Κοσμος

G7: Ιστορική συμφωνία για τον παγκόσμιο εταιρικό φόρο

Προσπάθεια καταπολέμησης της φοροδιαφυγής

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
G7
G7 © EPA/HOLLIE ADAMS / POOL

Ιστορική συμφωνία από τους υπουργούς Οικονομικών των G7 για τον παγκόσμιο εταιρικό φόρο.

Όλα έδειχναν ότι θα υπάρξει και τελικά έγινε πραγματικότητα η ιστορική συμφωνία για τη φορολόγηση πολυεθνικών εταιρειών, αφού συμφώνησαν οι μεγαλύτερες οικονομίες του πλανήτη, σε μια προσπάθεια να βάλουν ένα τέλος στην φοροδιαφυγή. Όπως αναφέρουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, οι υπουργοί Οικονομικών των G7 ( των πλουσιότερων χωρών του κόσμου) συμφώνησαν σε έναν παγκόσμιο φόρο εταιρειών στις μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες.

Όπως μεταδίδει το BBC, οι υπουργοί Οικονομικών της G7, που συναντώνται στο Λονδίνο, συμφώνησαν στην επιβολή ελάχιστου εταιρικού φόρου της τάξεως του 15%.

Η κίνηση θα μπορούσε να δει δισεκατομμύρια δολάρια να ρέουν στα ταμεία  προκειμένου να καλύψουν τα χρέη που προέκυψαν κατά τη διάρκεια της κρίσης του Covid.

Σημειώνεται ότι οι πλούσιες χώρες προσπαθούν για χρόνια να συμφωνήσουν στον τρόπο με τον οποίο θα αυξήσουν τον φόρο που καταβάλουν πολυεθνικές όπως οι Google, Amazon και Facebook, οι οποίες συχνά δηλώνουν τα έσοδά τους σε χώρες όπου πληρώνουν ελάχιστο ή και καθόλου φόρο.

Οι υπουργοί συμφώνησαν επίσης να κινηθούν προς την κατεύθυνση να υποχρεώσουν τις εταιρείες να δηλώνουν το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα με ένα πιο τυποποιημένο και συγκρίσιμο τρόπο, ώστε οι επενδυτές να μπορούν να αποφασίσουν πιο εύκολα εάν θα τις χρηματοδοτήσουν.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.