Πολιτικη & Οικονομια

Δημοσκόπηση ALCO: Στο 13,6% η διαφορά Νέας Δημοκρατίας - ΣΥΡΙΖΑ

Τι λένε οι πολίτες για το άνοιγμα των διαπεριφερειακών μετακινήσεων το Πάσχα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ψηφοδέλτια στην κάλπη
Ψηφοδέλτια στην κάλπη © EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Δημοσκόπηση Alco: Τι δείχνουν τα ευρήματα για τη διαφορά Νέας Δημοκρατίας - ΣΥΡΙΖΑ - Πώς κρίνουν οι πολίτες το άνοιγμα του λιανεμπορίου.

Στο 13,6% διαμορφώνεται η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης της Alco, που διενεργήθηκε για λογαριασμό του OPEN.

Συγκεκριμένα η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 37,4%, με τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί στο 23,8. 5,9% για το ΚΙΝΑΛ, 5,6% για το ΚΚΕ, στο 4,2 η Ελληνική Λύση, στο 2,9% το ΜέΡΑ25. Στο 13,7% βρίσκεται το ποσοστό των αναποφάσιστων. 

dimoskopisi.jpg

dimoskopisi2.jpg

Στο ερώτημα ποιον εμπιστεύεστε περισσότερο ως πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει 43%, ο «κανένας» 29%, ο Αλέξης Τσίπρας 23%.

dimoskopisi3.jpg

Οι πολίτες, σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης λένε «Ναι» στο άνοιγμα των διαπεριφερειακών μετακινήσεων το Πάσχα, κάτι που αναμένεται να αποφασιστεί μέσα στις επόμενες ημέρες. Αν και φαίνεται ότι οι εισηγήσεις των ειδικών είναι αρνητικές. 

dimoskopisi6.jpg

Οι πολίτες ρωτήθηκαν, φυσικά, και για τον κορωνοϊό, τον τρόπο διαχείρισης της πανδημίας από την κυβέρνηση και έκριναν τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί έως σήμερα.

Σχετικά με το εάν επηρεάζονται οι αποφάσεις της επιτροπής των ειδικών από τις επιθυμίες της κυβέρνησης, το 64% απάντησε «ναι», το 20% «όχι» και το υπόλοιπο ποσοστό «δεν ξέρω/δεν απαντώ».

Στο ερώτημα αν είναι ικανοποιημένοι από τα μέτρα της κυβέρνησης, το 51% απάντησε «όχι» και το 40% «ναι» και 9% «δεν ξέρω/δεν απαντώ».

dimoskopisi4.jpg

Σε ό,τι αφορά το αν ήταν σωστό το άνοιγμα των σχολείων με τα self test, το 65% θεωρεί σωστή την απόφαση, ενώ το 24% λάθος.

dimoskopisi5.jpg

Σε αντίστοιχη ερώτηση για το άνοιγμα των δραστηριοτήτων, όπως το λιανεμπόριο και οι διαδημοτικές μετακινήσεις, το 81% θεωρεί την απόφαση σωστή σε αντίθεση με το 12% που τη θεωρεί λανθασμένη.

Δημοσκόπηση ALCO: Πρόθεση ψήφου στα έγκυρα | Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων 19/4/2021 | OPEN TV

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ