Πολιτικη & Οικονομια

Νομοθετικές ρυθμίσεις για Πρότυπα & Πειραματικά Σχολεία και ΑΕΙ

Τι προβλέπουν - Η τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Υπουργείο Παιδείας
Υπουργείο Παιδείας © EUROKINISSI

Ποιες είναι οι Νομοθετικές Ρυθμίσεις για τη λειτουργία των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων - Στρατηγικός σχεδιασμός ανάπτυξης στα ΑΕΙ.

Στη Βουλή κατατέθηκε σήμερα (29/6) τροπολογία με νομοθετικές ρυθμίσεις του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων σχετικά με τα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία και τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΑΕΙ).

Η τροπολογία προβλέπει ότι στα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία, η θητεία των εκπαιδευτικών, που υπηρετούν κατά το σχολικό έτος 2020-2021 σε Πρότυπο ή Πειραματικό σχολείο, η οποία λήγει στις 31.08.2021 παρατείνεται έως τις 31.08.2022. Όσοι εκπαιδευτικοί «δεν επιθυμούν την παράταση της θητείας τους, επιστρέφουν στο σχολείο οριστικής τοποθέτησής τους ή στη διάθεση του οικείου υπηρεσιακού συμβουλίου της περιοχής μετάθεσης, στην οποία ανήκουν οργανικά». Ακόμη, περιλαμβάνεται ρύθμιση για την «οριστική τοποθέτηση, αίτηση απόσπασης και μετάθεσης των εκπαιδευτικών των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων».

Σε ό, τι αφορά τα AEI, κάθε πανεπιστημιακό ίδρυμα «καταρτίζει στρατηγικό σχέδιο ακαδημαϊκής ανάπτυξης, στο πλαίσιο της εθνικής στρατηγικής για την ανώτατη εκπαίδευση, την έρευνα και την καινοτομία, καθώς και της στρατηγικής ανάπτυξής του στον ευρωπαϊκό και διεθνή χώρο». Ακόμα, ορίζονται οι αρμοδιότητες της Μονάδας Στρατηγικού Σχεδιασμού που συνίσταται σε κάθε Ίδρυμα.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας, ορίζονται σημεία, τα οποία ρυθμίζονται με το νομοσχέδιο, είναι η αναπλήρωση στελεχών, που έχουν αποσπαστεί στο υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και θέματα του Διοικητικού Συμβουλίου του νομικού προσώπου ιδιωτικού δικαίου «Διοικούσα Επιτροπή Ισλαμικού Τεμένους Αθηνών».

Η τροπολογία με τις Νομοθετικές Ρυθμίσεις

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ