Πολιτικη & Οικονομια

Τα tweets του Forrest Gump 489

Δημιουργός του facebook group «Βάζετε τα πόδια στις ξαπλώστρες παραλίας άκρη-άκρη

Νίκος Ζαχαριάδης
ΤΕΥΧΟΣ 489
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Οι Πατριδέμποροι

Τέσσερις βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου βρίσκονται με τους συνοδούς τους το βράδυ της περασμένης Κυριακής στο μπαρ ενός ξενοδοχείου στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν, όπου έχουν πάει για τη συνέλευση του ΟΑΣΕ. Και όπως είναι φυσικό, ετοιμάζονται να παρακολουθήσουν το ματς της Εθνικής με την Κόστα Ρίκα. Την ώρα λοιπόν που ακούγεται ο εθνικός ύμνος σηκώνονται και οι τέσσερις σε στάση προσοχής. Και φωτογραφίζονται έτσι. Και μετά ανεβάζουν τη φωτογραφία στο twitter.

Γιατί προφανώς δεν έχει νόημα να αγαπάς και να σέβεσαι την πατρίδα σου και τον εθνικό ύμνο της, αν δεν το μάθουν οι ψηφοφόροι σου.

Η κοινοποίηση της φωτογραφίας των τεσσάρων πατριωτών βουλευτών είναι η κίνηση που την καταστρέφει. Είναι η λεπτομέρεια που επιβεβαιώνει ότι δεν πρόκειται για μια αυθόρμητη στιγμή αλλά για ένα επιτηδευμένο show. Κάτι αντίστοιχο με την προσευχή της Άντζελας Δημητρίου μπροστά στις κάμερες ενός μεσημεριανάδικου, παλιότερα. Δεν πρόκειται για σεβασμό. Πρόκειται για πόζα.

Και πίσω από την πόζα των τεσσάρων κρύβεται εμφανώς μια υστερία. Δεν τους αρκεί να σταθούν προσοχή την ώρα του εθνικού ύμνου. Πρέπει να το τρίψουν στη μούρη των «ανθελλήνων» που θα δουν την εικόνα στο twitter. Να πουν με τον τρόπο τους ότι ο αγώνας της Εθνικής είναι και για αυτούς «ένα θέμα ύψιστης εθνικής σημασίας, όπως και για όλους τους υπόλοιπους Έλληνες που τιμούν το DNA τους. Να, δείτε μας αν δεν μας πιστεύετε. Εμείς δεν είμαστε σαν κάτι άλλους πολιτικούς αντιπάλους μας, άπιστοι».

Και έτσι, έστω κι από το μακρινό Αζερμπαϊτζάν, οι τέσσερις βουλευτές δήλωσαν παρόντες, διαλαλώντας για άλλη μια φορά την «πραμάτεια» της «πατριωτικής πόζας». Προφανώς με τη βοήθεια ενός όχι και τόσο «πατριώτη» παρατρεχάμενου, ο οποίος αντί να σταθεί και αυτός προσοχή, όπως όφειλε, φωτογράφιζε (πιθανότατα κατ’ εντολή) τους προϊσταμένους του. 

n


Τελείωσε η ελληνική προεδρία της ΕΕ με τη διαπίστωση του πρωθυπουργού ότι «διαψεύσαμε όσους στοιχημάτιζαν στην αποτυχία και τη διάλυση…»

● Δηλαδή, όπως ακριβώς είχε αρχίσει. Μόνο που τότε η φράση ήταν «διαψεύσαμε τις Κασσάνδρες».

● Συμπέρασμα: Μέσα σε 6 μήνες καταφέραμε ακόμα και τις Κασσάνδρες να στραφούν στο στοίχημα.


Η ειρωνεία της εβδομάδας: Ο Φάνης Γκέκας που έχασε το πέναλτι ήταν αυτός που είχε στο χέρι του τατουάζ με το γιαπωνέζικο ιδεόγραμμα που (νόμιζε ότι) σημαίνει «Ψυχρός Εκτελεστής»…

●…και που στην πραγματικότητα, όπως αποκάλυψαν οι Γιαπωνέζοι που το είδαν κατά τη διάρκεια του ματς με την Εθνική μας, σημαίνει «Ο σίριαλ κίλερ που κρυώνει»!


Άσχετο, αλλά γιατί στις μακέτες των «Σύνθετων τουριστικών Καταλυμάτων» που σχεδιάζονται έξω από κάθε παραθαλάσσια βίλα βρίσκεται και μια θαλαμηγός; Κανονικά οι ιδιοκτήτες των θαλαμηγών δεν θα έπρεπε να μένουν μέσα σε αυτές και να μη χρειάζεται να νοικιάσουν επιπλέον σπίτι;


Μήπως αντί να ανακοινώνεται κάθε φορά σαν είδηση ότι θα δοθεί νέα προθεσμία για τα αυθαίρετα, θα έπρεπε να δίνονται οι προθεσμίες αυτόματα και να θεωρηθεί είδηση όταν κάποια στιγμή αρχίσει να εφαρμόζεται ο νόμος;


Πάντως, αν εμφανιστούν λίγες ακόμα φωτογραφίες χρυσαυγιτών με ναζιστικές στολές, μπορούν κάλλιστα να θεμελιώσουν δικαίωμα στα επιδόματα ως «ένστολοι».


Απάνθρωπη θέση εργασίας της εβδομάδας

Πολιτικός συντάκτης που καλύπτει τις πρωτοβουλίες Βενιζέλου για την κεντροαριστερά, χωρίς να πρέπει να γελάσει


Η (πραγματική) απορία της εβδομάδας

Sorry, αλλά η κυβέρνηση που τώρα δυσανασχετεί με την απόφαση για επιστροφή των περικοπών στους ένστολους, επειδή αναγκαστικά για να καλυφθεί το ποσό θα επιβαρυνθούν φορολογικά όλοι οι υπόλοιποι, δεν είναι η ίδια που έκρινε ότι δικαιούνται ένα μεγάλο μέρος του πλεονάσματος που είχε προκύψει επίσης από τη φορολόγηση όλων;


Θα έπρεπε να υπάρχει μια λέξη για...

«Εκφωνοφήμιση»: Οι επιτηδευμένα εκτός εαυτού ραδιοφωνικές περιγραφές των γκολ της Εθνικής Ελλάδος που γίνονται με στόχο να χρησιμοποιηθούν στο μέλλον ως ηχητικές επενδύσεις σε διαφημίσεις.


Η Μετάφραση της εβδομάδας

n 

Φερνάντο Σάντος «Υπήρχαν δυο-τρεις ποδοσφαιριστές που ενδιαφέρονταν περισσότερο να γίνουν οι πρωταγωνιστές και να πετύχουν ένα ιστορικό γκολ. Τους απασχολούσε περισσότερο να πετύχουν το γκολ της Ελλάδας απ’ ό,τι να κυκλοφορήσει η μπάλα και αυτό οδήγησε σε αρκετά λάθη».

Μετάφραση Δεν φταίω εγώ… Οι παίκτες έκαναν ό,τι ήθελαν. Δεν άκουγαν εμένα. Δεν μπορούσα να τους επιβληθώ. Άρα δεν έχω καμιά ευθύνη για το αποτέλεσμα. Φαγωθείτε μόνοι σας...