόζεται επιτόκιο βάσης 3MEuribor)

Για περισσότερες πληροφορίες πώς μπορείτε να επωφεληθείτε οικονομικά, δρώντας οικολογικά μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.nbg.gr 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ