Πολιτικη & Οικονομια

Η κόκκινη γραμμή 488

«Σχέδιο Β» για τη συνεργασία με (ό,τι απομείνει από) τη ΔΗΜΑΡ συζητούν στον ΣΥΡΙΖΑ.

41800-107233.jpg
Ρεπόρτερ
ΤΕΥΧΟΣ 488
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
71285-158402.jpg

«Τεμπέλικο» αποκαλείται το Β΄ Θερινό Τμήμα της Βουλής από τους βουλευτές. Μικρότερο σε διάρκεια, «πιάνει» και Αύγουστο. Εκεί όμως θα κριθεί η τύχη των προαπαιτούμενων.


«Τροπολογία για τη δραχμή δεν έχει αυτήν τη φορά;» Το πείραγμα στελεχών της «πλειοψηφίας» του ΣΥΡΙΖΑ κατά του «Αριστερού Ρεύματος».


Πράγματι, στην τελευταία Κεντρική Επιτροπή «έσπασε» η παράδοση μιας τροπολογίας που ήταν must για την πτέρυγα Λαφαζάνη-Στρατούλη.


«Άλλο λέει η ψυχή τους, άλλο το χέρι τους» είπε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης για το τι ψηφίζουν οι κυβερνητικοί βουλευτές προσεχώς.


Δεν πρόλαβε να γίνει υπουργός Μακεδονίας-Θράκης ο Γ. Ορφανός και τάχθηκε κατά της ιδιωτικοποίησης του λιμανιού της Θεσσαλονίκης.


Μήπως γνωρίζει ότι η κυβέρνηση στην οποία συμμετέχει ως υπουργός εκπονεί, μήνες τώρα, σχέδιο αποκρατικοποίησης του λιμανιού;


«Αυτά να τα βλέπει ο Δημ. Σταμάτης» λένε βουλευτές και πολιτευτές της ΝΔ εκ Θεσσαλονίκης για τον υπουργό Επικρατείας Δημ. Σταμάτη, που του χρεώνουν την επιλογή του Γ. Ορφανού ως υπουργού.


Δεν πήγε ο πρωθυπουργός στην τελετή βράβευσης της Μαριέττας Γιαννάκου στη Λισαβόνα, την περασμένη εβδομάδα.


Και πώς να πάει, αφού είχε να δει την επικεφαλής της ευρωομάδας της ΝΔ ενάμιση ολόκληρο χρόνο και την είχε «αδειάσει» πριν από τις ευρωεκλογές;


Προβλέπει εκλογές ίσως το φθινόπωρο ο εκπρόσωπος Τύπου του... ΣΥΡΙΖΑ Δημ. Δασκαλόπουλος (α, ναι, και πρώην πρόεδρος του ΣΕΒ).


Ντόρα Μπακογιάννη και Γιώργος Σταθάκης παρουσίασαν το βιβλίο του πρώην υπουργού Γ. Χριστοδουλάκη με τίτλο «Ευρώ ή δραχμή». Συνέβη στα Χανιά.


«Σχέδιο Β» για τη συνεργασία με (ό,τι απομείνει από) τη ΔΗΜΑΡ συζητούν στον ΣΥΡΙΖΑ.


Η σκέψη είναι το μοντέλο ΠΑΣΟΚ του ’77: όταν ο Ανδρέας έβαζε τον Γ. Μαύρο τιμητικά επικεφαλής του ψηφοδελτίου, την ώρα που η Ένωση Κέντρου κατέρρεε...


«Δεν θα ήταν κακό να ερωτάται ο ίδιος». Ευάγγελος Αντώναρος, για τα περί προτάσεων να γίνει ο Κώστας Καραμανλής Πρόεδρος της Δημοκρατίας.


Σοβαρά τώρα; Δηλαδή, αν ρωτηθεί, θα απαντήσει;


«Εμείς τον θυμόμαστε, άλλοι τον ξέχασαν», Παν. Κουρουμπλής, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ για τον Ανδρέα Παπανδρέου.


Σε αδημοσίευτη δημοσκόπηση στη Β΄ Αθηνών για τους βουλευτές της ΝΔ ο Άδωνις Γεωργιάδης είναι μακράν πρώτος σε δημοφιλία.


Μόνο η Cosco ανταποκρίθηκε για τις εργασίες του Αγίου Νικολάου του Πειραιά, αποκάλυψε ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ. Δόξα και τιμή στους Κινέζους! 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ