- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Στις 260.000 τα ραντεβού για εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού που έκλεισαν πολίτες ηλικίας 45-49 ετών μέσα σε λίγες ώρες μετά το άνοιγμα της πλατφόρμας.
Μεγάλο είναι το ενδιαφέρον από την ηλικιακή ομάδα 45-49 ετών για να εμβολιαστεί με εμβόλιο για τον κορωνοϊό.
Για τους 45-49 η πλατφόρμα (emvolio.gov.gr) άνοιξε το Μεγάλο Σάββατο 1 Μαΐου 2021 και -όπως συνέβη με τους 30-39 και 40-44, η ανταπόκριση ήταν μεγάλη.
Οπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, μέσα σε λίγες ώρες κλείστηκαν 260.000 ραντεβού. Όσοι είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση έλαβαν μήνυμα στο κινητό τους με το προτεινόμενο ραντεβού, έχοντας 24 ώρες περιθώριο για να αποδεχτούν την ημέρα, την ώρα και το μέρος όπου θα πρέπει να μεταβούν για να κάνουν το εμβόλιο. Σημειώνεται ότι ο εμβολιασμός ατόμων ηλικίας 45-49 ετών γίνεται και με τα τέσσερα διαθέσιμα εμβόλια (Pfizer, Moderna, AstraZeneca και Johnson & Johnson). Δεν ισχύει δηλαδή ο περιορισμός που υπάρχει στην ηλικιακή ομάδα 30-39 και 40-44.
Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους το μονοδοσικό εμβόλιο Johnson & Johnson θα είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα στις 5 Μαΐου.
Όσοι δεν είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση, μπήκαν στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr για να κλείσουν ραντεβού, προκειμένου να εμβολιαστούν. Το ραντεβού μπορεί να οριστεί και με επίσκεψη σε φαρμακείο ή ΚΕΠ.
Εμβολιασμός 45-49: Το μήνυμα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Twitter
Σε ανάρτησή του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην πορεία των εμβολιασμών, με αφορμή το γεγονός ότι άνοιξε σήμερα Μεγάλο Σάββατο 1 Μαΐου 2021 η πλατφόρμα για την ηλικιακή κατηγορία 45-49.
«Άνοιξε η πλατφόρμα για τους πολίτες ετών 45-49. Κλείστε το ραντεβού σας! Το καλύτερο εμβόλιο είναι το γρηγορότερο! emvolio.gov.gr», έγραψε ο πρωθυπουργός ανεβάζοντας και σχετική φωτογραφία της Εθνικής Εκστρατείας Εμβολιασμού με το μήνυμα «Άνοιξε η πλατφόρμα εμβολιασμού για ηλικίες 45-49! Εμβολιαζόμαστε, κάνουμε το πρώτο βήμα προς την Ελευθερία!».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μία από τις προτάσεις έχει σχεδιαστεί από Ελληνίδα γραφίστρια
Το χρονικό της υπόθεσης
Ηλικίας από 14 έως 17 ετών
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Η στιγμή της σύγκρουσης καταγράφηκε από κάμερα που ήταν τοποθετημένη στο ταμπλό του ταξί
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι είπε μεταξύ άλλων η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ.
Οι φλόγες επεκτάθηκαν και στα δέντρα δίπλα στον αυτοκινητόδρομο
Πρεμιέρα σήμερα για το επιχειρησιακό σύστημα της ΕΛΑΣ
Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν μαθητές και γονείς
Το βίντεο που οδήγησε στη σύλληψη
Kαταδικάστηκε από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης
Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής στο σημείο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.