Πολιτικη & Οικονομια

Βορίδης: Εμβολιασμός ή αναστολή για όσους υποχρεούνται

«Όσοι μπαίνουν σε καθεστώς αναστολής δεν θα λαμβάνουν τον μισθό τους»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βορίδης
Στήριξη σε αγρότες και αλιείς λόγω κορωνοϊού ανακοίνωσε ο Μάκης Βορίδης © EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Στην υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού και την αναστολή εργασίας για όποιον παραβιάσει τα υγειονομικά πρωτόκολλα, αναφέρθηκε ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης.

Νέες διευκρινίσεις από τον υπουργό Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη, όσον αφορά στην υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού αλλά και την αναστολή εργασίας όσων δεν το κάνουν.

«Υπάρχει μια βεντάλια επιλογών» είπε, ερωτώμενος για το περιεχόμενο των κυρώσεων αυτών.

«Όσοι μπαίνουν σε καθεστώς αναστολής», συνέχισε, «δεν θα λαμβάνει τον μισθό τους». Όσον αφορά στην αντικατάσταση όσων είναι σε αναστολή, έκανε λόγο για «ένα δύσκολο εγχείρημα».

«Οι εργασιακές θέσεις πρέπει να διευθετηθούν» συνέχισε και εξήγησε πως υπάρχει νομική υποχρέωση να τηρούνται ορισμένα υγειονομικά πρωτόκολλα και μη τήρησή τους, πρωτοκόλλων θα αποτελεί παράβαση της σύμβασης εργασίας.

«Στον ιδιωτικό τομέα», όπως εξήγησε, «υπάρχει καταγγελία της σύμβασης, εκτός εάν η κυβέρνηση προχωρήσει σε ειδική ρύθμιση που δεν δίνει τέτοιο δικαίωμα».

«Τις νομικές συνέπειες δεν τις ορίσαμε εμείς. Χρειάζεται πρόσθετη νομοθεσία και για τον ιδιωτικό τομέα» διευκρίνισε και συνέχισε: «Αν η νομοθεσία μείνει ως έχει τότε θα υπάρχει παράπτωμα για την μη τήρηση της υποχρεωτικότητας. Πρέπει να γίνει ρύθμιση για να μην υπάρξει ισχύς της υφιστάμενης νομοθεσίας».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ