- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τσίπρας: Η κατάσταση στα νοσοκομεία της χώρας παραμένει δραματική
Επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο
Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, επισκέφτηκε σήμερα, Παρασκευή 16 Απριλίου, το Σισμανόγλειο Νοσοκομείο
Την άποψη ότι «η κατάσταση στα νοσοκομεία της χώρας παραμένει δραματική» και ότι πρέπει να σταματήσουν οι «παλινωδίες», εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, σε τηλεοπτική δήλωσή του από το Σισμανόγλειο Νοσοκομείο που επισκέφτηκε σήμερα.
«Κορυφώνεται το δράμα και η τραγωδία. Και το χειρότερο που μπορεί να μας συμβεί είναι να συνηθίσουμε την απώλεια και να αποστρέψουμε το βλέμμα από αυτό το εξελισσόμενο δράμα», υπογράμμισε ο Αλ. Τσίπρας, σημειώνοντας ότι σήμερα μίλησε «με τους ανθρώπους της πρώτης γραμμής, που δίνουν μια ηρωική μάχη, γιατρούς και νοσηλευτές». «Δεν έχουμε δικαίωμα να τους ξεχάσουμε, ούτε σήμερα ούτε αύριο, όπως δεν έχουμε δικαίωμα να ξεχάσουμε και τους χιλιάδες ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους, τις οικογένειές τους που θρηνούν, ούτε να κρύβουμε αυτά τα νούμερα πίσω από μακάβριες συγκρίσεις και στατιστικές», τόνισε ο ίδιος, ενώ επισήμανε ότι «δεν έχει κανένα νόημα τούτη την ώρα να μιλήσουμε για τα λάθη και τις παραλείψεις που μας οδήγησαν ως εδώ, από τους πανηγυρισμούς της πρώτης φάσης, στην τραγωδία σήμερα».
Όπως είπε, «ήρθα μόνο για να εκφράσω την αγωνία μου, που πιστεύω ότι είναι και αγωνία της συντριπτικής πλειοψηφίας της ελληνικής κοινωνίας». «Αυτό το κακό πρέπει να σταματήσει. Δεν είναι ώρα ούτε για δηλώσεις αβάσταχτης ελαφρότητας των κυβερνητικών παραγόντων, παλινωδίες, ούτε για επικοινωνιακή διαχείριση του δράματος», δήλωσε, τονίζοντας: «είναι η ώρα να στηρίξουμε όσο μπορούμε το ΕΣΥ και τους ανθρώπους του, είναι ώρα να σώσουμε έστω όποιες ανθρώπινες ζωές μπορούν να σωθούν, είναι η ώρα να αποκτήσουμε ένα σοβαρό σχεδιασμό επιδημιολογικής επιτήρησης, να πολλαπλασιάσουμε τα τεστ, στοχευμένα στις ομάδες πληθυσμού, να αυξήσουμε τον αριθμό των δόσεων εμβολίων, ώστε να κινηθεί με πιο γρήγορους ρυθμούς ο εμβολιασμός, εξασφαλίζοντας εμβόλια από κάθε δυνατή πηγή».
«Είναι η ώρα επίσης να δούμε τις φαρμακευτικές θεραπείες που έχουν εδώ και καιρό εγκριθεί στις υπόλοιπες χώρες και στην Ελλάδα, ακόμα δυστυχώς, δεν εφαρμόζονται μαζικά ώστε να σωθούν ανθρώπινες ζωές. Είναι τέλος η ώρα να σταματήσουν οι παλινωδίες των αποφάσεων στην αγορά, στα μέσα μαζικής μεταφοράς, στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία που κλείνουν και ανοίγουν όπως έκλεισαν, είναι η ώρα να βάλουμε όλοι μαζί ένα τέλος σ' αυτήν την τραγωδία και να κοιτάξουμε μπροστά», συμπλήρωσε.
Και κατέληξε ο κ. Τσίπρας: «Επαναλαμβάνω, η ανθρώπινη ζωή είναι το κρισιμότερο αγαθό και το χειρότερο που μπορεί να μας συμβεί είναι να συνηθίσουμε αυτήν την κατάσταση της καθημερινής απώλειας και του δράματος».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Όλες οι προτάσεις και οι ψήφοι
Με αφορμή τη συνταγματική αναθεώρηση
Καμία πρόταση δεν έλαβε 180 ψήφους
H ίδια τόνισε ότι τονίζοντας ότι η κριτική πρέπει να γίνεται επί κειμένων και όχι επί φαντασιώσεων
«Μαζί με την καρέκλα, άλλαξε και η αντίληψή του για τους θεσμούς»
«Και εγώ στη θέση σου, αν είχα κάνει όσα έκανες εσύ, υποδυόμενος και τον αδέκαστο θα φοβόμουν»
Η αναφορά του για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου
Εγχώριες, αλλά και διεθνής αντιδράσεις
«Στεκόμαστε στο πλευρό των οικογενειών για την εξισορρόπηση επαγγελματικής και προσωπικής ζωής», τόνισε η υπουργός Εργασίας
«Καμία κυβέρνηση να μην εξαγοράζει το πολιτικό παρόν υποθηκεύοντας το μέλλον», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών
Συνέντευξη του Περιφερειάρχη Αττικής στην εφημερίδα Political
Συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού στο Σάλτσμπουργκ με τον καγκελάριο Κρίστιαν Στόκερ
Παραμένει «φωτιά» η τιμή στην αντλία
«Η κυβέρνηση να δώσει απαντήσεις στα κρίσιμα ερωτήματα», τονίζει η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ
Ο πρώην βουλευτής επέλεξε έναν διαφορετικό τρόπο για να γνωστοποιήσει την υποψηφιότητά του
Τα λάθη που αφήνουν εκτός δικαιούχους που δεν πληρώθηκαν τον Ιούνιο
Η Εφορία δεν πείστηκε από τους ισχυρισμούς του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.