Πολιτικη & Οικονομια

Θεοχάρης για Τουρισμό: Δεν φοβόμαστε να πάρουμε δύσκολα μέτρα

«Δεν υπάρχουν ακυρώσεις στη Μύκονο»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης
Ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης © EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Χάρης Θεοχάρης: Η απάντηση τού υπουργού Τουρισμού για την επιβολή μέτρων στη Μύκονο και την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού.

Πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι «η υγεία των πολιτών και δεν φοβόμαστε να πάρουμε δύσκολα μέτρα», δήλωσε σήμερα (19/7) από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, τονίζοντας ότι «η ασφάλεια είναι στο επίκεντρο της κυβερνητικής πολιτικής».

Σε ό,τι αφορά το μίνι lockdown που επιβλήθηκε στη Μύκονο, ο κ. Θεοχάρης έκανε γνωστό ότι δεν υπάρχουν ακυρώσεις μετά την επιβολή των μέτρων. «Δεν υπάρχουν ακυρώσεις στη Μύκονο, αυτό πρέπει να το πούμε. Ακυρώσεις υπάρχουν μόνο στη φαντασία όσων διαδίδουν ή γράφουν αυτά τα πράγματα. Και με την πρόεδρο των ξενοδόχων μίλησα και με επαγγελματίες του νησιού μίλησα και οι ακυρώσεις παραμένουν στο επίπεδο που ήταν και τις προηγούμενες ημέρες».

Ο Χάρης Θεοχάρης σχολίασε και το ζήτημα της αντιμετώπισης της πανδημίας και τις επιπτώσεις της στον τουρισμό, ότι «η διασφάλιση της ασφάλειας στους τουριστικούς προορισμούς δεν γίνεται τυχαία, αλλά με καθημερινή δουλειά. Είμαστε συνεχώς από πάνω και αξιολογούμε μια δυναμική κατάσταση λαμβάνοντας τα κατάλληλα μέτρα. Δεν υποσχεθήκαμε ποτέ και σε κανένα ότι το φετινό καλοκαίρι θα ήταν εύκολο».

Ο υπουργός απέρριψε τις αιτιάσεις ότι ο τουρισμός είναι η αιτία της αύξησης των κρουσμάτων, λέγοντας πως αυξήσεις κρουσμάτων έχουμε και στις ΗΠΑ και σε χώρες που, είτε είναι όλοι εμβολιασμένοι, όπως το Ισραήλ, ή έχουν κλείσει τα σύνορά τους, ή ακόμα δεν είναι καν τουριστικές χώρες». Αύξηση κρουσμάτων, είπε, έχουμε «σε όλο τον πλανήτη» και «οφείλεται στην μετάλλαξη Δέλτα, μια πανδημία μέσα στην πανδημία». Ο ίδιος αναγνώρισε πως πραγματικά υπήρξε μια αδυναμία που εντοπίσθηκε το προηγούμενο διάστημα, στο «να μπορέσουμε να μεταφέρουμε μέσω της ακτοπλοΐας με ασφάλεια τους ανθρώπους που έβγαιναν θετικοί στα τεστ» και γι' αυτό «ζητήσαμε από τους γιατρούς να μας προτείνουν μια μεθοδολογία - και πλέον το θεραπεύουμε, το διορθώνουμε». 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ