Πολιτικη & Οικονομια

Υπουργείο Εργασίας: Ο ΣΥΡΙΖΑ γελοιοποιεί την αντιπολίτευση

Τι αναφέρει η ανακοίνωση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κωστής Χατζηδάκης
Κωστής Χατζηδάκης © EUROKINNISSI/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Υπουργείο Εργασίας για ΣΥΡΙΖΑ και νομοσχέδιο για την προστασία της εργασίας: «Γελοιοποιεί την αντιπολίτευση».

Ανακοίνωση - απάντηση στον ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ στην κριτική του για το νομοσχέδιο για την προστασία της εργασίας γελοιοποιεί τελικά ακόμα και την έννοια αντιπολίτευση».

«"Ανακάλυψε", μετά από 4μέρες, συνέντευξη του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστή Χατζηδάκη, στην οποία ο υπουργός επαναλαμβάνει απλώς τις γνωστές ήδη θέσεις του για το νομοσχέδιο. Τίποτα καινούργιο, τίποτα διαφορετικό.

Αναλύει πώς λειτουργούν οι υπερωρίες από τη μία πλευρά και πώς η διευθέτηση του χρόνου εργασίας από την άλλη, καθώς και ποια μπορεί να είναι τα οφέλη για τους εργαζόμενους.

Ειδικά, για τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας, ο κ. Χατζηδάκης υπενθύμισε ότι εφαρμοζόταν και επί ΣΥΡΙΖΑ με Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Τόνισε δε, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εκείνος που έβαλε την υπογραφή του στην Κοινοτική Οδηγία 1158/2019 για την εφαρμογή της διευθέτησης και με ατομικές συμβάσεις για τους γονείς», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

«Αν ενοχλούνται λοιπόν στον ΣΥΡΙΖΑ με τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας και τον τρόπο εφαρμογής της, ας μέμφονται τον εαυτό τους. Ακόμα και τα fake news του ΣΥΡΙΖΑ έχουν γίνει πια αστεία», σημειώνεται στην ανακοίνωση. 

Υπενθυμίζεται ότι η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε:

«Με ρεπό δεν πληρώνονται οι λογαριασμοί. Θα χάσει τα χρήματα από τις υπερωρίες αλλά "θα έχει παραπάνω χρόνο". Αυτό το "αντάλλαγμα" φέρνει ο κ. Χατζηδάκης. Με βάση τα "οικονομικά Χατζηδάκη" οι άνεργοι, με το πλεόνασμα ελεύθερου χρόνου, θα είναι οι καλύτερα αμειβόμενοι.

»Ας ενημερώσει κάποιος τον κ. Χατζηδάκη ότι με υποβαθμισμένους ελεγκτικούς μηχανισμούς και "ποινές χάδι", δεν θα υπάρχει έλεγχος ούτε στα ωράρια, ούτε στα ρεπό. Απλήρωτα 10ωρα, μειώσεις μισθών και υποσχέσεις για ρεπό που ποτέ δεν θα έρχονται, αυτά νομοθετεί ο κ. Χατζηδάκης. Δεν θα τους αφήσουμε να γυρίσουν το ρολόι του χρόνου έναν αιώνα πίσω».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ