Πολιτικη & Οικονομια

Γεωργαντάς: Τον Ιούνιο η πλατφόρμα για τους κάτω των 30 ετών

Τι είπε για τα εμβόλια της Johnson & Johnson

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εμβόλιο κορωνοϊού
Εμβόλιο κορωνοϊού © EPA

Ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς μίλησε για την εμβολιαστική εκστρατεία της Ελλάδας και την πλατφόρμα για τους κάτω των 30 ετών.

Για την πορεία των εμβολιασμών στην Ελλάδα μίλησε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς σε τηλεοπτική εκπομπή.

Συγκεκριμένα, ο κ. Γεωργαντάς σχολίασε την ποινή των 16 ημερών που επιβάλλεται σε όσους έχουν αλλάξει το ραντεβού τους τονίζοντας πως «αυτό σημαίνει ότι κάποιος έχει αλλάξει το ραντεβού του δυο φορές. Αυτό δεν συμβαίνει αν κάποιος πολίτης έχει αλλάξει ραντεβού μια φορά» και πρόσθεσε:

«Η αλλαγή των ραντεβού δεν μπορεί να γίνει χωρίς όριο καθώς αυτό δημιουργεί πρόβλημα στην εμβολιαστική αλυσίδα. Αρχικά η ποινή ήταν 30 ημέρες και την κατεβάσανε στις 16 ημέρες». Ως προς τις ηλικιακές ομάδες 35-39 και 30-35 ο κ. Γεωργαντάς είπε ότι «η πλατφόρμα θα ανοίξει αμέσως μετά και αναλόγως με τη ροή εμβολιασμού των 40-44 ετών, αλλά μέσα στον Μάιο».

Τα εμβόλια της Johnson & Johnson

Για τα εμβόλια Johnshon & Johnshon ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης εξέφρασε ότι «μέσα στον Μάιο αναμένουμε 155.000 δόσεις. Η μεγάλη παρτίδα αναμένεται τον Ιούνιο».

Ερωτηθείς για την ηλικία 20-29 ετών, τόνισε ότι «θα ανοίξει τον Ιούνιο και δεν θα εμβολιαστούν με εμβόλιο AstraZeneca. Όλα τα εμβόλια είναι διαθέσιμα για τους 40-44. Δεν υπάρχουν αποφάσεις θεσμοθετημένες αυτή τη στιγμή αν και η εθνική επιτροπή λέει ότι όσοι έχουν νοσήσει θα κάνουν μια δόση. Το επόμενο διάστημα θα υπάρχουν αποφάσεις και ανακοινώσεις».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ