Πολιτικη & Οικονομια

Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών: Συνάντηση με τον Σωτήρη Αναγνωστόπουλο

Σύντομη ενημέρωση για την αγορά και τους καταναλωτές από τον Εμπορικό Σύλλογο της Αθήνας και την ATHENS VOICE

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών

Τι συζητήθηκε στη συνάντηση που είχε με τον Γενικό Γραμματέρα Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Σωτήρη Αναγνωστόπουλο, ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών

Συνάντηση με τον νέο Γενικό Γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Σωτήρη Αναγνωστόπουλο, είχαν ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών Σταύρος Καφούνης και ο Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου Αθανάσιος Τσαγγάρης.

Προτεραιότητα δόθηκε στις σημαντικότερες ενότητες θεμάτων που θα καθορίσουν καταλυτικά την βιωσιμότητα των εμπορικών επιχειρήσεων στο επόμενο κρίσιμο χρονικό διάστημα. Κατατέθηκαν οι πάγιες θέσεις του συλλόγου που αφορούν θέματα λειτουργίας της αγοράς και τονίστηκε ότι η αξιοποίηση και από το Εμπόριο των διαθέσιμων πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης, αποτελεί κρίσιμο παράγοντα ανάπτυξης των εμπορικών επιχειρήσεων την «επόμενη ημέρα».

Ο Σταύρος Καφούνης τόνισε πως για να καλυφθεί «το βουνό των υποχρεώσεων» που μεταφέρθηκαν από την περίοδο της πανδημίας στο εγγύς μέλλον, είναι απαραίτητο οι επιχειρήσεις να λειτουργήσουν έως το τέλος του έτους με μειωμένες δαπάνες.

Η επαναλειτουργία της αγοράς σε καθεστώς χαμηλών τζίρων, επαναφέρει στην επικαιρότητα το θέμα των μειωμένων ενοικίων, που μαζί με μία απόφαση για γενναία ρύθμιση των οφειλών που δημιουργήθηκαν την περίοδο της πανδημίας, θα μειώσουν τις λειτουργικές δαπάνες των μικρομεσαίων επιχειρήσεων έως το τέλος του έτους.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε στο site του εμπορικού συλλόγου της Αθήνας, www.esathena.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ