Πολιτικη & Οικονομια

Σακελλαροπούλου για πρίγκιπα Φίλιππο: Το μήνυμα στην Ελισάβετ

Τι έγραψε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο Twitter

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κατερίνα Σακελλαροπούλου - Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε τα συλλυπητήριά της για τον πρίγκιπα Φίλιππο
Κατερίνα Σακελλαροπούλου - Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε τα συλλυπητήριά της για τον πρίγκιπα Φίλιππο © EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου αποχαιρετά τον πρίγκιπα Φίλιππο, με συλλυπητήριο μήνυμα στο Twitter.

Ένα συλλυπητήριο μήνυμα για τον πρίγκιπα Φίλιππο, που πέθανε σε ηλικία 99 ετών, ανήρτησε στο Twitter η Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Πολλοί ηγέτες κρατών και επιφανείς προσωπικότητες αποχαιρετούν τον πρίγκιπα Φίλιππο με συλλυπητήρια μηνύματα, την ώρα που βρετανικά ΜΜΕ δεν σταματούν τα αφιερώματα για τη ζωή και το έργο του συζύγου της βασίλισσας Ελισάβετ.

«Ο Πρίγκιπας Φίλιππος, ο οποίος είχε γεννηθεί στην Κέρκυρα, υπηρέτησε με αφοσίωση τη χώρα του για πολλές δεκαετίες» αναφέρει στο μήνυμά της η Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Και προσθέτει: «Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια προς τη βασίλισσα Ελισάβετ, τα μέλη της βασιλικής οικογένειας και τον βρετανικό λαό».

Η ανάρτηση, η οποία είναι γραμμένη τόσο στα ελληνικά όσο και τα αγγλικά, συνοδεύεται από τη χαρακτηριστική ιστορική φωτογραφία με τον πρίγκιπα Φίλιππο ντυμένο τσολιά.

 

 

 

 

Ο πρίγκιπας Φίλιππος ντυμένος τσολιάς - Το δώρο από τον Κάρολο στην Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Υπενθυμίζεται ότι ο πρίγκιπας Κάρολος, λίγες ώρες πριν αναχωρήσει από την Ελλάδα μετά τις εορταστικές εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, είχε γίνει δεκτός στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου είχε κάνει ένα ξεχωριστό δώρο στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Συγκεκριμένα, τής χάρισε την ιστορική φωτογραφία με τον πρίγκιπα Φίλιππο, ντυμένο τσολιά.

Ο δούκας του Εδιμβούργου Φίλιππος, σύζυγος της βασίλισσας Ελισάβετ, γεννήθηκε στην Κέρκυρα στις 10 Ιουνίου 1921. Είχε τον τίτλο «Πρίγκιπας Φίλιππος της Ελλάδος και της Δανίας». Γιος της πριγκίπισσας Αλίκης και του πρίγκιπα Ανδρέα, εξορίστηκε μαζί με όλη του την οικογένεια όταν ήταν 2 ετών. Στη φωτογραφία που είναι ντυμένος τσολιάς, ο πρίγκιπας Φίλιππος είναι 9 ετών. Πρόκειται για ένα σπάνιο ντοκουμέντο από το ελληνικό παρελθόν του.

Δημοσίευμα στη βρετανική εφημερίδα «Daily Mail» αναφέρει ότι τη συγκεκριμένη εικόνα είχε δημοσιεύσει στο παρελθόν ο Νορβηγός ιστορικός Όσκαρ Αάνμοεν, ειδικός στην ιστορία των βασιλικών οικογενειών της Ευρώπης.

 

 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ