Κοσμος

Ο πρίγκιπας Φίλιππος ντυμένος τσολιάς - Το δώρο από τον Κάρολο

Η ιστορική φωτογραφία που έδωσε ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου στην Κατερίνα Σακελλαροπούλου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πρίγκιπας Φίλιππος - Μια ιστορική φωτογραφία, στην οποία είναι ντυμένος τσολιάς, δώρισε στην Κατερίνα Σακελλαροπούλου ο πρίγκιπας Κάρολος
Πρίγκιπας Φίλιππος - Μια ιστορική φωτογραφία, στην οποία είναι ντυμένος τσολιάς, δώρισε στην Κατερίνα Σακελλαροπούλου ο πρίγκιπας Κάρολος © EPA

Ο πρίγκιπας Κάρολος δώρισε στην Κατερίνα Σακελλαροπούλου μια ιστορική φωτογραφία με τον πατέρα του, Φίλιππο, ντυμένο τσολιά.

Ο πρίγκιπας Κάρολος ήταν ένας από τους υψηλούς προσκεκλημένους στις εορταστικές εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

Ο πρίγκιπας Κάρολος συγκίνησε στην αντιφώνησή του στο Προεδρικό Μέγαρο, μιλώντας με θερμά λόγια για την Ελλάδα, στο δείπνο που παρέθεσε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Το βίντεο με τη στιγμή που δάκρυσε στην κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Αγνώστου Στρατιώτη στο Σύνταγμα, έκανε τον γύρο του διαδικτύου. Κάθε του κίνηση, κάθε του λέξη, κάθε του έκφραση συζητήθηκε. Λίγες ώρες πριν αναχωρήσει από την Ελλάδα, έγινε δεκτός στο Προεδρικό Μέγαρο. Όπως έγινε γνωστό, ο πρίγκιπας Κάρολος έκανε ένα δώρο στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Συγκεκριμένα, τής χάρισε μια ιστορική φωτογραφία με τον πρίγκιπα Φίλιππο, ντυμένο τσολιά.

Σημειώνεται ότι ο δούκας του Εδιμβούργου Φίλιππος, σύζυγος της βασίλισσας Ελισάβετ, γεννήθηκε στην Κέρκυρα στις 10 Ιουνίου 1921. Είχε τον τίτλο «Πρίγκιπας Φίλιππος της Ελλάδος και της Δανίας». Γιος της πριγκίπισσας Αλίκης και του πρίγκιπα Ανδρέα, εξορίστηκε μαζί με όλη του την οικογένεια όταν ήταν 2 ετών. Στη φωτογραφία που είναι ντυμένος τσολιάς, ο πρίγκιπας Φίλιππος είναι 9 ετών. Πρόκειται για ένα σπάνιο ντοκουμέντο από το ελληνικό παρελθόν του.

Δημοσίευμα στη βρετανική εφημερίδα «Daily Mail» αναφέρει ότι τη συγκεκριμένη εικόνα είχε δημοσιεύσει στο παρελθόν ο Νορβηγός ιστορικός Όσκαρ Αάνμοεν, ειδικός στην ιστορία των βασιλικών οικογενειών της Ευρώπης.

 

 

Κατερίνα Σακελλαροπούλου - Το δώρο που έκανε στον πρίγκιπα Κάρολο

Από τη μεριά της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου δώρισε στον πρίγκιπα Κάρολο μια παιδική στολή της Προεδρικής Φρουράς, προκειμένου να την κάνει δώρο σε ένα από τα εγγόνια του.

Ο πατέρας του Καρόλου, πρίγκιπας Φίλιππος, είναι 99 ετών και αναρρώνει από την πρόσφατη περιπέτεια με την υγεία του, κατά τη διάρκεια της οποίας παρέμεινε για αρκετές εβδομάδες στο νοσοκομείο, έχοντας υποβληθεί σε επέμβαση στην καρδιά.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ