Πολιτικη & Οικονομια

3 ιδέες για να βραχυκυκλώσετε ψεκασμένους αντιεμβολιαστές

Μερικές ιδέες που θα κάνουν τη συζήτηση πολύ πιο ενδιαφέρουσα και τη διήγηση που θα ακολουθήσει ακόμα πιο σπαρταριστή

Μάνος Βουλαρίνος
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ο Μάνος Βουλαρίνος δίνει ιδέες σε όσους μιλάνε με αντιεμβολιαστές για το πώς μπορούν να διαχειριστούν τη συζήτηση

Προσωπικά αποφεύγω να συζητάω με ψεκασμένους αντιεμβολιαστές (ή και με αψέκαστους δήθεν «σκεπτικιστές») αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν ζηλεύω την υπομονή των ανθρώπων που το κάνουν. Δεν μιλώ γι' αυτούς που χάνουν τον καιρό τους προσπαθώντας ματαίως να πείσουν ότι ο γάιδαρος δεν πετάει, δεν μας ψεκάζουν, η Γη δεν είναι επίπεδη ή ότι τα εμβόλια δεν θα αλλάξουν το DNA μας. Μιλάω γι’ αυτούς που συζητούν με τους ψεκασμένους προκειμένου να διηγηθούν τη συζήτηση στην παρέα τους και να κλάψουν από τα γέλια όλοι μαζί.

Σε αυτούς απευθύνομαι, με κάποιες ιδέες οι οποίες νομίζω θα κάνουν τη συζήτηση πολύ πιο ενδιαφέρουσα και τη διήγηση που θα ακολουθήσει ακόμα πιο σπαρταριστή. 

1. Η ανάποδη θεωρία συνομωσίας
Ξεκινάτε κανονικά τη συζήτηση (πάντα συμφωνώντας με τις ανοησίες που ακούτε) και περιμένετε τη στιγμή που θα ακουστεί η φράση «τα εμβόλια είναι μέρος του σχεδίου για μείωση του παγκόσμιου πληθυσμού». Τότε τους λέτε «προφανώς υπάρχει ένα τέτοιο σχέδιο και γι' αυτό η Νέα Τάξη Πραμάτων (προσοχή να μη βάζετε «γ» και σας καταλάβουν), αφού κατασκεύασε τον φονικό κορωνοϊό,  φροντίζει να διοχετευθούν πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες τα εμβόλια είναι επικίνδυνα. Ο σκοπός είναι ο αφανισμός από τον κατασκευασμένο ιό των ανθρώπων που θα πιστέψουν αυτές τις «πληροφορίες». Δεν σου κάνει εντύπωση που όλες οι θεωρίες περί επικινδυνότητας των εμβολίων διαδίδονται μέσα από τις ναυαρχίδες της Νέας Τάξης Πραμάτων όπως είναι το Face το book και το Yοu το Tube; Ακόμα και το δήθεν κυνήγι των αντιεμβολιαστικών σελίδων γίνεται μόνο και μόνο για να πιστέψουμε ότι κάτι προσπαθούν να κρύψουν. Λες αν ήθελαν να μη μπορούσαν να κατεβάσουν όλες τις αντιεμβολιαστικές σελίδες σε λίγα λεπτά;» και συμπληρώνετε «Η Νέα Τάξη Πραμάτων με τον τρόπο αυτό θα αφανίσει τα πιο ανήσυχα πνεύματα, αυτούς που δύσκολα πιστεύουν τη συστημική προπαγάνδα. Το αντιεμβολιαστικό μέτωπο είναι ο Δούρειος Ίππος της ΝΤΠ στην  προσπάθεια της να αφανίσει όλους όσους μπορούν να την απειλήσουν».

Το βασικό σε όλη σας την επιχειρηματολογία είναι να πειστεί ο συνομιλητής σας ότι συμφωνείτε στο πόσο τρομακτική και αδίστακτη είναι η «Νέα Τάξη Πραμάτων». Συνεπώς θα πρέπει να δεχτείτε όλη του την παπαρολογία ως αληθινή προκειμένου στο τέλος να κάνετε την ανατροπή που θα τον βραχυκυκλώσει. Αν νιώσετε ότι κινδυνεύετε να μη γίνετε πιστευτός επιστρατεύστε τα μεγάλα μέσα και πείτε: «γι αυτό και ο Πούτιν πασχίζει να εμβολιαστούν όλοι οι Ρώσοι, γιατί ξέρει το σχέδιο και προσπαθεί να το εμποδίσει»

2. Η αντικαπιταλιστική θεωρία
Συνήθως οι ψεκασμένοι, είτε δεξιοί είτε αριστεροί, είναι αντικαπιταλιστές. Μπορεί να μην καταλαβαίνουν πώς ακριβώς λειτουργεί ο καπιταλισμός αλλά δεν τον θέλουν καθόλου. Εκμεταλλευόμενοι αυτή τους την εμμονή θα τους χτυπήσετε στο αδύνατο τους σημείο λέγοντας τους «Εγώ φίλε μου δεν στεναχωριέμαι ούτε για τα λοκ νταουν, ούτε για τα περιοριστικά μέτρα στις μετακινήσεις. Αυτά όλα είναι πλήγματα στην παγκοσμιοποίηση κι αν θέλουμε πραγματικά να πολεμήσουμε τη Νέα Τάξη Πραμάτων θα πρέπει να δεχτούμε ότι ο πόλεμος μας θα έχει και απώλειες. Οτιδήποτε πλήττει το παγκόσμιο εμπόριο πλήττει και τον καπιταλισμό. Ή μήπως νομίζεις ότι είναι τυχαίο ότι ο ιός ξεκίνησε από την Κίνα;»

Το ίδιο επιχείρημα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όταν η κουβέντα φέρει (πάντα το φέρνει η κουβέντα) το σχέδιο για μείωση του πληθυσμού: «Φυσικά και θέλω να μειωθεί ο πληθυσμός. Αν όντως μείνουμε 700.000.000 όπως θέλει ο σύντροφος Γκέιτς δεν θα υπάρχει ούτε εργατικό δυναμικό ούτε καταναλωτικό κοινό. Ο καπιταλισμός θα καταρρεύσει και όσοι επιζήσουμε θα ζήσουμε ελεύθεροι από τα καπιταλιστικά δεσμά!»    

3. Το χτύπημα κάτω από τη μέση
Ξεκινήστε κατευθείαν εσείς τη κουβέντα λέγοντας «Έκανα το εμβόλιο της Pfizer και τώρα φοβάμαι πολύ γιατί μου συμβαίνουν ανεξήγητα πράγματα» μετά την αναπόφευκτη πίεση που θα δεχτείτε και δυο τρεις αρνήσεις σας να διευκρινίσετε, φτιάξτε μια ιστορία του τύπου «Η λίμπιντο μου έχει χτυπήσει κόκκινο και οι στύσεις μου είναι πιο σκληρές από ποτέ. Σα να μην έφταναν αυτά πέρασε και το πρόβλημα πρόωρης εκσπερμάτωσης που είχα. Εσένα όλα αυτά μπορεί να σου φαίνονται ωραία, αλλά να ξέρεις πως δεν είναι φυσιολογικό να συμβαίνουν όλα αυτά και όσο να 'ναι φοβάμαι. Ιδιαιτέρως από τη στιγμή που η Pfizer είναι η εταιρεία που φτιάχνει το Viagra. Άσε που η γυναίκα μου δυσανασχετεί επειδή λέει πως με αισθάνεται αρκετά πιο «μεγάλο» και δεν με έχει συνηθίσει έτσι».

Και μπράβο σας.