Πολιτικη & Οικονομια

Ο Νίκος Δένδιας θα συναντηθεί με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Στην Άγκυρα - Πότε θα γίνει το τετ α τετ

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νίκος Δένδιας, υπουργός Εξωτερικών - Την Πέμπτη 15 Απριλίου 2021 η συνάντηση με τον Ερντογάν στην Άγκυρα
Νίκος Δένδιας, υπουργός Εξωτερικών - Την Πέμπτη 15 Απριλίου 2021 η συνάντηση με τον Ερντογάν στην Άγκυρα © EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Συνάντηση εκτός προγράμματος ανάμεσα στον Νίκο Δένδια και τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Άγκυρα, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Εξωτερικών.

Με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα έχει συνάντηση ο Νίκος Δένδιας. Όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Εξωτερικών, ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας θα συναντηθεί με τον Ερντογάν στην Άγκυρα.

Η συνάντηση θα γίνει την Πέμπτη 15 Απριλίου 2021 στην Άγκυρα. Μετά το τετ α τετ με τον Ερντογάν, ο Νίκος Δένδιας θα έχει προγραμματισμένη συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ για τη συνάντηση Δένδια - Ερντογάν στην Άγκυρα

«Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, κατά την παραμονή του στην Άγκυρα, την Πέμπτη, 15 Απριλίου, θα γίνει δεκτός από τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Η συνάντηση έχει προγραμματιστεί να λάβει χώρα στις 15.00 ώρα Ελλάδας» τονίζεται στην ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών.

Υπενθυμίζεται ότι στις 19.00 ο Νίκος Δένδιας θα συναντηθεί με τον Τούρκο ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις.

Λίγο μετά την ανακοίνωση του ΥΠΕΞ, ο Νίκος Δένδιας γνωστοποίησε και από τη μεριά του τη συνάντησή του με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. «Κατά την παραμονή μου στην Άγκυρα, αύριο Πέμπτη 15 Απριλίου, θα γίνω δεκτός από τον Πρόεδρο της Τουρκίας», έγραψε ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας.

Το τετ α τετ του Νίκου Δένδια με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο

Εν τω μεταξύ, σε εγκάρδια ατμόσφαιρα συναντήθηκαν ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος με τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, την Τετάρτη 14 Απριλίου 2021.

Κατά την έναρξη της συνάντησής τους, ενώπιον των εκπροσώπων των μέσων ενημέρωσης, ο Οικουμενικός Πατριάρχης καλωσόρισε θερμά τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών και αναφέρθηκε στην αυριανή συνάντηση του Νίκου Δένδια με τον ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στην Άγκυρα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Ειδικότερα, ο Οικουμενικός Πατριάρχης δήλωσε: «Οι καλές διμερείς σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδος ενδιαφέρουν άμεσα την υπόσταση του Οικουμενικού Πατριαρχείου εδώ στην έδρα του, την ευστάθειά του και την ευημερία της Ομογενείας, διότι, καλώς ή κακώς, αυτά τα πράγματα είναι σε συνάρτηση μεταξύ τους».

Νίκος Δένδιας και Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος

Και πρόσθεσε: «Το Οικουμενικό Πατριαρχείο και η Ομογένεια αισθάνονται τις επιπτώσεις των καλών ή κακών σχέσεων των δύο χωρών. Αντικειμενικά, θα έπρεπε το Πατριαρχείο σαν ένας πανάρχαιος θεσμός να μην υφίσταται τους κραδασμούς, τις συνέπειες των διμερών σχέσεων των δύο χωρών, αλλά συμβαίνει και αυτό».

«Γι' αυτό χαιρόμεθα για την επίσκεψη του εξοχοτάτου και φιλτάτου κ. υπουργού με αυτήν την προοπτική, δηλαδή την προοπτική της βελτιώσεως των σχέσεων των δύο χωρών και ευχόμεθα πλήρη επιτυχία στις αυριανές επικοινωνίες του. Χαιρόμαστε, διότι οι συνθήκες ήσαν τέτοιες ώστε επέτρεψαν την πραγματοποίηση αυτής της επισήμου επισκέψεως και ευχαριστούμε τον κ. υπουργό, διότι μέσα στο φορτωμένο, βεβαρυμμένο πρόγραμμα τής εδώ επισκέψεώς του, ηθέλησε να έχει, και μάλιστα ευθύς εξαρχής, μόλις έφτασε στην Κωνσταντινούπολη, αυτήν την επίσημη επικοινωνία με το Οικουμενικό μας Πατριαρχείο.

Σε εγκάρδιο κλίμα η συνάντηση του Νίκου Δένδια με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο

» Του εκφράζουμε, και διά αυτού εκφράζουμε στον κ. πρωθυπουργό και στην έντιμον ελληνική κυβέρνηση, όλες τις ευχές μας για επιτυχία σε όλα τα μέτωπα, και στο μέτωπο της πανδημίας και στο μέτωπο των συνεπειών της πανδημίας, εννοώ τα οικονομικά προβλήματα, εννοώ τα θέματα της παιδείας, τα οποία άμεσα επηρεάζονται από την πανδημία, και παρακολουθούμε πόσο κόπο και πόση προσπάθεια καταβάλλει ο κ. πρωθυπουργός και η κυβέρνησίς του για να αντιμετωπίσει αυτά τα φλέγοντα καθημερινά προβλήματα στην Ελλάδα» κατέληξε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος για τη συνάντηση με τον Νίκο Δένδια.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ