Πολιτικη & Οικονομια

Κυριάκος Μητσοτάκης - Εμβολιασμός: «Κάντε το εμβόλιο» (βίντεο)

Η νέα ανάρτηση από τον πρωθυπουργό στο Twitter

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κυριάκος Μητσοτάκης - Νέο μήνυμα από τον πρωθυπουργό για τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού
Κυριάκος Μητσοτάκης - Νέο μήνυμα από τον πρωθυπουργό για τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού © EUROKINISSI

Νέα προτροπή για τον εμβολιασμό από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη με ανάρτησή του στο Twitter, με την οποία καλεί τους πολίτες να κάνουν το εμβόλιο.

Ένα βίντεο της Εθνικής Εκστρατείας Εμβολιασμού του Υπουργείου Υγείας ανέβασε στο Twitter ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στέλνοντας νέο μήνυμα για τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού στην Ελλάδα.

Στο βίντεο αυτό ο καρδιολόγος και υπεύθυνος Εντατικής Πάνος Σιμιτσής περιγράφει ένα βράδυ στο νοσοκομείο όπου χρειάζονται νοσηλεία και διασωληνώνονται ασθενείς με κορωνοϊό.

Υπενθυμίζεται ότι ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε τη Μεγάλη Τρίτη (27/4) 3.313 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα, εκ των οποίων τα 1.581 στην Αττική. Το βίντεο, που ανήρτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τελειώνει με το μήνυμα: «Το ραντεβού για το εμβόλιο είναι ένα ραντεβού ζωής. Κλείσε το δικό σου άμεσα».

Ο πρωθυπουργός στην ανάρτησή του έγραψε τα ακόλουθα: «Κάντε το εμβόλιο. Βοηθήστε αυτούς που αγαπάτε να κάνουν κι αυτοί το εμβόλιο. Κάντε το για όλους μας. Εδώ, όλοι κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας. Αλλά το να μην φτάσετε ποτέ εδώ, είναι στο δικό σας χέρι. Ακούμε τους γιατρούς που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή. Εμβολιαζόμαστε».

 

 

Εμβολιασμός 30-39: 60.000 ραντεβού σε λίγες ώρες - Πότε ανοίγει η πλατφόρμα emvolio.gov.gr για 40-44 και 45-49

Εν τω μεταξύ, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, μέσα σε λίγες ώρες από τη στιγμή που άνοιξε η πλατφόρμα emvolio.gov.gr για την ηλικιακή ομάδα 30 - 39 ετών κλείστηκαν 60.000 ραντεβού για 30.000 πολίτες.

Σημειώνεται ότι τη Μεγάλη Πέμπτη (29/4) ανοίγει η πλατφόρμα για τα άτομα που ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 40 έως 44 ετών, οι οποίοι εμβολιάζονται μόνο με εμβόλιο AstraZeneca, όπως και οι 30-39.

Το Μεγάλο Σάββατο, 1η Μαΐου ανοίγει η πλατφόρμα emvolio.gov.gr για την ηλικιακή ομάδα 45 έως 49 ετών. Όσοι ανήκουν σε αυτήν την ηλικιακή ομάδα, θα μπορούν να εμβολιαστούν και με τα τέσσερα διαθέσιμα εμβόλια στη χώρα μας, δηλαδή τα σκευάσματα των εταιρειών Pfizer, Moderna, AstraZeneca και Johnson & Johnson.

Εμβολιασμός για κορωνοϊό - Πώς κλείνουμε ραντεβού

Υπενθυμίζεται ότι το Υπουργείο Υγείας έχει δώσει στη δημοσιότητα αναλυτικές οδηγίες για τον προγραμματισμό ραντεβού που αφορά στον εμβολιασμό για τον κορωνοϊό, παρουσιάζοντας βήμα βήμα τη διαδικασία. Αναλυτικά:

Ο πολίτης μπορεί να ελέγξει αν ανήκει σε κάποιες από τις ομάδες προτεραιότητας αποστέλλοντας στο 13034 γραπτό μήνυμα (SMS) με το ΑΜΚΑ και το επώνυμό του (ΑΜΚΑ κενό Επώνυμο). Άμεσα, ο πολίτης θα λάβει γραπτό μήνυμα, που θα τον ενημερώνει εάν είναι δικαιούχος εμβολιασμού με βάση την πληθυσμιακή προτεραιοποίηση του εθνικού σχεδίου εμβολιασμών. Στη συνέχεια, ο πολίτης μπορεί να εισέλθει στην ηλεκτρονική πλατφόρμα εμβολιασμού COVID-19 (emvolio.gov.gr) για να προγραμματίσει το ραντεβού του.

  • Πολίτες που έχουν εγγραφεί στην άυλη συνταγογράφηση
  1. Οι πολίτες που έχουν εγγραφεί στην άυλη συνταγογράφηση (μέσω της πλατφόρμας ehealth.gov.gr), και εφόσον θα καθίστανται δικαιούχοι εμβολιασμού, θα λάβουν ένα γραπτό μήνυμα (SMS) στο κινητό τους από τον αριθμό 13034, που θα τους ειδοποιεί ότι έχει πραγματοποιηθεί προ-κράτηση ραντεβού. Το γραπτό μήνυμα θα αναφέρει τον Κωδικό Ραντεβού, την ημερομηνία και ώρα εμβολιασμού και το προτεινόμενο εμβολιαστικό κέντρο. Ως εμβολιαστικό κέντρο προ-επιλέγεται το πλησιέστερο διαθέσιμο με βάση τον Ταχυδρομικό Κώδικα που έχει δηλωθεί.
  2. Ο πολίτης έχει τη δυνατότητα να επιβεβαιώσει ή να τροποποιήσει το προ-κρατημένο ραντεβού του εντός 120 ωρών (5 ημέρες). Η επιβεβαίωση του προ-κρατημένου ραντεβού δύναται να γίνει από τον πολίτη με έναν από τους δύο τρόπους: a) Με αποστολή του Κωδικού Ραντεβού μέσω γραπτού μηνύματος (SMS) στο 13034. Σε περίπτωση που ο χρήστης δεν πληκτρολογήσει σωστά τον Κωδικό Ραντεβού (π.χ. τυπογραφικό λάθος), θα λάβει απαντητικό SMS που θα τον ενημερώνει ότι ο Κωδικός Ραντεβού είναι λανθασμένος. β) Με είσοδο στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr και επιβεβαίωση του προ-κρατημένου ραντεβού.
  3. Για την τροποποίηση του προ-κρατημένου ραντεβού του, ο πολίτης εισέρχεται στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr εντός 120 ωρών από τη στιγμή που έλαβε το ενημερωτικό SMS από τον αριθμό 13034. Εκεί ο πολίτης έχει τη δυνατότητα να δει και να τροποποιήσει όπως προτιμά το ραντεβού του, σύμφωνα με τις διαθεσιμότητες ανά εμβολιαστικό κέντρο και να το επιβεβαιώσει.
  4. Τέλος, σε περίπτωση που ο πολίτης δεν επιβεβαιώσει το ραντεβού του (με ή χωρίς τροποποίηση) εντός 120 ωρών απελευθερώνεται η προ-κράτηση και ο πολίτης έχει τη δυνατότητα μετέπειτα να προγραμματίσει νέο ραντεβού μέσω της πλατφόρμας emvolio.gov.gr.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ