Πολιτικη & Οικονομια

Ζωή Ράπτη: Τι είπε για το ΚΕΘΕΑ - Η δήλωσή της

«Το οργανόγραμμα σηματοδοτεί μια νέα αρχή»

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Η Ζωή Ράπτη τοποθετήθηκε για το ΚΕΘΕΑ και τις προωθούμενες αλλαγές που έχουν προκαλέσει αντιδράσεις, επισημαίνοντας ότι στόχος είναι μια «νέα αρχή».

Τη θέση ότι «η κατάρτιση Οργανογράμματος και Κανονισμού Λειτουργίας, σε καμία περίπτωση δεν συνιστά "τίτλους τέλους"» για το ΚΕΘΕΑ, εξέφρασε η Ζωή Ράπτη.

Η υφυπουργός Υγείας ξεκαθάρισε ότι οι προωθούμενες αλλαγές σηματοδοτούν μια νέα αρχή για το ΚΕΘΕΑ, το οποίο θα έχει επιπλέον ενίσχυση από το Υπουργείο Υγείας.

Υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος ο οργανισμός απάντησε σε δημοσιεύματα για «τίτλους τέλους», ενώ το Παρατηρητήριο ΝΔ έκανε λόγο για fake news. «Αποκλειστικός στόχος του Υπουργείου Υγείας είναι η ενίσχυση του ΚΕ.Θ.Ε.Α. και η περαιτέρω επέκταση του θεραπευτικού του έργου» ανέφερε χαρακτηριστικά η Ζωή Ράπτη.

Και διευκρίνισε: «Ενδεικτικά, για πρώτη φορά μέσα στην τελευταία δεκαετία, το ΚΕ.Θ.Ε.Α. ενισχύεται φέτος με 46 νέες θέσεις μόνιμου προσωπικού αορίστου χρόνου. Επιπλέον, ο Οργανισμός εξακολουθεί να χρηματοδοτείται με 20 εκατ. ευρώ ετησίως από κρατικούς πόρους. Η δε λειτουργία των θεραπευτικών προγραμμάτων και των θεραπευτικών κοινοτήτων του ΚΕ.Θ.Ε.Α. συνεχίζεται απρόσκοπτα».

«Μέρος του συνολικού σχεδίου για την ενίσχυση του ρόλου του ΚΕ.Θ.Ε.Α. είναι και η δημιουργία, για πρώτη φορά, ενός πλήρους, συνεκτικού και διαφανούς Οργανογράμματος και Κανονισμού Λειτουργίας, σε εφαρμογή της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που επικυρώθηκε από τη Βουλή» πρόσθεσε η Ζωή Ράπτη.

Σύμφωνα με την υφυπουργό Υγείας, «το Οργανόγραμμα και ο Κανονισμός Λειτουργίας θα αποτελέσουν βασικά θεσμικά εργαλεία διασφάλισης της λειτουργίας, της διαφάνειας και της αξιολόγησης του παραγόμενου έργου».

Ζωή Ράπτη: Το ΚΕΘΕΑ ενισχύεται στην πράξη

«Ήδη, ένα προσχέδιο Οργανογράμματος και Κανονισμού Λειτουργίας, το οποίο επεξεργάστηκε Ομάδα Εργασίας από έμπειρα στελέχη, που έχουν διασυνδέσει την πορεία τους εδώ και χρόνια με τη λειτουργία του ΚΕ.Θ.Ε.Α., εστάλη σε όλους τους εργαζόμενους. Πρόκειται για μια διαδικασία εσωτερικής διαβούλευσης του Οργανισμού, επί του συγκεκριμένου προσχεδίου» ανέφερε ακόμη.

Και πρόσθεσε: «Μετά την ολοκλήρωση της διαβούλευσης, όλες οι προτάσεις και τα σχόλια θα αξιολογηθούν και, στη συνέχεια, θα οριστεί το χρονοδιάγραμμα υποβολής του προσχεδίου προς έγκριση στο Δ.Σ».

«Το ΚΕ.Θ.Ε.Α. κατάφερε, εν μέσω των δύσκολων και ιδιαίτερων συνθηκών που επέβαλε η πανδημία, να συνεχίσει να προσφέρει υπηρεσίες υψηλού επιπέδου στους ωφελούμενους, ενώ οι εργαζόμενοι συνέχισαν να επιτελούν το έργο τους, χωρίς αλλαγές σε θεραπευτικές πρακτικές. Το πρότυπο θεραπευτικό μοντέλο του ΚΕ.Θ.Ε.Α. βρίσκεται και θα παραμείνει στον πυρήνα των δημόσιων πολιτικών για την αντιμετώπιση των εξαρτήσεων» εξήγησε η Ζωή Ράπτη.

«Συνεπώς, η κατάρτιση Οργανογράμματος και Κανονισμού Λειτουργίας, σε καμία περίπτωση δεν συνιστά “τίτλους τέλους”, αλλά σηματοδοτεί μια νέα αρχή για τον Οργανισμό» κατέληξε η Ζωή Ράπτη για το ΚΕΘΕΑ.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις