- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Bουλή:Να μην κατέχουν οι καταδικασθέντες της ΧΑ θέσεις σε κόμματα
Συσπείρωση του Κοινοβουλίου για τη σχετική τροπολογία ζητά ο Βορίδης
Τη στήριξη όλων των κομμάτων στην τροπολογία που απαγορεύει την κατοχή κομματικών αξιωμάτων σε καταδικασθέντες, ζήτησε ο Μ. Βορίδης
Τη στήριξη όλων των πολιτικών δυνάμεων στην τροπολογία που απαγορεύει σε καταδικασθέντες της «Χρυσής Αυγής» να κατέχουν επιτελικές θέσεις σε κόμματα, ζήτησε ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, κατά την έναρξη της συζήτησης, στην ολομέλεια της Βουλής, του νομοσχεδίου για την «Εκλογή Δημοτικών και Περιφερειακών Αρχών».
Όπως τόνισε ο κ. Βορίδης, «ενωμένο το κοινοβούλιο πρέπει να δείξει ότι τέτοιου είδους συμπεριφορές, συμμετοχές και η ανάδειξη σε κομματικά αξιώματα ατόμων που έχουν καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό από τη Δικαιοσύνη και υποδύονται τους αρχηγούς κομμάτων, δεν είναι ανεκτές». Σημείωσε, μάλιστα, ότι με βάση το Σύνταγμα, για την αποστέρηση του δικαιώματος του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι, απαιτείται αμετάκλητη απόφαση της Δικαιοσύνης, κάτι που δεν υπάρχει σήμερα. Επομένως, πρόσθεσε, τα μόνα μέτρα που μπορεί να ληφθούν, στην παρούσα φάση, είναι διοικητικού χαρακτήρα και αφορούν περιορισμούς όχι στα πολιτικά δικαιώματα, αλλά στη λειτουργία των κομμάτων που συνέστησαν οι κατάδικοι. Ο κ. Βορίδης αποκάλυψε, επίσης, ότι νέος σχηματισμός με επικεφαλής έγκλειστο στις φυλακές, υπέβαλε αίτημα να του εγκριθεί η έκδοση κουπονιών για τη χρηματοδότησή του.
Από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ραγκούσης, είπε ότι «εμείς όχι μόνο είμαστε θετικοί αλλά και επισπεύδοντες στο να αποστερήσουμε από τους εγκληματίες τη δυνατότητα να μπουν στη Βουλή».
Θετικά υποδέχθηκαν την τροπολογία οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του Κινήματος Αλλαγής Κώστας Σκανδαλίδης και της Ελληνικής Λύσης Κ. Χήττας.
Εκ μέρους του ΚΚΕ, ο Ν. Καραθανασόπουλος ζήτησε την απόσυρση της τροπολογίας και τη διεξαγωγή μιας αναλυτικής συζήτησης για το θέμα, καθώς- όπως είπε- με βάση αυτή τη λογική μπορεί να διαμορφωθούν εκτρωματικές διατάξεις που οδηγήσουν σε περιστολή δικαιωμάτων.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι απαιτείται για να μπείτε στη ρύθμιση
Προτείνει συνεδριακή απόφαση ενσωμάτωσης στην ΕΛΑΣ
«Καταθέτουμε έναν Οδικό Χάρτη που εκσυγχρονίζει τη δημόσια ζωή και το πολιτικό σύστημα», τόνισε ο πρωθυπουργός
Στην τρίτη θέση το ΠΑΣΟΚ, τέταρτη η «Ελπίδα» της Καρυστιανού
«Η ήττα του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε κρίση αξιοπιστίας στην Αριστερά», σημείωσε
Ενισχύεται η ναυπηγική δραστηριότητα στην Ελλάδα
Ποιοι και πώς θα το λάβουν
Ραγδαίες ανακατατάξεις στη Βουλή μετά τη διάλυση της ΚΟ της Νέας Αριστεράς
«Δεν θα συνεργαστούμε με κανέναν από το παλαιό σύστημα»
Η επιστροφή των αρχαιοτήτων αποτελεί ένα ακόμα λαμπρό παράδειγμα των αδελφικών σχέσεων των δύο χωρών
Στο διεθνές συνέδριο «Artificial Intelligence - Consequences and Limits» η Υπουργός Παιδείας
«Δεν αναφέρομαι σε φυλακές», ξεκαθάρισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη
«Μειωμένες κατά 12% οι καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία»
Τι θα γίνει τελικά με τα vouchers διακοπών
«Ο Τσίπρας δεν ανήκει στη σύγχρονη ανανεωτική Αριστερά», τόνισε η βουλεύτρια Φλώρινας
Κρίθηκε ότι δεν προκύπτουν ενδείξεις ηθικής αυτουργίας σε παράβαση καθήκοντος
«Η κοινωνική πολιτική κρίνεται εκεί όπου είναι πιο δύσκολο να φτάσει», τόνισε η υπουργός
Στο επίκεντρο η κοινή βούληση Ελλάδας και Παναμά για ενδυνάμωση των διμερών τους σχέσεων
Συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Παραπληγικών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.