Πολιτικη & Οικονομια

Chipita: Ανακοινώθηκε η εξαγορά της από την αμερικανική Mondelez

Δεν περιλαμβάνεται στο deal η αλλαντοβιομηχανία ΝΙΚΑΣ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Chipita εξαγοράστηκε από την Mondelēz International
Η Chipita εξαγοράστηκε από την Mondelēz International

Ανακοινώθηκε η εξαγορά της Chipita από την αμερικανική Mondelez έναντι 2 δισ. δολαρίων, με τη συμφωνία να μην περιλαμβάνει την αλλαντοβιομηχανία ΝΙΚΑΣ.

Τη συμφωνία για την εξαγορά της Chipita ανακοίνωσε την Τετάρτη (26/5) η Mondelēz International.

To deal για την εξαγορά της Chipita έκλεισε στα 2 δισεκατομμύρια δολάρια, όπως ανακοίνωσε ο αμερικανικός όμιλος.

Στη συμφωνία δεν περιλαμβάνεται η αλλαντοβιομηχανία Π.Γ. ΝΙΚΑΣ ΑΒΕΕ και τα δικαιώματα μειοψηφίας στην κοινοπραξία της Chipita στην Ινδία. Στόχος της εξαγοράς είναι να επεκτείνει η αμερικανική εταιρεία την παρουσία της σε αναπτυσσόμενες αγορές της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, στις οποίες η Chipita είναι ήδη καλά τοποθετημένη με τα προϊόντα της και διαρκώς ανεβαίνει.

Το 2020 η Chipita είχε έσοδα 580 εκατ. δολάρια και κατέχει ηγετικό ρόλο με υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης στην κατηγορία προϊόντων ζύμης και σνακ. Τα προϊόντα της Chipita παράγονται σε 13 εργοστάσια και πωλούνται σε περισσότερες από 50 χώρες. Στο χαρτοφυλάκιό της περιλαμβάνονται κορυφαία brands όπως 7Days, Chipicao και Fineti.

«Καλωσορίζουμε στην οικογένεια της Mondelēz International τα γευστικά προϊόντα ζύμης της Chipita, τα οποία δίνουν περαιτέρω ώθηση στη στρατηγική μας για να γίνουμε ένας παγκόσμιος ηγέτης στην ευρύτερη κατηγορία των σνακ» τόνισε σε δήλωσή του ο Dirk Van de Put, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Mondelēz International.

Και πρόσθεσε: «Τα εμβληματικά brands και η σημαντική παρουσία της Chipita σε τόσες πολλές ελκυστικές αγορές αποτελούν ένα ισχυρό στρατηγικό συμπλήρωμα στο υπάρχον χαρτοφυλάκιό μας και στις μελλοντικές μας φιλοδοξίες για ανάπτυξη στην Ευρώπη και πέραν αυτής».

Σπύρος Θεοδωρόπουλος (CEO) για την εξαγορά της Chipita - Η δήλωσή του

Ο διευθύνων σύμβουλος της Chipita, Σπύρος Θεοδωρόπουλος, τόνισε σε δήλωσή του για την εξαγορά της εταιρείας από την αμερικανική Mondelēz International:

«Η Chipita για περισσότερα από 40 έτη, στηριζόμενη στην ποιότητα και την καινοτομία, δημιούργησε μία νέα κατηγορία σνακ που οι καταναλωτές αγάπησαν διεθνώς. Είμαι βέβαιος ότι η εξαγορά της Chipita από την Mondelēz International -μία από τις κορυφαίες εταιρείες σνακ στον κόσμο- θα δημιουργήσει νέες προοπτικές για τους ανθρώπους της και τα προϊόντα της».

Σπύρος Θεοδωρόπουλος, διευθύνων σύμβουλος (CEO) της Chipita
Σπύρος Θεοδωρόπουλος, διευθύνων σύμβουλος (CEO) της Chipita © EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Όπως ανακοινώθηκε, η εξαγορά της Chipita τελεί υπό την έγκριση αρχών ανταγωνισμού και την πλήρωση τελικών όρων.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ