Πολιτικη & Οικονομια

Να ενημερώσουμε τους εξεγερμένους Κουβανούς

«….να εμπιστευτούν τους Έλληνες συντρόφους και να ενημερωθούν από αυτούς»

41586-784579.jpg
Μάνος Βουλαρίνος
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Διαδηλώσεις διαμαρτυρίας στην Αβάνα, Κούβα
Διαδηλώσεις διαμαρτυρίας στην Αβάνα, Κούβα, 12 Ιουλίου 2021 © EPA/Ernesto Mastrascusa

Ο Μάνος Βουλαρίνος σχολιάζει τις διαμαρτυρίες των εξεργεμένων πολιτών κατά του καθεστώτος στην Κούβα.

Ομολογώ ότι παρακολουθώ τους εξεγερμένους Κουβανούς πολίτες με απορία. Δεν καταλαβαίνω πώς είναι δυνατόν άνθρωποι που βιώνουν από πρώτο χέρι τις χαρές του σοσιαλιστικού παραδείσου να ξεσηκώνονται και να βγαίνουν στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι. Φυσικά αντιλαμβάνομαι πως η απληστία είναι μέρος της ανθρώπινης κατάστασης, αλλά ακόμα κι αυτή πρέπει να έχει ένα όριο. Όμως μετά συνειδητοποιώ ότι δεν είναι η απληστία υπεύθυνη και πως οι εξεγερμένοι Κουβανοί απλώς δεν είναι καλά πληροφορημένοι για τη ζωή στην Κούβα. Δεν ξέρουν τίποτα για την κατάσταση στο νησί τους, δεν ξέρουν τίποτα για το κουβανικό σύστημα Υγείας, δεν ξέρουν τίποτα για τα επιτεύγματα της Κυβέρνησης και του Κόμματος (στους παραδείσους ένα είναι το Κόμμα) και υπάρχει μόνο ένας τροπος να μάθουν: να εμπιστευτούν τους Έλληνες συντρόφους και να ενημερωθούν από αυτούς. Και τότε θα καταλάβουν ότι:

1. Στην Κούβα δεν υπάρχει καμία δικτατορία

Εντάξει, μπορεί οι αντιφρωνούντες και οι αντιπολιτευόμενοι να είναι φυλακισμένοι ή εξόριστοι αλλά αυτό δεν εμποδίζει κανέναν Κουβανό από το να εκφράζει δημοσίως την αγάπη του για το Κόμμα, την Κυβέρνηση, την οικογένεια Κάστρο και τον Τσε τον Γκεβάρα με όποιον τρόπο θέλει. Αυτό που δεν καταλαβαίνουν οι αλλοτριωμένοι της Δύσης είναι ότι το Κόμμα αφουγκράζεται τόσο καλά την λαϊκή βούληση που στην πραγματικότητα δεν υπάρχει καμία ανάγκη για αντιπολίτευση, εκλογές και άλλα τέτοια καπιταλιστικά. Αυτό αποδεικνύεται και από την αυθόρμητη αντίδραση των συντρόφων της πολιτοφυλακής οι οποίοι αμέσως κινήθηκαν εναντίον των αντιδραστικών διαδηλωτών προκειμένου με λοστούς και καδρόνια να τους εξηγήσουν το λάθος τους.  

2. Η έλλειψη τροφίμων οφείλεται στο εμπάργκο

Μπορεί από το 2001 τα τρόφιμα να έχουν εξαιρεθεί από το εμπαργκό και το εμπόριο τους να γίνεται ελεύθερα, αλλά θα ήταν εντελώς τρελό να πει κανείς ότι για την έλλειψη τροφίμων μπορεί να φταίει η κομματική πολιτική. Το κόμμα δεν κάνει ποτέ λάθος. Μπορεί οι αγρότες να είναι υποχρεωμένοι να πουλούν τη σοδειά τους στο κράτος, σε συγκεριμένη τιμή και να πληρώνονται αποκλειστικά με κάτι κομμάτια χαρτιού χωρίς αξία που ονομάζονται πέσος, μπορεί οι κτηνοτρόφοι να θέλουν δεκάδες κομματικές υπογραφές για να μπορέσουν να σφάξουν ένα βόδι να φάνε, μπορεί το κράτος να μη δίνει το παραμικρό κίνητρο για αύξηση της παραγωγής, αλλά όλα αυτά είναι σχεδιασμένα από τους σοφούς του Κόμματος και άρα αποκλείεται να είναι λάθος. Άρα σίγουρα φταίνε άλλοι. Ειδικά αυτοί που ισχυρίζονται ότι οι Κουβανοί δικτάτορες προτιμούν να βλέπουν τον λαό τους να πεινάει παρά να χάσουν τη χλιδή της εξουσίας.

3. Η Κούβα έχει παρασκευάσει 5 εμβόλια

Στην πραγματικότητα αυτό δεν το ισχυρίζονται ούτε οι Κουβανοί δικτάτορες, αλλά φαίνεται πως ακόμα κι αυτοί ξέρουν λιγότερα από τους Έλληνες συντρόφους. Ο μοναδικός λόγος που οι Κουβανοί πολίτες δεν έχουν εμβολιαστεί είναι επειδή ο σοσιαλισμός πρσφέρει φυσική ανοσία απέναντι σε κάθε είδους ιό.

4. Το Κουβανέζικο σύστημα υγείας είναι το καλύτερο στον κόσμο

Αυτό όλοι το ξέρουν και είναι πραγματικά απορίας άξιο πώς είναι δυνατόν οι Κουβανοί να διαμαρτύρονται για την υγεινομική τους περίθαλψη. Η μόνη λογική εξήγηση είναι ότι όλοι τους είναι πράκτορες των Αμερικάνων ή ότι σε όλους έχουν κάνει μάγια και χρειάζονται μια περίοδο αναμόρφωσης προκειμένου να συνέλθουν. 

5. Η Κούβα είναι η καλύτερη χώρα να ζεις

Και ο μόνος λόγος που κανένας σύντροφος δεν πάει να ζήσει εκεί ή σε οποιονδήποτε άλλο σοσιαλιστικό πάραδεισο, είναι επειδή α) παλεύει για να κάνει και την Ελλάδα έναν σοσιαλιστικό παράδεισο και β) δεν είναι τόσο ανόητος ωστε να μπερδεύει αυτά που πουλάει με αυτά που καταναλώνει. Και μπράβο του.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ