Πολιτικη & Οικονομια

Θεσπίζεται δικαστικό ακαταδίωκτο για τους λοιμωξιολόγους

Τι προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή

1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Λοιμωξιολόγοι - Εθνική Επιτροπή Υγείας για την καταπολέμηση του κορωνοϊού
Λοιμωξιολόγοι - Εθνική Επιτροπή Υγείας για την καταπολέμηση του κορωνοϊού © EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

Λοιμωξιολόγοι: Τροπολογία προβλέπει το ανεύθυνο και ακαταδίωκτο τους για άποψη που εξέφρασαν σε συνεδρίαση αρμόδιας επιτροπής.

Τροπολογία κατέθεσε το απόγευμα της Πέμπτης (22/4) στη Βουλή το Υπουργείο Υγείας, σύμφωνα με την οποία, μεταξύ άλλων θεσπίζεται το ανεύθυνο και ακαταδίωκτο των μελών της επιτροπής των λοιμωξιολόγων για γνώμη που διατύπωσαν ή ψήφο που έδωσαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.

Συγκεκριμένα το άρθρο 4 της τροπολογίας ορίζει πως «τα μέλη της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊου Covid 19, της Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες και της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών δεν ευθύνονται, δεν διώκονται και δεν εξετάζονται για γνώμη που διατύπωσαν ή ψήφο που έδωσαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους στο πλαίσιο της λειτουργίας των ως άνω επιτροπών. Δίωξη επιτρέπεται μόνο για συκοφαντική δυσφήμιση ή εξύβριση».

Εμβολιαστικά κέντρα: 7ήμερη λειτουργία έως τις 12 το βράδυ

Η τροπολογία που έχει ως στόχο την επιτάχυνση των εμβολιασμών κατατέθηκε στη Βουλή από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη, προβλέπει ακόμη την αύξηση των εμβολιαστικών κέντρων και την επταήμερη λειτουργία τους με ωράριο έως τις 12 το βράδυ αντί για τις 10 μ.μ. που ισχύει μέχρι σήμερα. Παράλληλα, στη ρύθμιση εντάσσονται στα εμβολιαστικά κέντρα του ΕΣΥ, τα νοσοκομεία: Παπαγεωργίου, Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο. Αρεταίειο και Αιγινήτειο.

Στην ίδια τροπολογία προβλέπεται η συμμετοχή στο πρόγραμμα εμβολιασμού και των ιδιωτικών δομών υγείας και ειδικότερα τα ιδιωτικά πολυιατρεία, ιδιωτικά διαγωνιστικά εργαστήρια, κλινικές και ιδιωτικά θεραπευτήρια μέσω του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού τους.

Συγκεκριμένα, μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2021 καθορίζεται 7ήμερη λειτουργία (συμπεριλαμβανομένων των αργιών) και διεύρυνση του ωραρίου, στα εμβολιαστικά κέντρα υψηλής δυναμικότητας, εποπτείας της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Το ωράριο διαμορφώνεται από τις 07.00 έως τα μεσάνυχτα έναντι στις 10 το βράδυ που ίσχυε.

Δείτε την τροπολογία του Υπουργείου Υγείας ΕΔΩ

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ