Πολιτικη & Οικονομια

Τέλη Μαΐου ή αρχές Ιουνίου η συνάντηση Δένδια - Τσαβούσογλου

Στην Αθήνα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Nίκος Δένδιας- Μεβλούτ Τσαβούσογλου
Nίκος Δένδιας- Μεβλούτ Τσαβούσογλου © EUROKINISSI

Τέλη Μαΐου ή αρχές Ιουνίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί η συνάντηση μεταξύ Νίκου Δένδια και Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην Αθήνα.

Προς τα τέλη Μαΐου ή τις αρχές Ιουνίου φαίνεται να δρομολογείται η επίσκεψη του Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην Ελλάδα για την συνάντησή του με τον Έλληνα ομόλογό του, Νίκο Δένδια.

Με βάση ρεπορτάζ της ΕΡΤ, ο Νίκος Δένδιας υποστήριξε κατά την ενημέρωση των εκπροσώπων των κοινοβουλευτικών κομμάτων πως η Ελλάδα έχει τη βούληση για αποκλιμάκωση των εντάσεων και την ειρηνική συνύπαρξη με την Τουρκία, αλλά με σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο και στο Δίκαιο της Θάλασσας.

Να σημειωθεί πως η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη δήλωσε πως η Ελλάδα και η Τουρκία είναι σε επαφή για τον καθορισμό της συνάντησης των δύο υπουργών Εξωτερικών στην Αθήνα και επεσήμανε πως, όταν ορισθεί η ημερομηνία της επίσκεψης του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, «θα ανακοινωθεί δια της διπλωματικής οδού».

Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί πως ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, ύψωσε εκ νέου τους τόνους αφού, την Πέμπτη (13/05), αναφέρθηκε ακόμα και στο 1821, λέγοντας: «Όσοι λένε ότι η Τουρκία έχει επεκτατικές βλέψεις, πρέπει να δουν τον χάρτη μεταξύ 1821-2020. Ποιος είναι επεκτατικός;».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ