- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Γεωργιάδης: Έρχεται γενναία, μη επιστρεπτέα στήριξη του τουρισμού
Τι είπε για το όριο 100 ατόμων στις δεξιώσεις
Άδωνις Γεωργιάδης: Το πρόγραμμα μη επιστρεπτέας ενίσχυσης που εξετάζει η κυβέρνηση για τον Τουρισμό - Ποια νέα χρηματοδοτικά εργαλεία «τρέχουν».
O υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, αναφέρθηκε σε συνέντευξή του στο Mega ότι η κυβέρνηση εξετάζει ένα «γενναίο» και μη επιστρεπτέο πρόγραμμα ενίσχυσης των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό.
«Στείλαμε το σχέδιο της υπουργικής απόφασης στις Βρυξέλλες. Μόλις λάβουμε το πρώτο πράσινο φως, θα προβούμε σε επίσημες ανακοινώσεις. Το πρόγραμμα είναι πολύ γενναίο για τις επιχειρήσεις του τουρισμού. Κονδύλι μεγαλύτερο από ότι στην εστίαση», είπε σχετικά ο Άδωνις Γεωργιάδης και προσέθεσε ότι το υπουργείο Ανάπτυξης εξετάζει την ενίσχυση των κλάδων της ένδυσης, της υπόδησης, των εποχικών καταστημάτων, αλλά και των ταξί. «Στο υπουργείο Ανάπτυξης μάς καίει να μη μείνει κλειστή ούτε μια επιχείρηση. Κάθε μέρα κάνω 10-12 συσκέψεις με διαφορετικούς κλάδους. Ήμασταν 22η θέση στην απορρόφηση ΕΣΠΑ στην Ευρώπη όταν ανέλαβα το υπουργείο Ανάπτυξης. Τώρα είμαστε στην τρίτη θέση στην Ευρώπη. Από το 2020 μέχρι σήμερα, είμαστε 1η σε απορρόφηση ευρωπαϊκών πόρων. Αυτό έπαιξε ρόλο στην συγκράτηση της ύφεσης της ελληνικής οικονομίας και είμαι περήφανος για αυτό» πρόσθεσε, τονίζοντας ότι «όλα γίνονται για να επανεκκινήσουν οι επιχειρήσεις και να βρει ο κόσμος δουλειά. Είναι λεφτά που δίνουμε για να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας».
Γεωργιάδης: Μη επιστρεπτέα η ενίσχυση σε Τουρισμό, παιδότοπους και γυμναστήρια
Σύμφωνα με τον Άδωνι Γεωργιάδη, μέχρι τώρα έχουν γίνει 7.000 αιτήσεις στην πλατφόρμα για την ενίσχυση των catering και των εστιατορίων που άνοιξε την Παρασκευή. Η πλατοφόρμα για την ενίσχυση γυμναστηρίων και παιδοτόπων θα ανοίξει μεταξύ 28-30 Μαΐου, ενώ τα χρήματα θα εκταμιευθούν σε διάστημα 4 εβδομάδων από την αίτηση.
Ο υπουργός επανέλαβε ότι η ενίσχυση σε τουρισμό, παιδότοπο και γυμναστήρια θα είναι μη επιστρεπτέα. Επιπλέον, γνωστοποίησε ότι εντός της εβδομάδας θα καταβληθούν τα χρήματα στις επιχειρήσεις που δεν λειτούργησαν τα Χριστούγεννα (Κοζάνη, Ελευσίνα) λόγω του ότι οι περιοχές ήταν στο κόκκινο επιδημιολογικά.
Γεωργιάδης για κέντρα δεξιώσεων: Δεν έχει νόημα το όριο 100 ατόμων
Σχετικά με τα κέντρα δεξιώσεων, ο κ. Γεωργιάδης είπε το όριο των 100 ατόμων δεν έχει νόημα, και συμπλήρωσε ότι στη σύσκεψη με τους ειδικούς αυτή την εβδομάδα θα προσπαθήσει να το αλλάξει. «Το όριο των 100 ατόμων δεν έχει νόημα. Αφού δεν υπάρχει όριο στα εστιατόρια, πολύ πάνε και νοικιάζουν εστιατόρια και πάνε εκεί πάνω από 100 άτομα. Έτσι υπάρχει ένας αθέμιτος ανταγωνισμός μεταξύ κτημάτων και εστιατορίων. Θα κάνω άλλη μια προσπάθεια αυτή την εβδομάδα να πείσω τους γιατρούς μας, ότι το όριο των 100 ατόμων μπορεί να φύγει, εάν βάλουμε πολύ αυστηρά πρωτόκολλά. Όποιες και αν είναι οι προσωπικές μας γνώμες, ακολουθούμε τις γνώμες των ειδικών», ανέφερε.
Γεωργιάδης: Ποια είναι τα δύο νέα χρηματοδοτικά εργαλεία που «τρέχουν»
Όπως είπε ο κ. Γεωργιάδης, τις τελευταίες μέρες τρέχουν δύο νέα χρηματοδοτικά εργαλεία. Το πρώτο αφορά στα δάνεια για επενδυτικούς σκοπούς σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις έως 2 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία δίνονται από την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα και έχουν περίοδο χάριτος 2 έτη και πολύ μικρά επεισόδια. Το άλλο μέτρο αφορά στην χρηματοδότηση δανείων έως 50.000 ευρώ των πολύ μικρών επιχειρήσεων «που έμειναν έξω από τα δύο υπόλοιπα προγράμματα».
Ο υπουργός μίλησε και για τις οχλήσεις των εισπρακτικών εταιρειών στους πολίτες: «Κανένας υπουργός Ανάπτυξης δεν έχει βάλει περισσότερα πρόστιμα στις εισπρακτικές από εμένα. Όποιος συμπολίτης μας αισθάνεται ότι έχει υπερβολική όχληση, να κάνει καταγγελία στο υπουργείο και τα άλλα αφήστε τα σε εμένα».
Στο ερώτημα εάν τον Σεπτέμβριο η κυβέρνηση θα προκηρύξει πρόωρες εκλογές, ο κ. Γεωργιάδης ήταν σαφής. «Τους τηλεθεατές τους ενδιαφέρει αν θα έχουν δουλειά τον Σεπτέμβριο. Σκιζόμαστε για να έχουν δουλειά. Αν θα έχουν να πληρώσουν τους λογαριασμούς. Σκιζόμαστε για να μπορούν να τους πληρώνουν. Τους νοιάζει αν θα έχει καλή εκπαίδευση το παιδί τους. Σκιζόμαστε για να έχει καλή εκπαίδευση το παιδί τους. Δεν υπάρχει λόγος εκλογών».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Η ομάδα μας μεγαλώνει, αποκτήσαμε και σουτέρ που σπάνια αστοχεί»
«Προτιμώ να παραμείνω στα στοιχεία και στους ανθρώπους που χρειάζονται λύσεις»
Τι αλλάζει στο Λύκειο και πότε θα είναι έτοιμο το νέο σύστημα Πανελλαδικών
Πότε θα τεθεί σε εφαρμογή το πρόγραμμα
Η ανεργία μειώθηκε και οι επιχειρήσεις δυσκολεύονται να βρουν προσωπικό
«Ο Κάθετος Διάδρομος ενισχύει τις προοπτικές ανάδειξης της Ελλάδας σε κόμβο μεταφοράς φυσικού αερίου»
Τα μηνύματα από την αύξηση των υπερωριών
Το πανό ανάρτησαν οπαδοί της ομάδας ΜΖΤ Σκοπίων, στον αγώνα μπάσκετ με τον Ηρακλή
9 για παράνομη άσκηση επαγγέλματος μέσω social media
Αιτήσεις έως τα μέσα του 2027
Η δημοκρατία δεν μπορεί να εξαρτήσει την πορεία της από τις ερμηνείες θα δώσει ο Άρειος Πάγος στα νομικίστικα τερτίπια που θα εφεύρουν οι νεοφασίστες
«Θα κινηθώ δικαστικά για την προστασία της προσωπικότητάς μου», γράφει σε ανάρτησή του
«Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με αποσπασματικές λογικές», τόνισε ο Περιφερειάρχης Αττικής
Τη σύσταση Εθνικού Συμβουλίου Αγροτικής Πολιτικής προτείνει το κόμμα της Χαριλάου Τρικούπη
Μενδώνη: «Η Ελλάδα χτίζει γέφυρες πολιτισμού στις Πρέσπες»
Στο Καστελλόριζο βρέθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής
Ανοίγει ο δρόμος για επενδύσεις 1 δισ. ευρώ
«Ήταν ταγμένος στην αποστολή του δημόσιου λειτουργού»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.