Πολιτικη & Οικονομια

Νικολάου: Η απάντηση στο εξώδικο Παρασκευόπουλου

Η ανάρτησή της στο Twitter

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σοφία Νικολάου
Σοφία Νικολάου © EUROKINNISSI

Απάντηση μέσω Twitter έδωσε η Σοφία Νικολάου στο εξώδικο του Νίκου Παρασκευόπουλου.

Απάντηση μέσω Twitter έδωσε η γενική γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου, στο εξώδικο που έλαβε από τον Νίκο Παρασκευόπουλο, μετά τις δηλώσεις της για τις αποφυλακίσεις κρατουμένων που έγιναν με αφορμή τη νομοθετική του πρωτοβουλία κατά την περίοδο που διετέλεσε εκείνος υπουργός Δικαιοσύνης.

H Σοφία Νικολάου ανέφερε συγκεκριμένα: «Έλαβα εξώδικο από τον κ. Παρασκευόπουλο να ανακαλέσω ότι οι 17.000 αποφυλακίσεις δεν αφορούσαν όλες αυτόν. Ανακαλώ. Αφορούν και τους επόμενους υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ, Κοντονή και Καλογήρου, που συνέπραξαν στο έγκλημα παρατείνοντας την ισχύ του δικού του νόμου».

Ο Νίκος Παρασκευόπουλος έστειλε το εξώδικο μετά από ανάρτηση της Σοφίας Παυλίδους που έκανε λόγο για 17.000 αποφυλακίσεις μέσα σε 4,5 χρόνια. «Οι επίσημοι αριθμοί αποδεικνύουν το έγκλημα του νόμου Παρασκευόπουλου. Περισσότερες από 17.000 αποφυλακίσεις σε 4,5 χρόνια. Μεταξύ αυτών δολοφόνοι και βιαστές. Η αλήθεια αυτή είναι κι ας μην αρέσει σε κάποιους», είχε γράψει η Σοφία Νικολάου.

Η γενική γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής σε συνέντευξή της  στα Παραπολιτικά 90.1 Fm ανέφερε: «Τα στοιχεία δεν αμφισβητούνται, είναι πάνω από 17 χιλιάδες οι αποφυλακίσεις που έγιναν υπό όρους, με το νόμο Παρασκευόπουλου όπως αργότερα παρατάθηκε από τον Κοντονή  και εν συνεχεία από τον Καλογήρου.  Δεν πρόκειται δηλαδή για αποφυλακίσεις που αφορούν αθώους από το δικαστήριο ή κάτι άλλο. Όχι, είναι πάνω από 17 χιλιαδες αποφυλακίσεις με το νόμο Παρασκευόπουλου του οποίου η ισχύ ξεκίνησε τον Απρίλη του 2015 και έληξε τον Αύγουστο του 2019.  Σε όλο αυτό το διάστημα αποφυλακίστηκαν, δυστυχώς, και κρατούμενοι οι οποίοι δεν έπρεπε να  αποφυλακιστούν, επικίνδυνοι κακοποιοί, δολοφόνοι, βιαστές, σκληροί ληστές», ανέφερε η κ. Νικολάου.

Παράλληλα, η Σοφία Νικολάου είπε ότι το συγκεκριμένο διάστημα αποφυλακίστηκαν όλοι. «Έχω παράδειγμα κρατούμενου, ενός μαφιόζου γνωστού αλλοδαπού, ο οποίος είχε συνολική ποινή κάθειρξης 108 χρόνια και αποφυλακίστηκε στα 8. Εν συνεχεία βέβαια συνελήφθη και οδηγήθηκε στη φυλακή πάλι για τα ίδια εγκλήματα, για ληστείες και ανθρωποκτονίες.

»Ο δράκος της Κέρκυρας. Έξι βιασμοί τον οδήγησαν στην φυλακή και σε 53 χρόνια κάθειρξη και αποφυλακίστηκε με το νόμο Παρασκευόπουλου. Ο δολοφόνος του Μ. Ζαφειρόπουλου, η άτυχη  85χρονη από την Κυψέλη που τη βασάνισαν με το σίδερο 7 Γεωργιανοί οι τρεις εκ των οποίων ήταν αποφυλακισμένοι από το νόμο Παρασκευόπουλου. Ο βιασμός της 19χρονης φοιτήτριας στη Γερμανία, ο κοσμηματοπώλης στη Θεσσαλονίκη που τον δολοφόνησαν, όλοι αυτοί είχανε κάνει χρήση του νόμου Παρασκευόπουλου».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ