- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
G7: Ιστορική συμφωνία για τον παγκόσμιο εταιρικό φόρο
Προσπάθεια καταπολέμησης της φοροδιαφυγής
Ιστορική συμφωνία από τους υπουργούς Οικονομικών των G7 για τον παγκόσμιο εταιρικό φόρο.
Όλα έδειχναν ότι θα υπάρξει και τελικά έγινε πραγματικότητα η ιστορική συμφωνία για τη φορολόγηση πολυεθνικών εταιρειών, αφού συμφώνησαν οι μεγαλύτερες οικονομίες του πλανήτη, σε μια προσπάθεια να βάλουν ένα τέλος στην φοροδιαφυγή. Όπως αναφέρουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, οι υπουργοί Οικονομικών των G7 ( των πλουσιότερων χωρών του κόσμου) συμφώνησαν σε έναν παγκόσμιο φόρο εταιρειών στις μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες.
Όπως μεταδίδει το BBC, οι υπουργοί Οικονομικών της G7, που συναντώνται στο Λονδίνο, συμφώνησαν στην επιβολή ελάχιστου εταιρικού φόρου της τάξεως του 15%.
Η κίνηση θα μπορούσε να δει δισεκατομμύρια δολάρια να ρέουν στα ταμεία προκειμένου να καλύψουν τα χρέη που προέκυψαν κατά τη διάρκεια της κρίσης του Covid.
Σημειώνεται ότι οι πλούσιες χώρες προσπαθούν για χρόνια να συμφωνήσουν στον τρόπο με τον οποίο θα αυξήσουν τον φόρο που καταβάλουν πολυεθνικές όπως οι Google, Amazon και Facebook, οι οποίες συχνά δηλώνουν τα έσοδά τους σε χώρες όπου πληρώνουν ελάχιστο ή και καθόλου φόρο.
Οι υπουργοί συμφώνησαν επίσης να κινηθούν προς την κατεύθυνση να υποχρεώσουν τις εταιρείες να δηλώνουν το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα με ένα πιο τυποποιημένο και συγκρίσιμο τρόπο, ώστε οι επενδυτές να μπορούν να αποφασίσουν πιο εύκολα εάν θα τις χρηματοδοτήσουν.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Άνιση μάχη με τις φλόγες για τους πυροσβέστες
Τα επόμενα βήματα μέχρι να αναλάβει την πρωθυπουργία
Mίλησαν στο CNN ενόψει της κρίσιμης ψηφοφορίας για την απομάκρυνσή του
Η υπόθεση στραγγαλισμού και η σύλληψη δεκαετίες μετά
Βρέθηκε DNA του βρέφους πάνω στην ηλεκτιρκή συσκευή
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου ξανά υποψήφιος για την πρωθυπουργία
Ο ιός όμως δεν έχει νικηθεί ακόμα, σύμφωνα με αξιωματούχους
Το πλήρωμα επιχείρησε να σπάσει τον ναυτικό αποκλεισμό
Μάχη με τον χρόνο δίνουν οι διασώστες
Απίστευτες εικόνες από πολλές πολιτείες των ΗΠΑ
Σκληρή κριτική στη νεαρή ακτιβίστρια για το σύνθημα στη μπλούζα της
Τι μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ
Τα πλάνα που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου
Έκτη συνεχόμενη νύχτα βομβαρδισμών
Τα υπέρ και τα κατά των σκανδιναβικών σχολικών προγραμμάτων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Η αναφορά στις εμπρηστικές επιθέσεις στη Θεσσαλονίκη
Απομάκρυνση των κατοίκων από αρκετά χωριά για λόγους ασφαλείας
Η αμερικανική πλευρά αποδίδει τις επιθέσεις στην παραβίαση μνημονίου συνεννόησης από την Τεχεράνη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.