Πολιτικη & Οικονομια

Μητσοτάκης: Η Αστυπάλαια δοκιμαστική βάση για πράσινη μετάβαση

«Στην Ελλάδα δρομολογούμε ήδη τη διαδικασία απολιγνιτοποίησης και δημιουργούμε πράσινες θέσεις εργασίας»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Στιγμιότυπο από την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Αστυπάλαια
Στιγμιότυπο από την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Αστυπάλαια © EUROKINISSI

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Αστυπάλαια: Η ομιλία του για την αντικατάσταση του οχημάτων από ηλεκτρικά και την πράσινη μετάβαση.

Στην Αστυπάλαια όπου βρίσκεται από το πρωί της Τετάρτης (2/6) και στην εκδήλωση με θέμα «Αστυπάλαια: ένα έξυπνο και βιώσιμο νησί - Επισκόπηση προόδου: από το όραμα στην πράξη», μίλησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος και σημείωσε ότι αυτό που γίνεται στην Αστυπάλαια είναι «ένα παράθυρο σε ένα καθαρότερο και πιο πράσινο μέλλον».

«Μην έχετε αμφιβολία πως η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής είναι επείγουσα. Για να αντιμετωπίσουμε αυτήν την άνευ προηγουμένου κρίση της κλιματικής αλλαγής θα πρέπει να είμαστε γενναίοι και να ενεργήσουμε από κοινού. Στην Ελλάδα δρομολογούμε ήδη τη διαδικασία απολιγνιτοποίησης και δημιουργούμε πράσινες θέσεις εργασίας», είπε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του και προσέθεσε: «Η Αστυπάλαια του 2021 φωτίζει το μέλλον της επόμενης γενιάς. Ο σχεδιασμός μας είναι τολμηρός. Η Αστυπάλαια θα είναι η δοκιμαστική βάση για την πράσινη μετάβαση. Ενεργειακή αυτονομία, απολύτως τροφοδοτούμενη από τη φύση. Αυτό το όμορφο νησί αποτελεί κεντρικό πυλώνα αυτής της μετάβασης. Τα σχέδια όμως δεν σταματούν εδώ. Έχουμε ήδη ενεργοποιήσει την πλατφόρμα eAstypalaia για να βοηθήσουμε τους κατοίκους να αντικαταστήσουν τα οχήματα τους με ηλεκτρικά και η επιδότηση για την απόκτηση ηλεκτρικού αυτοκινήτου που δίνουμε εδώ είναι πολύ γενναιότερη εν συγκρίσει με την υπόλοιπη χώρα. Η πρόσφατη εμπειρία μας έδειξε πως ο κόσμος μας είναι πολύ εύθραυστος. Μας έδειξε επίσης πως εάν δεν προστατεύσουμε τη φύση τότε ο κόσμος θα βρεθεί κάτω από μεγάλη απειλή», επισήμανε.

Επιπλέον, απευθυνόμενος στους κατοίκους της Αστυπάλαιας, αναφέρθηκε στα οφέλη που θα επιφέρει το πρόγραμμα μετατροπής του νησιού σε πρότυπο ηλεκτροκίνησης, σε συνεργασία με την Volkswagen.«Καλύτερη ποιότητα περιβάλλοντος, διαφήμιση του νησιού σας σε όλον τον κόσμο, φθηνότεροι λογαριασμοί» αλλά όπως προσέθεσε χαρακτηριστικά «και αυτή η υπερηφάνεια, που πρέπει να νιώθετε ότι συμμετέχετε σε κάτι καινοτόμο και πρωτοποριακό, ότι δηλαδή το μέλλον θα έλθει στην Αστυπάλαια νωρίτερα».

Ακόμη, ο Κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο Πράσινο Πιστοποιητικό και σχολίασε: «Είμαστε πολύ υπερήφανοι πως το πράσινο Ευρωπαϊκό πιστοποιητικό είναι πλέον πραγματικότητα, κάτι που δείχνει πως όταν η Ευρώπη δουλεύει από κοινού φέρνει εις πέρας σημαντικά αποτελέσματα», ενώ έδωσε συγχαρητήρια στον δήμαρχο Αστυπάλαιας και τους πολίτες για τον εμβολιασμό τους κατά του κορωνοϊού. 

Astypalea: smart & sustainable island

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ